Evde yapılan konservelere dikkat!

Yazlık bazı sebze ve meyvelerin kışında tüketilmesi için konserve yapılır. Evde yapılan bu konservelerde hakkında uzmanlar ciddi uyarılarda bulunuyor. Bilinçsizce yapılan konservelerin bakteri üreterek fark etmeden gıda zehirlenmesine neden olabilir.

Evde yapılan konservelere dikkat!
Evde yapılan konservelere dikkat!
GİRİŞ 14.08.2019 15:35 GÜNCELLEME 14.08.2019 15:35

Mevsimlik sebze ve meyveler koruyucu madde içermeden kışında rahatlıkla tüketmek için yapılan işleme konserve denir. Konserveler belirli aşamalardan geçerek yapılır. Bu aşamalar sırasında yapılan en ufak bir hata ise konservelerin "clostridium botulinum" bakterisi üretebilir. Sıcaklık ve basınca bağlı ortaya çıkabilir. Yeterli koşullara dikkat edilmediğinde ortaya çıkan ve insan sağlığını olumsuz etkileyen bu bakteri botulizm rahatsızlığına neden olur. Yapılan araştırmalarda sanayide ve evlerde üretilen konservelerde görülen bu bakterinin vücuttaki kuluçka süresi 4 ile 8 saattir. Kuluçkulanma bittikten sonra halsizlik, zayıflık ve baş dönmesi gibi belirtilerle kendini gösterir. 

evde yapılan konservelere dikkat

EVDE YAPILAN KONSERVELERE DİKKAT!

- Uzmanlar şişmiş konserve kapaklarının açılmamasını öneriyor.

- Evde yapılan konservelerin iyi kaynatılıp ve önceden sıcak suda bekletilen kavanozlara konulması gerektiğini belirtiyor.

- Küflenmiş yeşillenmiş besinlerin tüketilmemesi gerektiğini vurguluyor.

- Ayrıca halk arasında mikrodalga fırının toksinleri öldürdüğüne dair olan bilginin yanlış olduğunu söylüyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!