Haşlanmış Lahana suyu ile süper zayıflama | En popüler Lahana kürü diyeti!

Serbest radikaller yüzünden görülen hücre hasarını minimum düzeye getirmeye yardımcı yüksek antioksidan maddesi bulunduran Haşlanmış Lahana Suyu, kesin ve en hızlı kilo verdiren diyet listesinin adeta göz bebeği olarak bilinen yiyecektir. Birçok kanser türünü karşısına alarak aktif bir biçimde savaşan ve çeşitli hastalıklara da tam bir koruma kalkanı oluşturan haşlanmış lahana suyu ile zayıflama yönteminde uygulamaya alınması gereken hususlar nelerdir? Bileşiminde zengin ölçüde lif barındırması sayesinde düzgün bir fiziğe sahip olmanızda ciddi fayda sağlayan hem sağlıklı kilo verdiren hem de etkili zayıflatan lahana kürü diyetinde ne tür kurallar geçerli olmaktadır?

Haşlanmış Lahana suyu ile süper zayıflama | En popüler Lahana kürü diyeti!
Haşlanmış Lahana suyu ile süper zayıflama | En popüler Lahana kürü diyeti!
GİRİŞ 05.09.2019 11:18 GÜNCELLEME 04.10.2019 11:15

Haşlanmış lahana suyu; vücutta toplanan toksin maddesinin atılması için aktif rol üstlenmesi özelliğiyle ön plana çıkmaktadır ve bununla birlikte kilo verme sürecine de destek vermesiyle beraber yağ tabakasını eriterek hedeflediğiniz forma kavuşmanız için faaliyetlerde bulunmaktadır. Lahana suyu ile zayıflama yöntemi; tamamen sağlıklı bir vücut yapısına sahip olmanızı sağlarken diğer taraftan da fazla yağlardan arınmış, hem fit ve düzgün hem de sıkı bir bedene de ulaşmanıza büyük ölçüde yardımcı olmaktadır. Metabolizma hızlandırma işlevi sayesinde diyet listelerinin aranan besini haline gelen ve ödem atıcı özelliğiyle de birlikte şişkinlik ve hazımsızlık gibi sorunlarınızdan da kurtulmanız için çaba gösterecek haşlanmış lahana suyu ile zayıflama yönteminde hangi maddelerin dikkate alınması lazım gelmektedir? Tokluk hissiyatı süresini uzatması göreviyle de gereksiz açlık krizlerine girip fazla kalori almanızı sonlandıracak kesin ve en hızlı kilo verdiren, sağlıklı ve etkili zayıflatan Lahana kürü diyeti nasıl gerçekleştirilir?

EN POPÜLER ALKALİ DİYETİNİN NASIL YAPILDIĞINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

HAŞLANMIŞ LAHANA SUYUNUN KİLO VERMEK / ZAYIFLAMAK AÇISINDAN FAYDALARI NELERDİR?

Lahana suyu içerdiği diyet lifleri ile metabolizmayı harekete geçirir. Aquaretik sebze özelliği ile zayıflığın uzun süre kalmasını sağlar. Lahana suyu ile zayıflamak vücudu zararlı toksinlerden de arındırır. Düşük kalori ve karbonhidrat içeriği ile zayıflamaya yardımcı olur. Hızlı kilo alıp verirken lahana, doku sağlığını korur. En hızlı yollardan kesin zayıflamaya, özellikle göbek ve basen bölgesindeki yağların eritilmesine yardımcı olan lahana suyu, aynı zamanda kan dolaşımını düzenler ve vücuda canlılık kazandırır.

LAHANANIN İÇERİSİNDE HANGİ BESİN MADDELERİ BULUNMAKTADIR?

Lahana; kalsiyum, magnezyum, demir, fosfor, kükürt, potasyum ve iyot açısından zengin polifenollerin yanı sıra A, B1, B2, B6, C, K ve folik asit vitaminleri içeren polifenoller yüklüdür. Lahana'daki yüksek düzeyde antioksidan, kronik oksidatif stresle mücadele ederek kanseri geliştirme riskini azaltmaya yardımcı olur.

PROF. DR. İBRAHİM SARAÇOĞLU'DAN HAŞLANMIŞ LAHANA SUYU İLE ZAYIFLAMA YÖNTEMİ!

*Sağlıklı beslenme ve diyet alanındaki tavsiyeleri ile daha uzun ve kaliteli bir yaşam sürmenin püf noktalarını öğreten İbrahim Saraçoğlu’nun lahana kürü tarifi, kalori yakımını kolaylaştırıyor ve fazla kilolardan hızlıca kurtulmanıza imkan sağlıyor.

Lahana Suyu Kürü İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

*4-5 adet beyaz lahana yaprağı

*3 su bardağı su

Lahana Suyu Kürü Nasıl Hazırlanır?

-Beyaz lahana yapraklarını parçalamadan 3 su bardağı su ile dolu bir tencereye atın. Lahanaları 7 dakika boyunca kaynatın. Ardından elde ettiğiniz lahana suyunu süzün. Bu karışımı her gün 3 sefer olacak şekilde 5 gün boyunca için. 5 günün sonunda 3 gün küre ara verin. Ardından 5 gün daha küre devam edin.3 gün tekrar ara verin ve küre yeniden başlayın. Yani bu kürü toplamda 15 gün boyunca uygulamanız gerekiyor.

GARANTİ KİLO VERDİREN LAHANA SUYU KÜRÜ TARİFİ, NASIL HAZIRLANIR?

Zayıflatıcı özelliğiyle bilinen lahana suyu kürü tarifini hazırlamak için, 1 lt su ocakta kaynatılır. Kaynayan suyun içine 10 adet lahana yaprağı atılır ve bu şekilde yapraklar tencerenin kapağı kapatılarak 5-7 dk. daha kaynatılır. Hazırlanan bitkinin suyu ocaktan alınır, hafif soğuduktan sonra lahanalar tencereden çıkarılır. Ilındıktan sonra sabah ve akşam aç veya tok karnına tüketilir. Sabah akşam günde iki kez mutlaka içmelisiniz. Fakat aç veya tok tüketmeniz çok önemli değildir. Aç yada tok olarak içebilirsiniz.

Sağlıklı ve kalıcı kilo verdiren lahana suyu kürünü, 5 gün boyunca tüketilmeli, 4 gün ara verilmeli ve 5 gün tekrar tüketilmelidir. Bu şekilde kolaylıkla toksinlerden arınmak ve zayıflamak mümkündür. Yemeklerden 1 saat önce veya yemeklerden 2 saat sonra içilmelidir.

HAŞLANMIŞ LAHANA SUYU DİYETİNİN ZARARLARI & YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Lahananın herhangi bir zararı bulunmuyor olsa da kullanılmasının sakıncalı olabileceği bazı durumlar olabilir. Gebelik ve emzirme durumunda olan kadınların lahana suyu tüketmeden önce doktorlarına danışmaları gerekmektedir. Yapılan araştırmalarda gebelik döneminde lahana suyunun aşırı tüketilmesinin bebeklerde bağırsak iltihabına neden olabileceği tahmin edilmektedir. Hipotiroid ve karaciğer hastaları da lahana suyu tüketmeden önce mutlaka doktorlarına danışmalıdırlar.

HAŞLANMIŞ LAHANA SUYU DİYETİNİN KİMLER YAPMAMALIDIR?

Guatr hastaları, kemoterapi gören kişiler, doğum yapmasının üzerinden az zaman geçmiş olan kadınlar, kanı sulandıran ilaçları kullananlar, ishal veya gaz sorunu yaşayanlar olarak sıralanabilir. Bunun dışında ödem atmak isteyen ya da kilo kontrolü sağlamak isteyen herkes lahanadan faydalanabilir.

LAHANA SALATASI İLE ZAYIFLAMA YÖNTEMİ...

Lahanayı zayıflamak için tüketmek isterseniz alternatiflerinizi çoğaltmanız gerekebilir. Aynı şekilde arka arkaya tüketmek midenizde sorun yaratacaktır. Bu nedenle öğünlerinizi farklı lahana alternatifleri ile zenginleştirebilirsiniz. Lahanayı çiğ olarak yemek için tek tek yapraklarına ayırmalısınız. Daha sonra elinizle küçük küçük parçalara bölmelisiniz. Ayırdığınız bu parçaları, derin bir kâseye alıp üzerine bir adet domates, bir adet salatalık ve yeşillik ilave etmelisiniz. İlave edeceğiniz yeşillikler maydanoz, dereotu ve yeşil soğan olmalıdır. En son tuz ve bütün bir limon ile tatlandırabilirsiniz. Hazırladığınız bu lahana salatasını 2 günde bir kez öğle yemeği saatinde tüketmelisiniz. Metabolizmanızı hızlandıracak, kilo verme sürecinizde kaybınızı arttıracaktır.

LAHANA ÇAYI İLE ZAYIFLAMA YÖNTEMİ...

Kesin ve hızlı kilo verdiren lahana çayı için gerekli malzemeler nelerdir? 

Dr. Fevzi Özgönül, evde kolayca hazırlanabilen lahana çayının tarifi; “1 avuç için kadar lahana, 1 orta boy soğan, 1 orta boy kereviz, 4 diş sarımsak, baş parmak kadar taze zencefil, 1 tutam kaya tuzu, 1.5 litre klorsuz su.  

Sağlıklı ve etkili zayıflatan lahana çayı nasıl hazırlanır, tüketimi?

Lahanaları ince ince doğrayın. Soğanı 8’e bölün, sarımsağı ezin. Kerevizi soyup küp küp doğrayın. Zencefili ise ince ince doğrayın. Tuzu kişiye göre koyun. 1,5 litre klorsuz kaynamış suya atın. 30 dakika daha kaynatın. Soğutup süzerek suyunu akşamüzeri spor ya da yürüyüş yaptıktan sonra bir bardak için. Bu kürü bağırsak florasını güçlendirmek için 21 günlük bir sürede kullanabilirsiniz.

GÖBEK ERİTEN LAHANA ÇORBASI DİYETİ İLE ZAYIFLAMA YÖNTEMİ...

Lahana çorbası metabolizmanın çalışma hızını önemli ölçüde artırdığı ve kalori açısından son derece düşük olması nedeniyle her acıktığınızda tüketilebilmektedir. Arzu ettiğiniz zaman ve istediğiniz kadar içebilirsiniz. Fakat lahana diyeti 1 haftadan uzun bir süre uygulanmaması gerekmektedir. Belirtilen zamanı çoğaltmanız halinde beslenme bozukluğuna davetiye çıkarabilirsiniz. Bununla birlikte laha suyu çorbasını bir kerede hazırlayıp bir hafta süresince içebilmenizin yanı sıra yarımşar lahanayla haftada iki defa hazırlayıp taze olarak da tüketebilirsiniz.

Yağ Yakan ve Metabolizma Hızlandıran Lahana Çorbası Nazır Hazırlanır?

Sebzeleri küçük küçük kestikten sonra bir tencereye atın ve üstünü örtene kadar su ilave edin. Tuz, biber veya etsuyu tableti kullanabilirsiniz. 10 dakika hızlı ateşte kaynattıktan sonra, sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar altını kısıp pişirin. Lahana pişince mikserle çekebilirsiniz. İsterseniz salça da ekleyebilirsiniz. Tamamen çektiğinizde domates çorbası gibi bir kıvama dönüyor. Tadı da gayet güzel oluyor. İçine mantar seviyorsanız onu da ekleyebilirsiniz.

LAHANA ÇORBASI DİYETİ NASIL YAPILIR?

1.GÜN:

Lahana çorbası diyetinin ilk gününde yalnızca muzun haricinde arzu ettiğiniz meyveyi tüketebilirsiniz. Meyvenin dışında lahana çorbasını gün boyu tüketebileceğiniz gibi içerisinde şeker ve tatlandırıcı olmayan kahve, çay ve su içebilirsiniz. 

2.GÜN:

Bütün gün boyunca arzu ettiğiniz taze, pişmiş ya da çiğ sebzeyi gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz. Fakat sadece bezelye, kuru fasulye ve mısır tüketmemeniz gerekmektedir. Bununla birlikte akşam öğününde de büyük boy bir patates tüketebilirsiniz. Fakat dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da lahana diyetinin ikinci günü asla meyve tüketmemelisiniz.

3.GÜN:

Sadece patates haricinde arzu ettiği ölçüde sebze ve meyve tüketmeniz serbesttir. Aynı zamanda göbek eriten ve yağ yakan lahana çorbasını yine gün içerisinde tüketmeniz gerekmektedir.

4.GÜN:

Dördüncü güne gelindiğinde de muz ve yağsız süt tüketmenize izin verilmektedir. Bununla birlikte  8 tane muzla birlikte arzu ettiğiniz kadar lahana çorbası tüketebilirsiniz.

5.GÜN:

Beşinci günde ise et tüketimi serbesttir, 300 ila 500 gram et ve 6 tane domates tüketilecektir. Lahana çorbası diyetinizde gün boyunca en aşağı 6-8 bardak su tüketimine yer verilmesi gerekmektedir. Yine bu günde de lahana çorbasını en az bir kase tüketmeniz gerekmektedir. Son olarak isteğe bağlı olarak et yerine balık ya da derisi alınmış tavuk tüketebilirsiniz.

6.GÜN:

Altıncı günde ne kadar istiyorsanız o kadar sebze ve et tüketimine yer verebilirsiniz. Fakat bu günde dikkat etmeniz gereken nokta ise, patatesin asla tüketilmemesi gerekmektedir. Aynı zamanda diğer günlerde olduğu gibi bu günde de lahana çorbası en az bir defa içilmesi lazım gelmektedir. Bununla birlikte sadece brokoli, kıvırcık ve semiz otu gibi yapraklı sebzelerin yenilmesi yasaktır.

7.GÜN:

Son güne gelindiğinde de lahana çorbanızdan tüketmeyi muhakkak ihmal etmeyin. Esmer / kepekli pirinç, ne ölçüde arzu ediyorsanız meyve ve sebze tüketebilirsiniz. İsterseniz de pirincinizi çorbaya ilave edebilir veya sebzelerinizle harmanlayabilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor