Manuel terapiyle fıtığa son

Genç, yaşlı demeden herkesin sağlık peroblemi olan bel ve boyun fıtığına ameliyat dışında alternatif bir çözüm arayanlar için güzel bir haberimiz var.

Manuel terapiyle fıtığa son
Manuel terapiyle fıtığa son
GİRİŞ 09.07.2009 14:24 GÜNCELLEME 09.07.2009 14:24
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Almanya'da yaşayan Erkan Mirzaoğlu, insanların korkusu haline gelen kas ve boyun fıtığı rahatsızlıklarını ameliyata gerek kalmadan tedavi ediyor. 27 yıldır fizik tedavi uzmanı olan Mirzaoğlu, 'manuel terapi' olarak tabir edilen bir sistemle kas ve boyun fıtığı sorununu iyileştiriyor.

Tedaviden yüzde 95 olumlu sonuç aldığını ifade eden Mirzaoğlu, Almanya'nın Münih şehrinde fıtık tedavisi yapmasına karşın, Türkiye'ye her ay birkaç günlüğüne gelerek, fıtık rahatsızlığı yaşayan Türk vatandaşlarına da hizmet veriyor. Mirzaoğlu, fıtık tedavisinde ağrıya değil, sebebine baktığını vurguluyor.

Daha çok ağır ve masa başı işlerde çalışanlarda görülen fıtık, insanların korkulu rüyası haline gelen bir rahatsızlık. Hareket etme sorunu yaşanmasına sebep olan fıtığın tedavisinde ameliyata genellikle sıcak bakılmıyor.

Omurilikten kaynaklanan tüm ağrıları manuel terapi yöntemiyle ortadan kaldırdığını söyleyen Mirzaoğlu, hastaların tedavi sonrasında memnun kaldığını belirtiyor. Mirzaoğlu, Türkiye'ye geldiğinde hasta tedavi ettiğini de belirtiyor.

Almanya'da fizik tedavi üzerine eğitim aldığını söyleyen Erkan Mirzaoğlu, bu yöntemin yıllar öncesinde de kullanıldığını ve olumlu sonuçlar alındığını aktarıyor. Mirzaoğlu, hastanın duruşundan ve yürüyüşünden hastalığı fark ettiğini belirterek, buna göre tedavi gerçekleştirdiğini anlatıyor.

Yaklaşık iki yıldan bu yana boyun ağrıları sorunu yaşadığını belirten eczacı Nilgün Güleç, "Gitmediğim doktor ve hastane kalmadı. Ancak boyun ağrılarımda azalma olmadı. Erkan Bey'in tedavisi sonrasında eski sağlığıma kavuştum. Artık boynumda ağrılar hissetmiyorum.

Ayrıca ayakta durmakta da zorluk çekiyordum, bu sorun da ortadan kalktı." dedi. Manuel terapi uzmanı Mirzaoğlu, hastaları arasında her meslek ve yaş grubunun dışında doktorların da olduğunu sözlerine ekledi.

KAYNAK: ZAMAN
YORUMLAR 2
  • KOCATURK 14 yıl önce Şikayet Et
    fizyoterapistler. zaten bu uygulamayı biz fizyoterapistler yıllardır yapıyoruz.Hastalar bir fizyoterapistla irtibat kurarsa daha iyi bilgi alacaklardır.her hastaya uygun olamadığınıda belirtmek gerekir...saygılar
    Cevapla
  • tahsin ceyhan 14 yıl önce Şikayet Et
    adres yokmi. iyide bu adama nasıl ulaşacağız sayın zaman gazetesi enazından adresi olsaydı iyi olurdu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye Gazze'ye en çok yardım yapan ülke unvanını bırakmadı
Naci Görür 'Aklımızı başımıza toplamamız lazım' deyip uyardı: Depremden çok zarar verir