Bebek bezinden idrar tahlili

Çocuk hastalıkları açısından büyük bir buluş olan bebek bezinden idrar tahlili yapmayı bulan Prof. Dr. Cihangir Akgün bulduğu buluşa dair açıklamalarda bulundu.

Bebek bezinden idrar tahlili
Bebek bezinden idrar tahlili
GİRİŞ 25.08.2019 14:03 GÜNCELLEME 25.08.2019 17:32

Çocuk hastalıklarının teşhisi yetişkinler kadar kolay değildir. Bünyeleri zayıf olduğundan tahlillerin hızlı yapılmasında fayda var. Medipol Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Cihangir Akgün, çocukların hastalıklarını hızla teşhis etmek için çocuk bezi geliştirdi. Bez sayesinde çocuk hastalıkları daha hızla teşhis edilerek hastalık ilerlemeden durdurulabilecektir.

 

 

bebek bezinden idrar tahlili

"EVDE HASTALIKLARI TAKİP EDEBİLİRSİNİZ"

 

 

İki yıllık çalışmanın ardından evde çocuk hastalıklarını teşhis etmenin kolay yolunu bulan Akgün, "Eğer idrarda enfeksiyon belirteçleri varsa işeme sonrası bebek bezinde birbirinden farklı renklerde ve birbirine dik çizgiler beliriyor. Sonuçta bu çizgilerin ikisinin de belirmesinde yani işeme sonrası “+” görünümü sağlandığında kuvvetle idrar yolu enfeksiyonuna işaret ediyor. Bu bebek beziyle ebeveynler evde çocuklarını takip edebilir" şeklinde konuştu.

bebek bezi

ANTİBİYOTİK KULLANIMINA SON!

Ayrıca hastalıklar sırasında çocuklara verilmesi konusunda doğru olmayan ilaçlar konusunda da işte bu uyarılarda bulundu: 

"Çalışmamızla iki duruma dikkat çekmeye çalıştık. Birincisi bebekte olağandışı durumda, annesi tarafından bezinde uyarıyı gördüğünde hekime daha erken gitmesi ve böbrek hasarını bir açıdan önlemesi anlamında oldukça önemli. İkincisi ise idrarda lökosit olduğunda eksi çıkacak. İdrarda lökosit görüldüğü zaman hemen antibiyotik veriliyor. İdrardaki lökosit her zaman antibiyotik kullanımının gerektiği anlamına gelmez. Böylece gereksiz antibiyotik kullanımını da engellemiş olacak."

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak