Hem lezzetli hem sağlıklı detoks suyu tarifleri: Yağ eriten detoks kürü!

Özellikle sağlıklı ve etkili diyet programına başlamadan önce yapılması tavsiye edilen detoks, vücudun yeni yeme-içme düzenine adaptasyon evresini kolay kılınır hale getirerek daha rahat geçmesini amaçlamaktadır. Hemen herkesin dert yandığı vücutta şişlik problemini sonlandırmayı hedefleyen yağ yakıcı zayıflatan detoks suyu tarifleri nelerdir? Vücudu zararlı etmenlerin tamamından temizleyen, göbek & basen eriten sağlıklı kilo verdiren birbirinden çeşitli detoks tarifleri listesi!

Hem lezzetli hem sağlıklı detoks suyu tarifleri: Yağ eriten detoks kürü!
Hem lezzetli hem sağlıklı detoks suyu tarifleri: Yağ eriten detoks kürü!
GİRİŞ 18.07.2019 20:31 GÜNCELLEME 19.07.2019 15:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Detoks, belirli bir süreç boyunca gerek çevresel faktörlerden gerekse beslendiğimiz gıda/yiyeceklerden ötürü vücuttaki toksinlerin bütünüyle ortadan kaldırılması esasına dayanmaktadır. Böylece detoks suyu tarifini hazırlayıp içerek vücut mekanizmasının zararlı etmenlerden uzak bir şekilde uzak daha sağlıklı ve düzgün bir şekilde işlemesine imkan tanıyarak en iyi yatırımı yapmış olacaksınız. Diğer taraftan detoks suyu tarifinin toksin temizleyici hüneri haricinde de hangi sağlıklı ve etkili diyetlere yönelirse yönelsin bir türlü zayıflayamayan kimselerin de imdadına yetişerek kilo verme sürecinin başarıya ulaşmasına destek olmaktadır. Vücudun yepyeni ve sağlıklı bir beslenme düzenine geçerek uyum sağlaması için gerekli ortamı hazırlamaya yardımcı olan ve tok tutması sayesinde de aşırı kalori alımının önüne geçen yağ yakıcı zayıflatan detoks suyu tarifleri nelerdir? İşte, hem çok lezzetli olması açısından tükettikçe devamlı tüketmek isteyeceğiniz hem de kolay, rahat ve bir o kadar da hızlı şekilde hazırlayabileceğiniz kilo verdiren göbek ve basen eriten detoks tarifleri listesi...

HEM SAĞLIKLI HEM KALICI VE ETKİLİ KİLO VERDİREN KEFİR DİYETİ NASIL YAPILIR?

 

DETOKS SUYU NEDİR?

Detoks suyu, vücut sağlığını daima korumaya ve geliştirmeye önemli ölçüde katkıda bulunmakta ve zararlı maddelerin vücuttan dışarı atılmasına yardımcı olan bir içecektir. Aynı zamanda detoks suyunun metabolik sisteme de olumlu etkileri bulunmakta ve hızlı bir biçimde çalışmasına destek vermesi sayesinde de zayıflatma ve kilo verdirme özelliği de bulunmaktadır. Tüm bunların yanı sıra vücudun enerji kazanmasına, yorgunluk ve halsizlik gibi sorunların önüne geçilmesine ve vücudun diğer fonksiyonlarının sorunsuz şekilde çalışmasına olanak tanımaktadır. Bununla birlikte vücut için vitamin ve mineral gibi hem kısa hem de kısa vadede son derece yarar gösteren maddelerin alınmasını sağlamaktadır.

detoks suyu nedir

DETOKS SUYU NASIL YAPILIR?

Evde cam bir şişenin içerisine hazırlayacağınız detoks içeceğini dışarıda rutin işlerinizi hallederken de kolaylıkla tüketebilirsiniz. Bütün detoks sularının hazırlanma/yapılış şekli birbiriyle benzerdir, her çeşidinde de gerekli olan malzemelerin tamamı robot yahut blender yardımıyla karıştırılmakta ve lazım gelirse de su ya da birçok sıvı eklenerek içebileceğiniz bir forma getirilmektedir. Bunun dışında detoks suyu tarifi yapılırken verilen malzemenin miktarını doğru biçimde uygulamak konusunda özen göstermeniz gerekmekte, bahsedilen miktardan çok ya da az malzeme kullanılmaması gerekmektedir. 

Detoks suyunu ister kavanoz, cam şişe veya kavanozun içerisinde ister demliğin içerisinde tercihinize bağlı olarak hazırlayabilmeniz mümkündür. Bunlardan birini seçtikten sonra detoks suyunu yapacağınız kabın içerisine size özel olarak hazırladığınız tarifte yer alan tüm malzemeleri yerleştirdikten sonra tarifte verilen ölçü kadar su ve buz ilave etmeniz gerekmektedir. Ve hazırladığınız detoks suyu tarifini tüketmeden yaklaşık 1 saat evvel buzdolabınızda bekletmelisiniz.

detoks suyu nasıl yapılır

DETOKS SUYU KAÇ GÜN BOYUNCA TÜKETİLMELİDİR?

Şayet, yalnızca detoks suyu tüketilerek yapılan özel bir diyet programı uyguluyorsanız, bunu nasıl ve kaç boyunca tüketmeniz gerektiğinize dair gerekli yardımı uzman hekimden almalısınız. Detoks suları, gerçekleştirilen diyetin özelliğe bağlı olarak değişkenlikle arz edebilmekte ve 1, 3 yahut 7 gün boyunca tüketilebilmektedir.

detoks suyu kaç gün boyunca tüketilmelidir

KİMLER YALNIZCA DETOKS SUYUYLA BESLENMEMELİDİR?

Hamile kadınların ve emziren annelerin detoks diyeti yapmaları kesinlikle önerilmemektedir. Aynı zamanda bağışıklık sistemiyle alakalı problemler yaşayan kimselerin, 18 yaşın altında olanların ve 80 yaşın üzerinde olanların da herhangi bir zararlı sonuca yol açması açısından tüketmeleri asla tavsiye edilmemektedir. Son olarak ağır ve uzun süreli bir hastalığa sahip olan kimselerin de detoks diyetini uygulamaları uygun değildir.

kimler yalnızca detoks suyu tüketmemelidir

DETOKS YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELERDİR?

Detoks suyu içerken öğün sayınızı sabah, öğle akşam olmak üzere 3 (üç) olarak ayarlayabilirsiniz. Yediklerinizi ve içtiklerinizi kolay bir şekilde sindirebilmek adına bir öğünde sebze tüketimine özen gösterirken, diğer öğünde de tavuk, balık ve et gibi hayvansal gıdaların tüketimine dikkat edebilirsiniz.  

Bunun yanı sıra detoks suyu içerken bir yandan da gün içerisinde su içmeye de hassasiyet göstermeniz gerekmektedir. Böylece tüketeceğiniz detoks suyunun vücudunuzda daha etkili bir sonuç göstermesine ve yaygın biçimde görülen şişkinlik probleminin de yok olmasına fayda sağlayacaktır. Uzmanlar, gün içerisinde 8 ila 10 bardak arasında su tüketilmesi gerektiğinin her defasında özellikle altını çizmektedir.

Detoks suyu tarifini yerine getirirken uyku kalitenize de oldukça önem vermeniz gerekmektedir, verimli bir uyku için yeşil çay veya rezene gibi bitkisel çaylar tüketebilirsiniz.

Detoks suyu tarifini uygularken şayet kilo verme ve zayıflama sürecinin de kısa bir zaman içerisinde sonuç göstermesi için basit ama etkili yöntem olan düzenli yürüyüş yapmanız gerekmektedir. Gün içerisinde otuz dakika boyunca hafif tempoda yapacağınız bir yürüyüş bile sizin 100 ila 150 kalori yakmanızı sağlamaktadır. Bununla birlikte detoks suyu içerken yürüyüş yapmaya da dikkat etmeniz metabolizmanın çalışma hızını kat be kat artıracaktır.

Aynı zamanda detoks suyu içerken bir yandan da yediklerinizin ve içtiklerinizin sindirim sürecini kolaylaştırmak istiyorsanız gün içerisinde en az 2 su bardağı ayran, kefir, süt veya yoğurt tüketimine dikkat etmeniz gerekmektedir.

detoks yaaprken dikkat edilmesi gerekenler

YAĞ YAKAN DETOKS SUYU TARİFİ 1: SALATALIK, AVOKADO, NANE VE ISPANAK İÇECEĞİ...

Bu muhteşem detoks suyu tarifini hazırlayabilmek için blenderın içerisine 1 su bardağı ölçüsünde su ilave edin. Ardından 4 ila 5 yaprak ıspanak, kabuğu soyulmuş avokadonun yarısın ve 1 adet de kabukları soyulmamış salatalığı bıçak yardımıyla büyük parçalar şeklinde doğrayın. Sonrasında ise 5 ila 6 yaprak taze nane ile beraber sıralanan bütün malzemeleri blanderın içerisine ekleyin. Son olarak içerisine 2 ila 3 adet badem veya ceviz de ilave edin ve tamamını blenderdan geçirin. Afiyet olsun...

yağ yakan detoks suyu tarifi

ZAYIFLATAN DETOKS SUYU TARİFİ 2: SALATALIK, LİMON, NANE...

-Zayıflatan detoks suyu tarifi için gerekli malzemeler:

*1 tane limon

*10 tane nane yaprağı

*1 tane salatalık

*300 ml ölçüsünde su

-Zayıflatan detoks suyu tarifi nasıl yapılır?

Malzeme listesinde yer alan limon ve salatalığı küp küp doğrayın ve her birini suyun içerisine ilave edin. Sonrasında nane yapraklarını da suda güzelce yıkayıp hazırlamış olduğunuz karışımın içerisine atın. Buzdolabının içerisinde 1 gece süresince bekletmeye alın. Ertesi gün ise zayıflatan detoks suyunu isterseniz bir seferde isterseniz de aralıklı halinde tüketebilirsiniz. 

zayıflatan detoks suyu

KİLO VERDİREN DETOKS SUYU TARİFİ 3: ISPANAK, MAYDANOZ, SALATALIK, NANE VE LİMON...

Birbirinden zengin içerikli malzemeleri içerisinde barındıran detoks suyu hem iştah kabartan ve ağızları sulandıran lezzetiyle hem fazla kilolardan kurtulmanızı sağlayacak özelliğiyle kalbinizde taht kuracak. 

-Kilo verdiren detoks suyu tarifi için gerekli malzemeler nelerdir?

1 tane salatalık

5 yaprak nane

3 su bardağı ölçüsünde ıspanağın yaprağı

Yarım limon

1 sürahi su 

Yarım su bardağı ölçüsünde maydanoz

-Kilo verdiren detoks suyu tarifi nasıl yapılır?

Malzeme listesinde yer alan maydanoz, ıspanak, nane ve salatalığı öncelikle blenderda güzelce karıştırmanız gerekmektedir. Ardından 1 sürahi ölçüsündeki suyla karıştırıp yeniden blenderdan geçirmeniz gerekmektedir. Akabinde limonun yarısını dilimler halinde kesip bu karışımın içerisinde eklemelisiniz. Son olarak 3 saat bekletmenizin ardından gün boyunca afiyetle tüketebilirsiniz.

kilo verdiren detoks

GÖBEK ERİTEN DETOKS SUYU TARİFİ 4: PORTAKAL, HAVUÇ, ELMA VE LİME...

Özellikle turuncu rengini sevenler için önereceğimiz bu detoks suyu tarifi son derece hoşuna gidecek. Parlak ve canlı bir renge sahip olan göbek eriten detoks suyu hem görünümüyle hem de lezzetin elinizin devamlı gittiği tarifler arasında yer alacak.

-Göbek eriten detoks suyu tarifi için gerekli malzemeler nelerdir?

1 tane havuç

1 tane portakal

1 tane armut

2 tane elma 

-Göbek eriten detoks suyu tarifi nasıl hazırlanır?

Malzeme listesinde bulunan havuç, portakal, armut ve elmaları bıçak yardımıyla parçalar halinde kesip blenderdan karıştırmanız gerekmektedir. Sonrasında ise elde ettiğiniz bu karışımı bardağa boşaltarak besin değerlerini kaybetmemesi açısından vakit kaybetmeden tüketmeniz gerekmektedir. Afiyet olsun...

göbek eriten detoks

YORUMLAR 1
  • admin 3 yıl önce Şikayet Et
    hiçbirşey
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yılmaz Tunç: İki kulübün de sporcuları tarafından karşılıklı arbedeler söz konusu
İstanbul'dan 11 kat daha büyük! Tarih verdiler: Şeytan lakaplı kuyruklu yıldız yaklaşıyor!