İstanbul'da korkutan ölümlerle ilgili açıklama!

Sağlık Bakanlığı: İstanbul’da H1N1 şüphesiyle hayatını kaybeden iki çocuğumuzun ölüm sebebinin belirlenmesi için de inceleme başlatılmıştır.

İstanbul'da korkutan ölümlerle ilgili açıklama!
İstanbul'da korkutan ölümlerle ilgili açıklama!
GİRİŞ 15.01.2020 15:11 GÜNCELLEME 15.01.2020 15:33
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanlığı: İstanbul’da H1N1 şüphesiyle hayatını kaybeden iki çocuğumuzun ölüm sebebinin belirlenmesi için de inceleme başlatılmıştır.

 

Bakanlıktan yapılan açıklama şöyle:

"Mevsimsel grip her yıl tüm dünyada ciddi sayıda klinik hastalığa sebebiyet veren, özellikle risk gruplarında ağır seyredebilen bir hastalıktır. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı olarak her yıl grip mevsiminde bu konuyla ilgili düzenli açıklamalar ve uyarılar yapmaktayız.  

İNCELEME BAŞLATILDI

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) dünyada her yıl 290 bin ila 650 bin arasında influenza ilişkili ölüm görüldüğünü rapor etmektedir. Hastalık özellikle gebelerde, 5 yaş altı çocuklarda, 65 yaş ve üzeri kişilerde, kronik hastalığı (kalp, akciğer, böbrek, karaciğer, metabolik veya hematolojik) olanlarda ve immün yetmezliği olanlarda ağır seyretmektedir. Ölümle sonuçlanan her vakada olduğu gibi; İstanbul’da H1N1 şüphesiyle hayatını kaybeden iki çocuğumuzun ölüm sebebinin belirlenmesi için de inceleme başlatılmıştır. 

"DOMUZ GRİBİ OLARAK TANIMLANMAMAKTADIR"

Grip Bilim Kurulu, son olarak 8 Ocak tarihinde toplanarak raporunu hazırlamıştır. Buna göre, bu yıl ülkemizde dolaşımda olan grip virüslerinin yarısı influenza A (H1N1) tipindedir. Vaka sayıları ve artış hızı geçen yıllarla benzer oranda seyretmekte olup virüs tipleri ve pozitiflik oranlarında olağanüstü bir durum söz konusu değildir. Öte yandan, 2009’da küresel bir salgın yapmış olan influenza A (H1N1) virüsü artık “domuz gribi” olarak tanımlanmamaktadır ve insanlarda normalde görülebilen mevsimsel grip ajanları arasında yer almaktadır. 

"ANTİBİYOTİK TEDAVİSİNİN GRİPTE YERİ YOK"

Grip, tedavisi olan bir hastalıktır. Hekimin gerekli gördüğü durumlarda antiviral ilaçlar tedavide etkilidir. Hastalık belirtileri başladıktan sonraki ilk 48 saat içerisinde başlanan antiviral tedavinin daha etkili olduğu bilinmelidir. Antibiyotik tedavisinin ise gripte yeri yoktur. 

İlaç Takip Sistemi (İTS) rakamlarına göre grip tedavisinde kullanılan antiviral ilaçların eczane, depo ve üretici firmalardaki sayılarına bakıldığında; şurup formunda 235 bin kutu; tablet formunda ise 790 bin kutu ilaç mevcuttur. Buna ilaveten Sağlık Bakanlığı depolarındaki 600 bin kutu ilaç ile beraber toplam 1 milyon 625 bin kutu ilaç bulunmaktadır. 

"1 MİLYON KUTU ŞURUP PİYASAYA VERİLECEK"

Üretici firmayla yapılan görüşmeler sonucu Ocak ayı sonuna kadar 1 milyon kutu şurubun daha piyasaya verilmesi sağlanacaktır. Rakamlardan da anlaşılacağı üzere tüm hastalarımıza yetecek miktarda ilaç mevcuttur. Firmaların ilaç tedariki kesintisiz olarak devam etmektedir."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 4
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Çocuklar gerekli vitaminleri alamıyor devlet te yetkili olanlar bu gıda terörünü bitirmelidir
    Cevapla
  • Analız 4 yıl önce Şikayet Et
    Hastalıgı ve onun seyrını uzmanlar bılır ozellıkle bebek denılecek yastakı cocukları etkılemesı daha bı acı olay daha fazla calısılmalı cocuklar olmadan dunya neye yarar.
    Cevapla
  • IYI 4 yıl önce Şikayet Et
    İlaçların yanında zencefil ve özellikle yerli sarımsağa yüklenelim, her gün bir iki diş sarımsak yutmayı adet edinelim, yan etkisiz koruyucu
    Cevapla
  • MİSAFİR 4 yıl önce Şikayet Et
    Beylikdüzünde Okuldaki çocukların çoğu hasta. salgın var. MEB daha iyi bilir veriler ellerinde vardır.Halkı bu hastalığa karşı bilinçlendirmek siz gazeteciler için zor olmasa gerek
    Cevapla
DİĞER HABERLER
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!