Göz altına botoks olur mu?

Burcu Esmersoy'un gözaltındaki değişiklik botoksu yeniden gündeme taşıdı

Göz altına botoks olur mu?
Göz altına botoks olur mu?
GİRİŞ 19.10.2011 14:34 GÜNCELLEME 19.10.2011 14:34

Magazin dünyasında, Yok Böyle Dans programının sunucusu Burcu Esmersoy'un gözaltındaki değişikliğin, "botoks mu yaptırdı" değerlendirmeleriyle gündeme gelmesiyle ilgili, "Gözaltına botoks yaptırılır mı" sorusuna uzmanlar açıklık getirdi.

Estetik ve Plastik Cerrah Doç. Dr. Tayfun Türkaslan, gözaltına kesinlikle botoks uygulaması yapılmadığını, bunun alt göz kapağının düşmesine, göz altı torbalarının belirginleşmesine neden olduğunu vurguladı.

İnsülin gibi doğal bir madde olan botoksun en başarılı uygulama alanlarının göz çevresindeki kaz ayakları, alın , boyun bölgesindeki kırışıklar ve kaş indirme ya da kaldırma olduğunu belirten Doç. Dr. Türkaslan, "Bu, cerrahi olmayan estetik bir müdahaledir. 18 yaştan sonra buna ihtiyaç duyulabiliyor. Ortalama 6-8 ayda bir uygulanıyor. İlerleyen dönemde bu zaman aralığı 1 yıla çıkıyor. Kırışıklıklar azalıyor ve cilt gençleşiyor. Tabi ki kişinin ihtiyaçlarına ve durumuna özel bir botoks uygulaması yapılıyor. Bu da mimik kaybını neredeyse yok ediyor" dedi.

Botoks uygulamasının, kasların felç edildiği gibi yaygın bir kanı olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Türkaslan, "Botoks uygulamasının hem estetik hem de sağlık açısından hiçbir yan etkisi, zararı yok. Kesinlikle böyle bir şey söz konusu değil. Kaslar sadece bloke ediliyor. Tamamen doğal bir madde kullanılıyor" diye konuştu.

HaberTürk

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılar
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak