Türk kahvesinin faydaları neler? Bir yararı daha ortaya çıktı

Türk kahvesi gerek ülkemizde gerekse tüm dünyada oldukça yaygın bir şekilde tüketilen içecektir. Son yapılan araştırmalara göre Türk kahvesinin sağlık açısından oldukça faydalı olduğu ispatlandı. Günde 1 fincan Türk kahvesi içmenin; kolon ve kalın bağırsak kanserini %25, bağırsak kanserini ise %45 risk oranında azalttığı ortaya çıktı. Peki Türk kahvesi başka hangi hastalıklara iyi gelir? İşte bilinmeyen faydaları.

Türk kahvesinin faydaları neler? Bir yararı daha ortaya çıktı
Türk kahvesinin faydaları neler? Bir yararı daha ortaya çıktı
GİRİŞ 26.08.2019 12:29 GÜNCELLEME 26.08.2019 12:29
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türk kahvesinin tarihi yüzlerce yıl öncesine dayanıyor. Ünü coğrafyasının çok dışına yayılan Türk kahvesinin yapılan araştırmalar neticesinde bir faydası daha ortaya çıktı.  Düzenli olarak günde 1 fincan şekersiz Türk kahvesi tüketildiğinde kolon, göğüs ve rektal kanser hücrelerini yok ediyor. Fakat uzmanlar birçok faydası olmasına rağmen, Türk kahvesinin aşırı tüketimi önermiyor. Peki yemek yedikten sonra içilen ve sindirim sistemini düzenleyen Türk kahvesinin faydaları nelerdir? İşte yapımından tutunda besin değerine kadar Türk kahvesi hakkında tüm bilinmeyenler...

 

 

TÜRK KAHVESİNİN FAYDALARI NELER?

Solunum yolu iltihaplarını giderir​; Türk kahvesinin astım hastalığına iyi geldiği söylenmektedir, antioksidan özelliğinden dolayı solunum yolu iltihaplarını giderir, bronşları açar.

 

 

Kas ağrılarını baskılar; Kafeinin etkisinden ötürü hızlanan kan dolaşımı sebebiyle kas ağrılarını baskılar ayrıca kas kuvvetinde artış sağlar

Sinirden stresten uzaklaştırır; Depresyon, stres ve sinirsel hastalıklara karşı etkilidir, sinirleri yatıştırıcı özelliği vardır.

Kalp sağlığını korur; Kahvenin içeriğindeki antioksidan kalp sağlığına iyi geliyor. Düzenli olarak Türk kahvesi içenlerde kalp ve lenf damarlarının iç yüzeylerindeki hücrelerin onarılmasıyla kalp rahatsızlığına yakalanma riskinin daha düşük olduğunu ortaya çıktı.

Sporcular için yağ yakımı; Spordan yarım saat önce içilen Türk kahvesi yağları yakmayı kolaylaştırıyor.

Karaciğer yağlanmasını önler; Türk kahvesi içenlerde karaciğer yağlanmasının ve buna bağlı olarak iltihaplanmanın daha az olduğu görülmüştür. Buna ek olarak uzmanlarca kahve telvesinin ciltteki pürüzlerde azalma meydana getirdiği ifade edilmektedir.

Safra taşını engelliyor; Özellikle kadınlarda oluşma riski yüksek olan safra taşlarının günde 3 fincan kahve içen kadınlarda içmeyenlere göre %25 daha az görüldüğüne işaret ediliyor.

Baş ağrısını geçirir; Migren dışında oluşan baş ağrılarını kısa süre içerisinde giderir. 

ŞEKERSİZ 1 FİNCAN TÜRK KAHVESİNİN BESİN DEĞERİ

Bir fincan sade Türk kahvesinin içerisinde 7 kcal kalori bulunmaktadır. Potasyum, magnezyum, fosfor içeriğine sahip bir içecektir.  Bir fincan orta şekerli Türk kahvesi içerisinde 17 kcal kalori bulunmaktadır. İçerisinde; 

Karbonhidrat (g) 0.06
Protein (g) 0.42
Yağ (g) 0.52
Lif (g) 2.63
Kolesterol (mg) 0
Sodyum (mg) 0.82
Potasyum (mg) 70.2
Kalsiyum (mg) 9.22
Vitamin A (iu) 0.04
Vitamin C (mg) 0
Demir 0.69

Türk Kahvesinin Zararları

TÜRK KAHVESİNİN ZARARI VAR MI?

Birçok yararı bulunan Türk kahvesi fazla tüketildiğinde ciddi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor. Bunların başında yüksek tansiyona sebep olabiliyor, kalp ritmi düzensizliğine yol açabiliyor, kemik erimesini kötüleştirebiliyor, uykusuzluk ve gerginliği beraberinde getirebiliyor, ülsere yakalanma riskini artırıyor, böbrek taşı oluşumuna sebep olabiliyor, kadınlarda doğurganlığı azaltabiliyor, hamilelik dönemini negatif etkiliyor. Uzmanlar tarafından günde en fazla 2 fincan Türk kahvesi içilmesi öneriliyor.

BOL KÖPÜKLÜ TÜRK KAHVESİ NASIL YAPILIR?

Cezveye 1 fincan suyu, 2 çay kaşığı Türk kahvesini, 1 çay kaşığı şekeri koyalım. Ardından iyice karıştıralım. Cezveyi kısık ateşe yerleştirelim. Cezveyi ateşe yerleştirdikten sonra asla karıştırmıyoruz. Kaynayana kadar kısık ateşte pişirelim. Kaynamaya başlayınca üstte oluşan köpüğü fincanlara dağıtalım. Daha sonra tekrar kaynattığımız kahveyi fincanlara paylaştıralım.

YORUMLAR 3
  • yunus 4 yıl önce Şikayet Et
    İnsanoğluna faydalı olmayan hiçbir şey yaratılmamıştır,faydalı olanlar yaratılmıştır.Her şeyde denge çok önemli fazlası zarardır azı karardır.
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    İçinde lif ve kalsiyumu Fazla olan ürünün Faydası çoktur.
    Cevapla
  • bir dost 4 yıl önce Şikayet Et
    hangi son yapılan araştırmaya göre? nerde nasıl bir araştırma yapılmış? kaç yil sürmüş kaç kişi deneye katılmış?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar