Otizmle ilgili şaşırtan sonuç

Otistik çocukların, yatak odasında ayakkabıyı ya da markette elmayı bulmakta zorluk çektiği, bu durumun da normal bir hayat yaşamalarını güçleştirdiği belirlendi.

Otizmle ilgili şaşırtan sonuç
Otizmle ilgili şaşırtan sonuç
GİRİŞ 22.12.2010 11:10 GÜNCELLEME 22.12.2010 11:10

İngiltere'nin Bristol Üniversitesi'nden bilim adamlarının "gerçek hayata yakın ortamda" yaptığı araştırma, daha önce bilgisayar simülasyonlarında yapılan ve otistik çocukların görsel arama becerilerinin gelişmiş olduğunu gösteren araştırmalara gölge düşürdü.

Aynı yaşta, yarısı otistik 40 çocuğun katıldığı araştırmada, bilim adamları çocuklardan bir odadaki bazı nesneleri bulmalarını istedi.

Otizmle ilgili bugünkü kurama göre bu çocukların bir dizgedeki düzenlere daha duyarlı olduğunu belirten bilim adamları, nesnelerin otistik çocukların dizgeyi anlamaları için odanın belli bir köşesine konulduğunu bildirdi.

Ancak bilim adamları, araştırma sırasında, şaşırtıcı şekilde otistik çocukların daha az başarılı olduğunu ve nesneleri arama konusunda kafalarının daha fazla karıştığını gördü.

Bu bulguların otistik çocukların neden sıklıkla örneğin hayvanat bahçesinde en sevdikleri hayvanı bulmak gibi basit işleri yapamadıklarını açıklamaya yardımcı olabileceğini ifade eden bilim adamları, araştırmanın otistik çocukların bağımsız şekilde hareket etmekte çektikleri zorluklara ışık tutabileceğine de dikkati çekti.

Araştırma, "Proceedings of the National Academy of Sciences" dergisinde yayımlandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dubai'de sel hayatı felç etti! Yönetim halka uyarılarda bulundu...
Seçim sonrası ilk kabine toplantısı! İşte masadaki 4 kritik başlık! Gözler Erdoğan'da