Beyaz dişlere sahip olmanın yolları

İnsanlarda diş renkleri de tıpkı ten renkleri gibi farklılıklar gösterir.Bazı kişiler doğuştan şanslı olarak beyaz diş rengine sahiptirler. Dişi beyazlatmak için ise dikkatli olunmalı.

Beyaz dişlere sahip olmanın yolları
Beyaz dişlere sahip olmanın yolları
GİRİŞ 16.10.2009 09:42 GÜNCELLEME 16.10.2009 09:42

İnsanlarda diş renkleri de tıpkı ten renkleri gibi farklılıklar gösterir.Bazı kişiler doğuştan şanslı olarak beyaz diş rengine sahiptirler. Bazen de genetik olarak daha koyu diş rengiyle doğarız. Annenin hamileyken kullandığı veya çocukken kullanılan bazı antibiyotiklerden dolayı da diş rengi koyulaşabilir.

Sulardaki flour yoğunluğu da diş renginin koyulaşmasına neden olur. Diş beyazlatmaya başlamadan önce ağız muayenesi yaptırmalısınız. Bu muayenede ağız içerisindeki dolgular, porselen kaplamalar, çürükler ve minedeki çatlaklar belirlenmelidir. Uygulanacak olan beyazlatma işlemi dişleri beyazlatırken dolguların ve ağızdaki porselenlerin rengi değişmemektedir. Dolayısıyla bu durum beyazlatmaya karar vermede önemli bir kriterdir.

UZMANINDAN ÖNERİLER

Şifalı bitkiler ve güzellik uzmanı Suna Dumankaya evde diş beyazlatma için şu kürü öneriyor: 1 çay kaşığı karbonat, yarım limonun suyu ve 2 damla zeytinyağı bir kap içerisinde karıştırılır. Daha sonra diş fırçası bu diş beyazlatıcı kür içine batırılıp dişler fırçalanır. Böylece sigara gibi sebepler yüzünden sararan dişlerin beyazlaması sağlanır.

BEYAZLATICI BANTLAR VE SOLÜSYONLAR

Beyazlatıcı bantlar ve dişlere sürülen solüsyonlarla da dişleri beyazlatmak mümkündür. Ayrıca diş fırçaları ve diş macunları dişlerinizdeki lekeleri temizleyerek onları doğal beyazlığına kavuşturur.

BEYAZLATICI MACUNLAR

Beyazlatıcı diş macunları, dişlerdeki lekeleri çıkarmak üzere hafif aşındırıcı bir madde içerirler. Bazı diş macunları ise daha fazla leke çıkaran parlatıcı maddelere sahiptir. Beyazlatıcı bir diş macunu kullanmadan önce, ürünün size uygun olup olmadığı konusunda diş hekiminize danışın. 

KAYNAK: BUGÜN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!