Dört günde topuk dikenine son

Genellikle 40 yaşını geçmiş kişilerin kabusu olan topuk dikeni, anestezi ve cerrahi müdahaleye gerek kalmadan, ağrısız, ilaçsız tedavi edilebiliyor.

Dört günde topuk dikenine son
Dört günde topuk dikenine son
GİRİŞ 17.06.2009 14:23 GÜNCELLEME 17.06.2009 14:23
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ortalama 4 günde 20'şer dakikalık seanslarla vücut dışında oluşturulan şok dalga yöntemiyle topuk dikeni büyük ölçüde tedavi edilebiliyor.

Konya Akademi Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Portakal, şok dalga tedavisinin bu alanda en son kullanılan teknoloji olduğunu söyledi. Tedavi edilecek bölgeye mini şok dalgaları gönderildiğini bildiren Mehmet Portakal, cerrahi gerektirmeyen bu uygulamanın anestezisiz, ağrısız, ilaçsız özel bir tedavi yöntemi olduğunu dile getirdi.

Uygulanan şok sayısı, frekans ve enerji seviyesine göre seans sürelerinin farklılık gösterebileceğini ifade eden Portakal, "Ortalama bir seans 20 dakika sürmektedir. Genellikle 3- 5 gün ara ile yapılan 3- 5 seans sonrasında yüksek oranda iyilik hali oluşup hastaların yaşam kalitesi artar" dedi.

Şok dalga tedavisinin kas, eklem ve tendon kökenli hastalıkların tedavisinde kullanıldığını aktaran Mehmet Portakal, şu bilgileri verdi: "Topuk dikeni, kilolu olanlarda, uzun süre ayakta çalışanlarda, bazı romatizmal hastalıklarda, kireçlenmelerde, gebelerde, yüksek topuklu ayakkabı giyenlerde, uzun süreli yürüyüş yapanlarda sık görülür. Topukta ayakta fazla kalındığında, yürümekle artan ağrı vardır."

Şok dalga tedavisi yönteminin avantajlarını sıralayan Portakal, bu uygulamada hastanın ayaktan tedavi olduğunu ve hastanede kalmasının gerekmediğini kaydetti. Uygulanması kolay olan bu yöntemle hızla olumlu sonuç alındığını vurgulayan Dr. Mehmet Portakal, "Başarı oranı yüksek olan şok dalga, hasta için ulaşılabilir ekonomik bir tedavi yöntemidir" diye konuştu.

 

ŞOK DALGA YÖNTEMİNİN KULLANIM ALANLARI

 

Tenisçi ve golfçü dirseği: El bileğinin aşırı kullanımı sonucu dirsek dış ya da iç yanında ağrı ile karakterizedir. Ev hanımlarında, el bileğinin tekrarlayan zorlanmasını gerektiren işlerde çalışanlarda, tenis ve golf oynayanlarda sık görülür.

Omuz ağrısı (omuz kireçlenmeleri): Genellikle orta yaş civarında sık görülen, nedeni tam olarak bilinmeyen, omuz eklemi çevresindeki tendonlardan herhangi birine kalsiyum depozitlerinin birikmesi ile oluşan yangı nedeniyle omuz ağrısı ve hareket kısıtlılığı ile karakterize bir hastalık olan kalsifik tendinitlerde çok faydalıdır. Uzun süreli kaynamayan kırıklar ve kaynama gecikmeleri. Omuzun sıkışma sendromu. Kalçanın trochanterik bursit gibi ağrılı hastalıkları. Kaslardaki ağrılı tetik noktalar.

Tendon yapışma yeri zorlanmaları: Ayak aşil tendonu ve diz üzerinde çok çalışanlarda görülen patellar tendon rahatsızlıkları.

KAYNAK: (CİHAN)
YORUMLAR 1
  • Abdullah Sadi Ceylan 14 yıl önce Şikayet Et
    İlk Teknoloji. Ben de size ilk teknoloji den bahsedeyim. Bir küçük gazoz şişesine kaynar su koyup ağzını sıkıca kapatın ve ayağınızın altına koyup bir ileri bir geri yuvarlayın. Ben de size dört gün veriyorum. Her akşam bu yöntemi uygulayın bakın bakalım bu ilk teknoloji sizi nasıl tedavi ediyor. Hem de kökten çözüm. Lütfen en azından bilinen yaşam tehlikesi olmayan rahatsızlıklarda internetten araştırma yapın. Göreceksiniz ki bazı rahatsızlıların tedavisi çok kolaymış. Bazı ilaçlar sürekli evimizde olanlardan bile olabil
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kamuda yeni dönem! Erdoğan detayları paylaştı! Fahiş fiyat açıklaması: Çalışmalar başladı
Gazi meclisin 23 Nisan videosu çok beğenildi! Geleceğe en güzel mirasımız, yavrularımız