Ağız kokusunun nedeni ve çözümü!

Ağız kokusu tahammül edilemeyen kokuların başında gelir. Boşanma sebebi olarakta görülen ağız kokusu neden olur? Nasıl önlenir? İşte cevabı;

Ağız kokusunun nedeni ve çözümü!
Ağız kokusunun nedeni ve çözümü!
GİRİŞ 11.03.2012 01:00 GÜNCELLEME 11.03.2012 01:00

Halitoisis zaman zaman çoğu insanın yaşadığı bir problemdir ve halk arasında ağız kokusu olarak bilinir. Sosyal hayatta aktif bir halde olan kadınlar ya da erkekler bazen bu sorunu yaşayabilirler. Nüfusun önemli çoğunluğunun da hayatlarının bir dönemlerinden kronik olarak halitoisis geçirdiği uzman hekimler tarafından beyan edilen bir durumdur.

AĞIZ KOKUSUNA NEDEN OLAN DURUMLAR

* Dişlerden kaynaklanan nedenler ( diş eti hastalıkları )
* Sigara alkol tüketimi
* Yetersiz ağız hijyeni( dişleri düzgün fırçalamamak diş ipi kullanmamak)
* Sarımsak ve soğan gibi yiyecekler tüketmek
* Diyabet, karaciğer, böbrek hastalıkları
* Ağız kuruluğu ( çeşitli ilaçlara bağlı olarak tükürük azlığı )

AĞIZ KOKUSUNUN VAR OLDUĞUNU NASIL ANLARIM?

Ağız kokusunun var olduğunu test yaparak anlayabiliriz. Burnunuzu ve ağzınızı kapatarak nefes vererek nefesini koklayarak anlayabilirsiniz. Bir diğer test ise güvenebileceğiniz bir insana nefesinizin kokup kokmadığını sormaktır.

AĞIZDA OLUŞAN KOKUYU NASIL ÖNLEYEBİLİRİZ?

Şunu unutmamak gerekir ki sabahları herkesin nefesi kokar. Bunun nedeni ise uyku esnasında tükürük akışının azalması ya da ağızda oluşan diş çürükleridir. Bu nedenle sabah ağız kokularını önlemek için akşamları dişlerinizi fırçalamak ve diş ipi kullanmak şarttır. Ayrıca dilinizi de fırçalamak sabah nefesi kokusunu ortadan tamamen kaldıracaktır. Ağız kokusuna neden olana gıdalardan uzak durmalıyız. Varsa diş protezlerinizi çıkarıp, temizleyip sabah takmalısınız. Diş temizliği ve diş muayenesi için yılda bir kez diş hekimine gitmelisiniz.

özet: ağız kokusu zaman zaman birçok insanın başına dert olabilir. Gün içinde toplun arasında yer alırken hem kendiniz hem de başkaları için rahatsız edici olan bu durum için yapılması gerekenler mevcuttur.

Kadinlaralemi.com

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!