Türkiye'de Corona virüs tedavisi için denemeler başladı! Corona virüsü yenenler umut olabilir!

Türkiye Corona virüs tedavi geliştirdiği yeni tedavi için denemelere başladı. Prof. Dr. Ercüment Ovalı tarafından açıklanan yöntem sayesinde hastalığı atlatan kişilerin kanından alınan antikorlar izole edilerek hastalara verilecek.

Türkiye'de Corona virüs tedavisi için denemeler başladı! Corona virüsü yenenler umut olabilir!
Türkiye'de Corona virüs tedavisi için denemeler başladı! Corona virüsü yenenler umut olabilir!
GİRİŞ 02.04.2020 09:46 GÜNCELLEME 02.04.2020 09:47
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türkiye Corona virüs tedavi denemelerine başladı. Türkiye'de ve dünyada Corona virüs vaka sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Tedavi için tüm güçleri ile çalışmayı sürdüren bilim insanları ilaç ve aşı geliştirmeye çalışıyor. Bunun yanı sıra çeşitli tedavi yöntemleri üzerinde çalışan bilim insanları, yaşanan can kayıplarının önüne geçmeye çalışıyor. Türkiye'den de tedavi sürecine ilişkin bir açıklama geldi. 

 

 

Prof. Dr. Ercüment Ovalı Sağlık Bakanlığından yeni bir tedavi için izin istedi. Geliştirdikleri yöntem başarılı olursa Corona virüs tedavisinde büyük bir başarıya imza atılmış olacak.

TÜRKİYE'DE YENİ CORONA VİRÜS TEDAVİSİ NASIL OLACAK?

Corona virüs tedavisi için yeni bir yöntem üzerinde çalıştıklarını belirten Prof. Dr. Ercüment Ovalı, Corona virüs hastalığını yenenlerden alınacak antikorları izole edip hastalarda tedavi olarak kullanabileceklerini açıkladı. 

 

 

Ovalı tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

"Salgınla yüz yüze geldiğimizden beri grup olarak yetiştirmek için çok yoğun çalışıyoruz. Bir yere de geldik. Bakanlık aşı çalışmalarına başladı. Biz ikinci bir çağrı için öneri verdik. Bize çok hızlı dönecekler. Aşı koruyucu bir çalışma ancak başarısız olma ihtimali var. Hazırlamak kolay ama işe yaramayabilir, tekrar tekrar üzerine çalışmak gerekir ve bu zaman alır. Biz bakanlığa hiperimmün globalizm hazırlanması önerisini verdik. Yenen insanların kanından bu hastalığı durduracak antikorların izole edilerek diğer insanların tedavisinde ve korunmasında kullanılması esasına dayanıyor. Hastalığı yenenlerin plazma ve hücre bağışında bulunması gerekiyor. Yoğun bakımda yatan hastalar için bağışık olan insanların hücrelerini ve kanındaki antikorlarını kullanacağız."

BAŞARILI OLURSA CORONA VİRÜS SALGININI BİTİREBİLİR!

Bilindiği üzere Corona virüse yakalanan hastaların büyük bir bölümü bağışıklık sisteminin zayıf olması nedeni ile yahastalığı ağı bir şekilde atlatıyor yada hayatını kaybediyor. Virüsle mücadele edebilmek için bağışıklık sisteminin güçlü olması gerekiyor. Zira bağışıklık sistemi ürettiği antikorlar sayesinde virüslerle mücadele edebiliyor. Fakat her insanın üretiiği antikorlar virüslere karşı yeterince güçlü mücadele edemiyor.  

Prof. Dr. Ercüment Ovalı tarafından açıklanan tedavi yönteminde hastalığı atlatmış kişilerin kanından alınacak antikorlar izole edilerek. diğer hastalara enjekte edilecek. Bu sayede enjekte edilen antikorlar virüsle mücadele edecek.

YORUMLAR 5
  • Almanya 3 yıl önce Şikayet Et
    Açıklanan bu yöntem Almanyada da denenmektedir.
    Cevapla
  • Özcan Güçlü 3 yıl önce Şikayet Et
    Artık icraat bekliyoruz .Yapın artık ne yapacaksanız harekete geçin artık yeter daha kaç kişinin ölmesini bekleyeceksiniz .Kaç gündür aynı hikayeyi anlatıp duruyorsunuz
    Cevapla
  • konyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    icraata geçelim ne durumda
    Cevapla
  • Ebu 3 yıl önce Şikayet Et
    Andız Pekmezi iyi gelir
    Cevapla
  • Ebu 3 yıl önce Şikayet Et
    Andız Pekmezi iyi gelir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?