Koronavirüs salgını binlerce bebeğin hayatını kurtardı

Bilim insanları 130’un üzerinde görülen yeni tip corona virüs (Covid-19) salgının küresel çapta hava kirliliğini azaltarak, virüsün ilk ortaya çıktığını Çin’de binlerce hayatı kurtardığını açıkladı. Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ve Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA)’nın paylaştığı uydu görüntüleri Ocak ayından bu yana hava kalitesindeki belirgin değişmeyi gözler önüne serdi.

GİRİŞ 20.03.2020 19:05 GÜNCELLEME 20.03.2020 19:05
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Türkiye dahil 130'un üzerinde ülkede görülen yeni tip corona virüs (covid-19) salgını nedeniyle vaka sayısı 250 bine yaklaştı, ölü sayısı 10 bini geçti.

 

Corona virüs tedbirleri kapsamında fabrikalarda üretim durdu.Trafik ortadan kalktı. İnsanlar sokaklardan çekildi. Caddeler bomboş kaldı.Bu durumun belki de tek olumlu yanı çevreye olan etkisi.

Çin ve İtalya'da hava kirliliğinde belirgin bir düşüş var. Avrupa Uzay Ajansı'nın çektiği uydu görüntüleri, kirliliğin ne kadar azaldığını net bir şekilde gösteriyor.

Uydu görüntüleri Ocak ayından bu yana hava kalitesindeki belirgin değişmeyi gözler önüne serdi

 

 

Videoda Ocak ayından bu yana Türkiye'nin bir kısmının yer aldığı İtalya ve çevresindeki bölgelerde nitrojen dioksit değişimindeki kademeli azalma gösteriliyor.

20 Aralık -16 Mart tarihleri arasında Çin'in bütün kentlerinde hava kirliliği azaldı. Nitrojen dioksit oranında büyük düşüş görüldü. Özellikle fabrika ve endüstriyel tesislerin kapanması kirliliğin azalmasında etkili oldu. Ancak, uzmanlar salgının bitmesinin ardından hava kirliliğinin önceki seviyeye dönebileceği konusunda uyardı.

BİNLERCE BEBEĞİN HAYATI KURTULDU

Stanford Üniversitesi'nden araştırmacılar Çin'da hava kirliliğinin azalmasının prematür bebeklerde hava kirliliğine bağlı ölümü azalttığını söyledi. Yani buna göre, coronavirüs salgını Çin'de yaşlıların ölmesine neden olurken, binlerce prematüre bebeğin hayatta kalmasını sağladı.

 

YORUMLAR 22
  • Harekatçı 4 yıl önce Şikayet Et
    Eğer beli bükülmüş yaşlılar, takva sahibi gençler, süt emen çocuklar, yayılan hayvanlar olmasaydı, belalar sel gibi üstünüze dökülecekti.” (bk. Ebu Yala el-Mevsıli, Musned, 11/511)
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    10.Göğün açık bir duman(3) getireceği günü bekle. 11. (O duman) insanları bürür. Bu, elem dolu bir azaptır. 12. İnsanlar, "Rabbimiz! Bu azabı bizden kaldır, çünkü biz artık inanıyoruz" derler. 13. Nerede onlarda öğüt almak?! Oysa kendilerine (gerçeği) açıklayan bir peygamber gelmişti. 14. Sonra ondan yüz çevirdiler ve "Bu bir öğretilmiş, bu bir deli!" dediler. 15. Biz bu azabı kısa bir süre kaldıracağız, siz de yine eski hâlinize döneceksiniz. (Duhan suresi)
    Cevapla
  • Aydın 4 yıl önce Şikayet Et
    Saçma bir haber. O zaman dünyanın yarısı ölsün. Hava temizlenir. ölenlerin evleri, arabaları, atları yatları sağ kalanlara düşer ve zenginlik artar.
    Cevapla
  • Burhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Aydın bu haber bir tavsiye değil bir istatistik. İstatistik nedir bilir misin?
    Cevapla
  • Hasan H.YÜCEL 4 yıl önce Şikayet Et
    Mantıklı
    Cevapla
  • Muhammed 4 yıl önce Şikayet Et
    Saçma bi haber değil belki bu sebeple dünya kendini yeniliyor.reset atıyor belkide
    Cevapla
  • harun 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünyaya virüsten çok daha fazla zarar verdiğimiz muhakkak
    Cevapla
  • furkan 4 yıl önce Şikayet Et
    virusten önce bebekler çocuklar katledilirdi. şimdi bebek ve çocuklar hastalanmazken bunlara seyirci olan dunya aci icinde ölüyorlar. Adil-i Mutlak olan Allah masumlarin intikamini bu dunyada da alir. bu hastaligu biz hak ettik. insallah bu ilahi ikaz yerine ulaşir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor