Muz kabuğunun faydaları nelerdir? Her gün muz yemek hangi hastalıklara iyi gelir?

Muz, dünyada en çok üretilen ve tüketilen meyvelerden biridir ve kalp-damar hastalıkları olmak üzere böbrek taşı ve sindirim gibi birçok sağlık problemine faydaları vardır. Potasyum kaynağı olan muz, kan dolaşımını hızlandırarak kalp ve damar sağlığını korumaktadır. Muz kabuğu, cilde uygulandığında pek çok cilt sorununu tedavi etmektedir. Peki muzun kabuğunun faydaları nelerdir?

Muz kabuğunun faydaları nelerdir? Her gün muz yemek hangi hastalıklara iyi gelir?
Muz kabuğunun faydaları nelerdir? Her gün muz yemek hangi hastalıklara iyi gelir?
GİRİŞ 26.08.2021 12:31 GÜNCELLEME 26.08.2021 12:31
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

En faydalı meyveler arasında olan muzun ana vatanı Güney Çin, Hindistan, Brezilya, Endonezya ve Güney Afrika’dır. Dünyada en çok muz üreten ülke Hindistan'dır. Ülkemizde de her yıl ortalama 20.000 ton muz yetişmektedir. Başta Anamur muzu olmak üzere Akdeniz ve Ege kıyılarında yaygınlıkla yetişir. Dünya çapında en çok tüketilen meyve muzdur ve Buğday, pirinç ve mısırdan sonra en çok tüketilen tarım ürünüdür.

Potasyum değeri birçok meyveye göre daha yüksek olan muz, düzenli ve ölçülü miktarda tüketildiğinde kan basıncını düşürerek yüksek tansiyonun normale dönmesine yardımcı olur. Muz içerdiği zengin vitamin ve minerallerle sadece sağlık konusunda değil saç ve cilt bakımı konusunda da oldukça faydalıdır. Muz, düşük kalorili olmasına rağmen uzun süre tok tuttuğundan ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olduğundan daha sağlıklı ve hızlı kilo vermeye yardımcı olur. 

Greyfurtun faydaları nelerdir? Greyfurt suyu zayıflatır mı? Greyfurt suyu nasıl hazırlanır?

Muzun Faydaları Nelerdir?

Yüksek potasyum, kalsiyum ve B6 vitaminleri içeren muz en sağlıklı meyvelerden biridir. Muzun sadece kendisi değil kabuğunda şifa deposudur ve özellikle cilt bakımı ve yaralara çeşitli kürler ile uygulandığında tedavi edici etkisi vardır. Genel olarak muzun faydaları sıralayacak olursak şöyledir:

  • İlk olarak potasyum değeri en yüksek meyvedir. Potasyum en doğal tansiyon düşürücü olduğundan düzenli ve ölçülü miktarda muz tüketen kimselerde ilaç kullanmaya gerek kalmadan tansiyonun normale döndüğü görülür. 

  • Tam bir kalp dostu olan muz, kan basıncı ve yüksek tansiyonu düşürerek kalbin yorulmasını engeller ve buna bağlı olarak kalp krizi riskini azaltır.

  • Muzun halk arasında kabız yaptığına inanılır, aslında muz sindirim sistemini düzenli olarak çalışmasını sağlayan en önemli besinlerden biridir. 

  • Düzenli muz tüketen kişilerde tüketmeyenlere göre böbrek taşı oluşumu daha azdır. %75 su olan muz böbreklerin daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olur. 

Hangi besinler hangi hastalıklara iyi gelir? Doğal besinlerle hastalıklardan korunmak mümkün

  • Muz kabuğu çayı doğal bir serotonin kaynağıdır ve her gün içildiğinde depresyon, bunalım ve mutsuzluğa iyi gelir.

  • Kanser hücrelerinin yayılmasını önleyerek özellikle kalın bağırsak ve rektum kanserine engel olur.

  • Strese karşı doğal ilaç görevi görür ve kişilerdeki yorgunluğu alarak enerji verir.

  • İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinden vücut direncinin arttırarak kışın soğuk algınlıklara bağlı olan grip ve nezleye oldukça şifalıdır.

  • Tokluk hissi vererek diyet yapanların ara öğünlerinde yer alır ve daha hızlı kilo verilmesine yardımcı olur.

  • Sporcuların egzersiz öncesi tüketmeleri diyetisyenler tarafından tavsiye edilir, kişinin egzersizde ihtiyacı olan enerjiyi bir orta boy muzdan alması mümkündür.

  • Ayrıca muzun baş ağrısını da iyi geldiği uzmanlar tarafından söylenmektedir.

  • Muz kabuğu çeşitli şekillerde yaraya veya sivilceye sürüldüğünde tedavi olduğu kanıtlanmıştır. 

Kabızlığa ne iyi gelir? Kabızlığı hemen geçirmek için doğal tedavi yöntemleri...

Her Gün Muz Yemek Neye İyi Gelir?

Her gün bir adet orta boy tüketildiğinde çeşitli konularda birçok faydası olduğunu gördük fakat muz tek başına tüketilmesi dışında çeşitli doğal tariflerle doğal şifa kaynağı olarak da kullanılabilir. Farklı şekillerde muzun kullanım şekiller şöyledir:

1. Kabızlık: 1 adet orta boy muzu kabuğuyla birlikte mikserden geçerek 3 yemek kaşığı yulaf ekleyerek mikserden geçirme işlemine devam edilir. Pürüzsüz bir hala aldıktan sonra haftada 2-3 defa tüketilmesi tavsiye edilir. Bu karışım bağırsakların daha düzenli çalışmasına yarayacaktır. 

2.Siğil: 1 parça muz kabuğu yaklaşık olarak 3 çorba kaşığı elma sirkesine batırılır. Bu antiseptik özellikteki karışım siğilli bölgelere sürülerek tedavi edilir.

3.Doğal Nemlendirici: Muz kabuğunun posalı kısmı vücuda masaj yaparak uygulandığında cildin nem dengesini sağlar ve cilt kuruluğuna engel olur.

4.Sivilce Oluşumu: Sivilceli bölgelere konulan muz kabukları sivilce oluşumuna engel olurken kalan sivilce izlerinin de geçmesini sağlar.

5.Baş Ağrısı: 1 adet muz kabuğu 1 bardak suyun içerisinde kaynatılır, kaynama noktasına geldiğinde 3 dakika kadar demlenmeye alınır. Ardından 1 çay kaşığı tarçın ekleyerek içilir. Bu doğal kür baş ağrısını kısa sürede geçirecektir.

6.Doğal Muz Maskesi: Bir adet muz akışkan bir püre haline gelinceye kadar ezilir. Ardından yüze sürülerek 15-20 dakika beklettikten sonra soğuk suyla yıkanır. Bu doğal maske cildin sıkılaşmasını, nemlenmesini, beslenmesini sağlar. Yaşlanmaları geciktirir. 

1 Adet Orta Boy Muz Kaç Kalori?

Karbonhidrat 38.83

Protein 1.85

Yağ 0.56

Lif 4.42

Kolesterol 0

Sodyum 1.7

Potasyum 608.6

Kalsiyum 8.5

Vitamin A 108.8

Vitamin C 14.79

Demir 0.44

YORUMLAR 12
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah Allah! Habuki Muz,un Yararından Çok Zararıda çok! Mesela ; Kabızlık ve Şeker Hastalığına Zemin hazırlarlamasının Yanısıra Muzun fazla tüketilmesinde vücut hiperkalemi geliştirmekte ve kalbe zarar vermektedir. Kas güçsüzlüğü, düzensiz kalp ritmi ve geçici felç gibi durumlar ile karşılaşılmak istenmiyorsa, muzun fazla tüketiminden uzak durulmalıdır.
    Cevapla
  • birbilen 2 yıl önce Şikayet Et
    Anlaşılan elde kalmış,bu fiyatlar alım gücünün çok üstünde.
    Cevapla
  • savas 3 yıl önce Şikayet Et
    Muzun en iyisi yurt dısına gider en kötüsü ülkede kalır. Bir kilo muzu kocanıyla beraber tartarlar. 1 kilo muzdan 400 gram muz yersin. Kilosuda olmus 12 lira. İnşallah dışarıya satıslar durur da millet ucuz ve bol muz yer. Dısardanda gelmesin. Çikitayemeyelim.
    Cevapla
  • fatih akman 2 yıl önce Şikayet Et
    biraz önce hakmar dan sipariş verdim kilosu hala 12tl. demek ki 1 yılda fiyatı yerinde saymış. güzel sevindim vatandaşımız adına. 1 kilo muz 1 paket sigaradan ucuz.
    Cevapla
  • ali38hatay 3 yıl önce Şikayet Et
    lütfen zararlı diyin kötüleyin fırsatçılar fiyatı artırıyor hiç alamıyoruz
    Cevapla
  • 25344566 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu haberler ile meyve sebze satıcıları fahiş fiyattan satmaya başlıyor sarımsak kilosu 120 lira olmuş bazı yerlerde
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Sarımsak kilosu 10 TL satıyorlar, yapmayın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak