Akupunktur ve ozon tedavisi

Radyo 7'ye konuk olan Dr. Murat Topoğlu, kilo verme konusunda yaz kış ayrımının yanlış olduğunu söyledi. Akupunktur yöntemiyle kilo ver

Akupunktur ve ozon tedavisi
Akupunktur ve ozon tedavisi
GİRİŞ 14.01.2010 13:33 GÜNCELLEME 14.01.2010 13:33
Radyo7 programcılarından Eda Çelebi’nin hazırlayıp sunduğu ‘Eda İle Gün Ortası’na Dr. Murat Topoğlu konuk oldu. Programda, akupunktur hakkında bilgiler verilirken ozon tedavisinin birçok hastalığa iyi geldiği de konuşuldu. Dr. Topoğlu kışın metobolizmanın iyi çalışması için bol su içme önerisinde bulundu.
 
  
EDA: Bayanlar olarak en büyük şikâyetlerimizden biride kışın kilo alıyoruz yazın vermek istiyoruz bunun tam tersi olmuyor gerekçeleri nelerdir?
 
Murat Topoğlu: Öncelikle sanki kilolu insanlar kışın inceymiş gibi yaza doğru başlıyorlar zayıflamaya. Bu çok yanlış bir şeydir kilomuz varsa yazın da kışın da var. Dolayısıyla bunun bir zamanı yok. Yüz otuz kilo olunca ben kilomu aldım dememek lazım. Dolayısıyla her aşamada öncelikle akupunktur uzmanına başvurmalarını öneriyoruz. Kışın insanların metabolizması biraz daha yavaşlıyor. Yaz gibi değil daha fazla hareket edemiyoruz. Bir de sıcak insanların metabolizmasını arttıran bir şeydir. Çünkü daha fazla miktarda deriniz gevşiyor sıcaktan dolayı damarlarda gevşiyor. Ve daha fazla bir solunum alınıp verme durumu oluşuyor. Kışın metabolizmamızı çalıştırmak için su içmek gerekiyor.
 
EDA: Kışın neler yememiz gerekiyor?
 
Murat Topoğlu: Kışın mevsim meyveleri ve sebzeleri neyse onları tüketmeliyiz. Kilolu insanlara üç veya dört porsiyon meyve öneriyoruz. Porsiyon, bir meyve demektir. Özellikle yeşil olan her şeyi tüketirsek demir açısından çok fazla almış oluruz demirde kansızlığı önler. 
 
EDA: Akupunktur sonrası kilolar geri alınabiliyor mu?
 
Murat Topoğlu: Biz akupunktur bittikten sonra ayda bir kez manyetik bilye kullanıyoruz. Altı ayda boyunca ayda bir kez geliyor o kiloları oturtuyoruz. Onu oturttuktan sonra senede iki defa hastalarımızın aramasını istiyoruz. Çünkü üç şey var ki onlar o kiloyu hemen hızlandırarak aldırır. Bu durumda akupunktur uzmanıyla irtibata geçmenizi rica ediyorum. Kiloları verdikten sonra hamile veya kürtaj olduysanız, kortizon tedavisi alıyorsanız, narkoz almak ve ameliyat olmakta kiloları değiştirir. Dolayısıyla hemen doktorunuzla irtibata geçmeniz gerekiyor. Ve ani gelişen psikolojik darbeler sonunda kilo alınabilir. Akupunktur ve diyet tedavisi ile sekiz on kilo verilebilir.
 
EDA: Ozon tedavisi ile kişiler hangi hastalıklardan kurtulabiliyor?
 
Murat Topoğlu: Ozon; oksijen üç demektir. Ozon tabakası insan sağlığı için çok önemlidir. Ozon tabakası olmasa zaten yaşayamayız. Çünkü ozon gazı dünyamızın etrafında tabaka şeklindedir. Güneşten bir ışın geliyor o ışın ozon tabakasının geçtiği zaman o ozon tabakasının bir takım kimyasal işleve sokuyor ve oksijen haline getiriyor. O oksijende dünyanın içine doğru geliyor biz solunum yapıyoruz oksijeni alıp yaşıyoruz. Ozon aynı zamanda bakteri virüs mantar ne kadar bizim hayatımızı tehdit eden şeyler varsa onları klordan üç bin kat daha hızla öldürebilen bir şeydir.
 
EDA: Ozon tedavisi nerelerde kullanılır?
 
Murat Topoğlu: Ozon tedavisi ilk olarak zayıflamada kullanılır. Çünkü metabolizmayı hızlandırıyor. Selüloit tedavilerinde yaşlanmayı azaltmada, her türlü alerjik hastalıklarda, şeker hastalarında kullanılır. Genel sağlık seviyesi yükseltiliyor direnç arttırılıyor.
 
EDA: Alerjik astım hastalarında kesin tedavi yöntemi varmı?
 
Murat Topoğlu: Burada alerjinin neye bağlı olduğu çok önemlidir. Ozon tedavileri artı akupunktur tedavisi belki aşı tedavileri üçünün birleşimi etkili olur. Akupunktur noktalarına ışın veriyoruz bunlar derinin altında bir takım hücreler var. Biz ilaç kullanmıyoruz akupunkturla bir takım hücreleri kontrol altına alıyoruz. Özellikle çocuk yaştaki astımlarda ozon olmasa bile lazer akupunktur kullanıyoruz. Yüzde doksan beşe yakın etkisi oluyor.
 
EDA: Varis neden oluşuyor. Bunda kesin bir çözüm olabiliyor mu?
 
Murat Topoğlu: Varis tedavilerinde bir sürü yapılan sklerozan dediğimiz bir sistem var. Ama belli bir boyutu geçtikten sonra operasyon yapılıyor. Bunların damar tahlilleri yapıldıktan sonra köpüklü ilaçlı dediğimiz bir tedavi sistemi var. Bir seansta bütün varisler yok olabiliyor. Büyük varisleri köpüklü ilaçla küçük kılcal damarları ise radyo frekans denilen bir sistemle yok ediyoruz.
 
EDA: Varisin belirtirleri daha o damar haline gelmeden ne şekilde hissettiriyor kendini?
 
Murat Topoğlu: Bacaklarda karıncalaşmalar bacak yorgunlukları hafif girip çıkan sancılar bunlarla belli oluyor. ama onlara da bir ultrason yapılıyor. O damarların işleyişini ve hareketlerini görebiliyoruz.
  
Sağlıklı beslenmeden diyete, şifalı bitkilerin gizemli dünyasından hayatı yaşanılır kılan pratik bilgilere ve yemek tariflerinden çocuk gelişimine pek çok konu Eda'yla Gün Ortası'nda. 
Alanında uzman konuklarıyla Eda'yla Gün Ortası hafta içi hergün saat 12.00' de Radyo 7'de…
 
İstanbul – 104.6
Ankara – 89.9
İzmir – 101.3
Ve tüm Türkiye’de
 
 
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!