Çorba diyeti listesi: Yaz ayında zayıflamak için etkili alternatif! Çorba içerek kilo verme...

Yemek menüsünü cazip kılan seçeneklerden biri olan, sindirim-bağırsak mekanizmasının problem yaşanmadan faaliyete geçiren çorba, hızlı kilo vereceklerin beklentilerini karşılar. İçinde ağırlıklı olarak çeşitli sebzelerin yer aldığı sağlıklı ve kalıcı zayıflatan çorba diyeti listesi! Geçmişten bugüne dek deneyim sahibi olan birçok kişinin memnuniyetini kazandıran 5 günde 3 kilo verdiren Çorba içerek zayıflama yöntemi!

Çorba diyeti listesi: Yaz ayında zayıflamak için etkili alternatif! Çorba içerek kilo verme...
Çorba diyeti listesi: Yaz ayında zayıflamak için etkili alternatif! Çorba içerek kilo verme...
GİRİŞ 10.06.2020 14:38 GÜNCELLEME 10.06.2020 14:38

Kalıcı zayıflatan Çorba diyeti, son yıllarda sağlıklı bir hayat prensibinin yaygınlık kazanmaya başlaması ve hem ideal kiloya ulaşıp sürdürülebilirliğini artırmak hem de düzgün bir vücuda sahip olmak gibi değerlerin ciddi bir ivme göstermesiyle beraber sıkça uygulanmaya başlanmıştır. Gerek diyet listesinin içeriğinin sağlık deposu gıda/besinlerden oluşması açısından son derece cazip olan gerekse hızlı ve etkili kilo vermek isteyenlerin arayışına karşılık vermesi bakımından da büyük bir istekle tercih edilen bu zayıflama yönteminin bir diğer avantajı da hiç şüphesiz besleyici ve doyurucu olmasıdır. Müthiş bir detoks ve antioksidan özelliğini taşıması sayesinde tepeden tırnağa bedeni bütün zararlı etmenlerden uzaklaştırarak aşırı kiloya dönüşecek yağlara karşı savaş açan kalıcı ve sağlıklı zayıflatan, kesin kilo verdiren Çorba diyeti nasıl yapılır? Metebolizmayı hızlandırmak isteyenlerin imdadına yetişen ve gün boyunca hiçbir zahmete girmeden ve acıkmadan kolay ve rahat bir şekilde yapılabilen 3 günde 5 kilo verdiren Çorba içerek zayıflama yönteminin detaylarını haberimizden öğrenebilirsiniz.

EN POPÜLER ALKALİ DİYETİNİN NASIL YAPILDIĞINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

ÇORBA DİYETİ NEDİR, KİLO VERMEK İÇİN FAYDALARI / YARARLARI NELEDİR?

Kalori miktarı olarak son derece düşük olması sebebiyle diyet listelerinde sıklıkla yer alan çorba, içildiği anda mideyi büyük ölçüde doldurması sayesinde tokluk hissiyatının çok kısa bir süre içerisinde oluşmasını sağlayacak ve yüksek dozda kalori alımının önüne geçerek zayıflama ve kilo verme döneminin sorunsuzca geçmesine zemin hazırlayacaktır.

Çorba gün boyunca açlık duygusunu yok etmesi, gerek ana öğünlerde gerekse ana öğünlerde çok fazla ölçüde besin/gıda tüketiminden kolay ve rahat şekilde kaçınılmasına katkıda bulanması sayesinde zayıflama sürecinin başarıyla sonuçlanmasına kapı aralayacaktır.

Kilo verme konusunda gerçekleştirilen bilimsel araştırmalar doğrultusunda, zayıflamak için uygulanan diyet listelerinde ana öğünlerde çorba içen kimselerin, çorba içmeyenlere oranla daha kısa bir zaman dilimi içerisinde istedikleri kiloya kadar indikleri tespit edilmiştir.

çorba diyeti nasıl yapılır

Bununla birlikte yağ yakarken bedeninizi baştan aşağı zararlı birtakım maddelerden arındırarak sağlıklı ve güçlü bir yapıya sahip olmanın temel esası, antioksidan miktarı bir hayli yüksek gıdaların tüketilmesi gerekmektedir. Çorba da antioksidanın en fazla olduğu besinlerden bir tanesi olduğu gibi, özellikle bağırsakta meydana gelen toksinlerin hızlı bir şekilde vücuttan dışarı atılması için gerekli alt yapıyı oluştururken diğer taraftan da diyetiniz esnasında oluşum gösteren atıkların da çabucak uzaklaştırılmasına destek olarak kilo verme hedefinize adım adım ulaşmanızı sağlar.

Bilhassa yaz mevsimini kilo vermek ve zayıflamak noktasında en verimli şekilde değerlendirmek isteyen ve aşırı yağlarından yakınan kimseler uygulayacakları çorba diyeti sayesinde hem gün boyunca acıkmak nedir bilmeyecek hem de metabolik faaliyetlerinin bir anda hızlanışa geçmesiyle de fazla kilolarından kolay, hızlı ve etkili bir biçimde kurtulacak.

çorba içerek zayıflama

ÇORBA DİYETİNİ YAPANLARIN YORUMU....

Bununla birlikte çorba diyeti, büyük bir zorluk ve ciddi efor sarf etmeden yapılabilir olması sayesinde büyük bir çoğunluğun tecrübe edip etkisini bariz bir şekilde gördüğü zayıflama yöntemlerindendir. Kilo vermek için çorba diyetini yapanların çoğunluğu olumlu sonuçlar gördüğü ve zahmetsizce uygulandığı yönünde aynı görüşe sahipler.

çorba diyeti yapanların yorumu

ÇORBA DİYETİ NASIL YAPILIR?

Sağlıklı, etkili ve hızlı kilo verdiren çorba diyeti 5 gün süresince farklı çorba çeşitleri tüketilerek yapılan bir zayıflama yöntemidir. Genel itibariyle bolca sebzeye yer verilerek hazırlanan çorbalar her gün düzenli bir biçimde tüketilmelidir ve beş günlük bir zaman diliminde değişik çorba türleri içilerek diyet listesine bağlı kalınması gerekmektedir. Hazırlamış olduğunu çorbalara asla salça, yağ veya tuz ilave etmemeniz lazım gelmektedir. Bu üçlünün yerine lezzet katması açısından dilediğiniz baharat çeşidinden yararlanabilirsiniz. Kendinizi çok aç hissetmeniz halinde de tüketeceğiniz çorbanın yanına isteğe bağlı olarak bir dilim tam buğday ekmeği tüketebilirsiniz. 

5 günlük çorba diyeti listesi

SAĞLIKLI, ETKİLİ VE KALICI 5 GÜNLÜK ÇORBA DİYETİ LİSTESİ….

-PAZARTESİ 1.GÜN:

*Kahvaltı: 1 tabak dolusu kereviz çorbası

*Ara öğün: 1 adet orta boy elma, yarım çay bardağı diyet kefir ya da yağsız yoğurt

*Öğlen: 1 tabak dolusu kereviz çorbası

*Ara öğün: 1 kâse yağsız yoğurt, 1 adet orta boy doğranmış elma, 2 yemek kaşığı yulaf

*Akşam: 1 tabak dolusu kereviz çorbası

*Ara öğün: 1 orta boy elma, 1 çay bardağı diyet kefir ya da yağsız yoğurt

-SALI 2.GÜN:

*Kahvaltı: 1 tabak dolusu sebze çorbası

*Ara öğün: 4 adet çilek, yarım çay bardağı diyet kefir ya da yağsız yoğurt

*Öğlen: 1 tabak dolusu sebze çorbası

*Ara öğün: 1 kâse yağsız yoğurt, 2 yemek kaşığı yulaf

*Akşam: 1 tabak dolusu sebze çorbası

*Ara öğün: 4 adet çilek, 1 çay bardağı diyet kefir ya da yağsız yoğurt

-ÇARŞAMBA 3.GÜN:

*Kahvaltı: 1 tabak dolusu mercimek çorbası

*Ara öğün: 1 adet armut, yarım çay bardağı diyet kefir ya da yağsız yoğurt

*Öğlen: 1 tabak dolusu mercimek çorbası

*Ara öğün: 1 kâse yağsız yoğurt, adet orta boy doğranmış armut, 1 yemek kaşığı yulaf

*Akşam: 1 tabak dolusu mercimek çorbası

*Ara öğün: 1 adet armut

-PERŞEMBE 4.GÜN:

*Kahvaltı: 1 tabak dolusu brokoli çorbası

*Ara öğün: 2 kivi, yarım çay bardağı diyet kefir ya da yağsız yoğurt

*Öğlen: 1 tabak dolusu brokoli çorbası

*Ara öğün: 1 kâse yağsız yoğurt, 2 adet doğranmış kivi, 2 yemek kaşığı yulaf

*Akşam: 1 tabak dolusu brokoli çorbası

*Ara öğün:1 çay bardağı diyet kefir ya da yağsız yoğurt

-CUMA 5.GÜN:

*Kahvaltı: 1 tabak dolusu lahana çorbası

*Ara öğün: 1 adet portakal, yarım çay bardağı diyet kefir ya da yağsız yoğurt

*Öğlen: 1 tabak dolusu lahana çorbası

*Ara öğün: 1 kâse yağsız yoğurt, 1 adet orta boy doğranmış portakal, 2 yemek kaşığı yulaf

*Akşam: 1 tabak dolusu lahana çorbası

*Ara öğün 1 adet portakal, 1 çay bardağı diyet kefir ya da yağsız yoğurt

-UYARI: Çorba diyeti süresince her gün düzenli biçimde yarım saat kadar yürüyüş yapılması ve 2-2,5 litre su tüketilmesi istediğiniz bedene ulaşmak ve özellikle göbek, basen eritmeyi hızlandırmak açısından önerilmektedir. Çorba diyeti sayesinde 5 günde 3 kilo verebilirsiniz. Ancak yine de bu rakamlar kişilerin metabolizma hızına bağlı olarak farklılıklar arz edebilmektedir. Tansiyon yahut şeker hastası olan kimselerin, çorba diyetine başlamadan evvel doktorlarından fikir almalarında fayda vardır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'