Göğüs şekil bozukluklarına dikkat!

Uzmanlar, göğüs şekil bozukluklarının zamanla solunum fonksiyonlarında ileri derecede kayıp ve kronik akciğer hastalıklarına neden olabileceğini söyledi.

Göğüs şekil bozukluklarına dikkat!
Göğüs şekil bozukluklarına dikkat!
GİRİŞ 21.06.2012 13:23 GÜNCELLEME 21.06.2012 13:23

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Başoğlu göğüs şekil bozuklukları (kunduracı göğsü ve güvercin göğsü) hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Başoğlu, "Göğüs duvarının doğuştan şekil bozuklukları bebeklik döneminde fark edilebileceği gibi ergenlik yaşlarında hasta ve aile tarafından fark edilebilir hale gelir. Özellikle ergenlik çağında hızlı gelişme döneminde şekil bozukluğu hızla arttığından hasta ve yakınları tarafından daha çok göze çarpar" dedi.

Göğsün içe çökük haline pektus ekskavatum (kunduracı göğsü) dışa doğru çıkık olmasına da pektus karinatum (güvercin göğsü) denildiğini söyleyen Başoğlu, "Şekil bozuklukları çok hafif olacağı gibi ağır klinik seyir gösteren durumda da olabilirler. Bu hastalar ne kadar erken fark edilip göğüs cerrahi uzmanı kontrolünde izlenirse sonuçları o kadar yüz güldürücü olmaktadır. Hastalığın estetik boyutundan daha önemli yönü omurgada oluşan skolyoz nedeniyle daha ağır şekil bozukluğudur (kamburluk). Bu durum zamanla solunum fonksiyonlarında ileri derecede kayıp ve kronik akciğer hastalıklarına neden olur" diye konuştu.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Başoğlu şöyle devam etti: "Tatil dönemleri genellikle bu hastaların cerrahi tedavilerinin yapıldığı dönemlerdir. Tedavide son yıllarda uygulanmakta olan kapalı yöntemlerle videotorakoskopi yardımıyla pektus barı yerleştirilmektedir. Kolayca ve kaburga çıkarılmadan uygulanan ve kısa süreli hastane yatışı gerektiren bu yöntem hastalar tarafından tercih edilmektedir."

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı