Reflü diyetiyle zayıflama tekniği: Reflü diyetiyle şimdi göbek eritmek çok kolay!

Metabolizmanın çalışma hızı, kilo ve yaş gibi etmenler baz alınarak uygulanması gereken reflü diyeti, hastalığın tedavi sürecinde etkin bir şekilde yararlanılmaktadır. Toplamda üç ana ve üç ara öğünden oluşan ve kişilerin vücut kitle indeksini ideal seviyeye getirmek noktasında başarılı sonuçlar gösteren Reflü diyeti nasıl yapılır? İşte, etkili ve kalıcı yöntemler ışığında evde kolayca zayıflatan diyet listesi...

Reflü diyetiyle zayıflama tekniği: Reflü diyetiyle şimdi göbek eritmek çok kolay!
Reflü diyetiyle zayıflama tekniği: Reflü diyetiyle şimdi göbek eritmek çok kolay!
GİRİŞ 19.02.2020 15:03 GÜNCELLEME 19.02.2020 15:03
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Reflü diyeti, şişman ve obezite grubunda yer alan kimselerde yaygın biçimde meydana gelen hastalığın tedavi sürecine olumlu yanıt vermesi açısından faydalanılmaktadır. Kişilerin fazla kilolarından kurtulması için gerekli alt yapıyı hazırlayan ve hayat standardını yükselten bu diyet çeşidinde tüketilmesi gereken besinler olduğu gibi hastaların bazı gıdalardan da şiddetle kaçınması gerekmektedir.

 

 

HIZLI ZAYIFLATAN REFLÜ DİYETİ NASIL YAPILIR?

Reflü diyetinde dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta ise gereksiz yiyecek alımından uzaklaşmak ve buna bağlı midenin tamamını doldurmamak lazımdır. Toplamda 3 (üç) ana ve ara öğünü içerisinde barındıran bu zayıflama programı kişilerin yaşı, kilosu ve metabolizma çalışma hızı gibi faktörler hesap edilerek oluşturulmakta ve özellikle tüketilmesi gereken besinlerin haşlama olmasına özen gösterilmelidir.

Öte yandan kilo verme diyetinde reflü hastalığına sahip kişilerin kızartma türevi besinlerin tüketiminden kesinlikle uzaklaşılması gerekmekte ve böylece doğabilecek hazımsızlık, yanma ve ekşime gibi sindirim problemlerini de ortadan kaldırmaya yardımcı olmaktadır. 

 

 

REFLÜ DİYETİNDE YASAKLI VE İZİN VERİLEN BESİNLER NELERDİR?

- Süt ürünleri içerisinde yağlı ve kaymaklı olanlardan kaçınılması lazım gelirken, peynirin ise az yağlı çeşidi tercih edilmelidir.

- Kahve ve siyah çay ve bitki çaylarından tamamen uzaklaşmak gerekmektedir. Ve bununla birlikte ayran tüketiminin artırılması gerekmektedir.

- Yüksek asit oranına sahip sebzelerin haşlanmış biçimde yenilmesi önerilmekte ve portakal ve mandalina meyvelerinden de kaçınılmalıdır.

- Kısır, bulgur ve tam buğday ekmeğini mümkün olduğunca az miktarda tüketilmesi tavsiye edilmektedir ve baharat tüketiminden de şiddetle uzak durulması lazımdır.

- Yağda kızartılan etlerin dışında yağ oranı yüksek olan etlerin de yenilmesi çok zararlıdır ve et tüketileceği zaman fırında pişirilmesi gerekmektedir.

REFLÜ DİYETİ ZAYIFLATIR MI?

Reflü hastalığından muzdarip olan ve beraberinde getirdiği yakınmalardan kurtulmak isteyen kişilerin imdadına yetişen bu diyet programı, sağlıklı bir biçimde kilo vermenin kapılarını aralamaktadır. Aynı zamanda mide ve sindirim şikayetleri çekenlerin rahatlamasını sağlayan bu zayıflama listesi, reflü hastalığının iyileşmesinde önemli ölçüde katkıda bulunduğunu söyleyebilmek mümkündür.

Öte yandan kişilerin ideal kilo seviyesine gelmesini hedef alan bu program sayesinde yaşam kalitesi eskiye nazaran bir hayli artacak ve buna bağlı olarak metabolik faaliyetlerin hızı yükselişe geçecektir. Hem de uzun vadede sağlıklı gıdaları beslenme prensibi haline getirerek bağışıklık sisteminin de daima güçlü olmasına olanak sağlayacaktır.

HIZLI KİLO VERDİREN ÖRNEK REFLÜ DİYETİ MENÜSÜ 

Reflü diyetini uygularken gıdaların bütün vaziyette yutulmaması ve sağlık açısından problem teşkil etmemesi açısından ağızda uzunca çiğnenmesine dikkat edilmelidir.

Tüm bunların yanı sıra yalnızca reflü diyetini uygulamak bu hastalığın olumsuz etkilerini üzerinizden atmak için yeterli gelmemekte ve muhakkak egzersiz, spor veya yürüyüş hareketlerinin düzenli biçimde yapılmaması gerekmektedir.

Yiyeceğiniz gıdaların aşırı sıcak ya da soğuk olmaması önerilmektedir ve porsiyonlarınız sabah saatlerinde daha çok olması, akşam vakitlerinde ise daha az olması lazımdır.

*Kilo vermek ve sağlıklı bir yaşam sürmek isteyenlerin uygulayacağı Reflü diyetinde;

-KAHVALTI MENÜSÜ:

*Yağsız tavada yumurta veya haşlanmış yumurta

*2 dilim yağsız peynir

*2 adet ceviz

*5 adet az tuzlu zeytin, salatalık

* 2 dilim tam buğdaylı ekmek tüketmelidir.

-ARA ÖĞÜN MENÜSÜ:

*1 porsiyon meyve

*1 bardak ayran

*1 kase yoğurt

*1 adet tam buğdaylı galeta tercih etmelidir.

-ÖĞLE YEMEĞİ MENÜSÜ:

*Baharatsız haşlama yemeği

*2 dilim tam buğdalı ekmek

*1 kase az yağlı yoğurt yenilmelidir.

-AKŞAM YEMEĞİ MENÜSÜ:

*Tavuk veya yağsız balık

*1 bardak ayran

*2 dilim tam buğday ekmek tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

Reflü diyeti listesi düzenli olarak yerine getirilmelidir ve başarılı sonuç göstermesi açısından kaçamak yapılmaması ve aksatılmadan harfiyen uygulanması gerekmektedir.

YORUMLAR 4
  • Dikkat edelim 4 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış kardeşim bu salatalık
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Artık Şeker Hastalarına bile Zararı dokunmayan, tavsiye edilen Tam Buğday Ekmeğini Revlüde Yemeyin deniyor? ama bütün Reflü Diyetinde her öğün Tam Buğday Ekmeği var? Bu nasıl bir işdir?.
    Cevapla
  • orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    sadece marol yiyin reflü diye bir şey kalmaz,
    Cevapla
  • Kadir 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne zamana kadar yapılır. Ömür boyumu yoksa
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
Çanakkale Savaşında neler yaşandı?