Bael meyvesi nedir? Faydaları nelerdir? Bael meyvesi hakkında bilinmeyenler

Ahşap elma olarak bilinen bael meyvesinin faydaları saymakla bitmiyor. Birçok hastalığa deva alan bael meyvesi özellikle ishal sorununu kökünden çözüyor. Peki bael meyvesi başka hangi hastalıklara iyi geliyor? İşte bilinmeyen faydaları

Bael meyvesi nedir? Faydaları nelerdir? Bael meyvesi hakkında bilinmeyenler
Bael meyvesi nedir? Faydaları nelerdir? Bael meyvesi hakkında bilinmeyenler
GİRİŞ 05.04.2019 09:00 GÜNCELLEME 05.04.2019 09:00
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bael meyvesi, ishal gibi hastalıkların korunmasına ve iyileştirilmesine yardımcı olur. Bu meyvenin kurutulmuş tozu, kronik ishalin tedavisinde kullanılır. Olgunlaşmamış bael meyvesinin özü hemoroidi ve vitiligoyu etkili şekilde tedavi edebilir. Ayrıca anemi, kulak ve göz bozukluklarını tedavi etmek için de kullanılır.

 

 

Bael, gastrik ülserlerle mücadele etmek için çeşitli antioksidanlarla doludur. Baelin tedavi ettiği bu mide problemi, midedeki asidik seviyede bulunan dengesizlikten dolayı meydana gelir. Faydaları saymakla bitmeyen bael meyvesi diğer faydaları ise uzmanlar tarafından şöyle sıralanıyor.

Bael Meyvesi

 

 

KOLESTEROLÜ KONTROL EDİYOR

Bael yaprağının özü, kandaki kolesterol seviyesini kontrol etmek için kullanılabilir.

SOLUNUM SORUNUNU ÇÖZÜYOR

Baelden elde edilen yağ, astım veya soğuk algınlığı gibi solunum bozukluklarını tedavi etmek için kullanılabilir. Bu yağ ayrıca kafa derisine uygulandığında soğuğa karşı direnç sağlar niteliktedir.

KABIZLIĞI ÖLÜYOR

Bael meyvesinin kabızlığı gideren en doğal ilaç olduğu söylenir. Hamura az miktarda kaarabiber ve tuz eklenmesi, bunun düzenli olarak tüketilmesi bağırsaklarda bulunan toksinleri atmaya yardımcı olacaktır.

Bael Meyvesi

YORUMLAR 1
  • seldur 4 yıl önce Şikayet Et
    O da ne ilk defa duydum nerede bulunur
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!