İstanbul'un ilk KBB Hastanesi açıldı!

Fındıkzade’de, İstanbul’un ilk kulak burun boğaz (KBB) ve baş boyun cerrahisi hastanesi hasta kabul etmeye başladı.

İstanbul'un ilk KBB Hastanesi açıldı!
İstanbul'un ilk KBB Hastanesi açıldı!
GİRİŞ 25.06.2012 11:45 GÜNCELLEME 25.06.2012 11:45

ORL KBB Hospital, Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Hayati Yazıcı ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir tarafından resmen açıldı. Kulak Burun Boğaz Hastanesi’nin açılışına katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, açılış öncesi konuşma yaptığı konuşmada istihdam sorununa dikkat çekti.  Yazıcı, “2010 yılında işsizlik sorununu kısmen düşürdük. İş başvurusu yapanlar Ne iş yaparsın?’ sorusuna, ‘Her işi yaparım’ cevabı veriyordu. Bunun devri geçti. ‘Şu işi yaparım’ denmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı. Sağlık alanında da diğer alanlarda da bakış açısının bu şekilde değiştiğini dile getiren Bakan Yazıcı, “Bizim gençliğimizde duymadığımız alanlar şimdi çeşitli branşlara dönüşmüş. Tıp alanında da bu geçerli. KBB Hospital bunu gerçekleştiren kurumlardan oldu. Kulak, Burun Boğaz branşlarında uzmanlaşarak öne çıktılar. Tüm yöneticilerini ve çalışanlarını kutluyorum. Hayırlı olsun.” dedi.

KBB Hospital, İstanbul’da çocuk ve erişkin yoğun bakım ünitelerine sahip 25 yatak kapasiteli ilk ve tek kulak burun boğaz hastalıkları hastanesi özelliğine sahip diyen KBB Hospital Yönetim Kurulu Başkanı Operatör Doktor Mustafa Arkan, yaklaşık 10 milyon dolar yatırım yapılan hastanemizde, KBB ve baş boyun cerrahisi alanında üst düzeyde teknolojik altyapıya sahipiz. ‘Uzman Hastane’ sloganıyla yola çıktık ve İstanbul’da büyümeyi hedefliyoruz. Kurumumuzda, işitme testlerinden uyku analizine, horlama tedavisinden tiroit cerrahisine, yüz plastik cerrahisinden kulak mikro cerrahisine kadar en kapsamlı ameliyatlar yapılacak. KBB Hospital olarak SGK kapsamındaki tüm hastaları da kabul ediyoruz.” dedi.

Yakın gelecekte zincir hastanelere dönüşmeyi planlıyoruz diyen Mustafa Arkan, “Kulak Burun Boğaz hastalıkları ve Baş boyun cerrahisi alanında güçlü uzman hekim kadrosu, ileri tanı üniteleri, erişkin ve çocuk yoğun bakım üniteleri, gelişmiş ameliyathaneleri ve bu alanları destekleyici dâhiliye, çocuk ve plastik cerrahi branşlarımızla tüm halkımıza hizmet vermekteyiz.” dedi.

NEDEN KBB HASTANESİ?

KBB Hospital’in kurucu ortaklarından ve aynı zamanda Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Bölümü Direktörü Prof. Dr. Burhan Dadaş, KBB alanında bilinenin aksine son derece geniş çalışma alanı olduğunu belirterek, böylesi bir sağlık yatırımı yapmalarının nedenlerini şöyle açıkladı:

“Bizi KBB merkezlerinden ayıran en önemli özellik, diğerlerinde olmayan yoğun bakım ünitelerine sahip olmamız. Hasta potansiyelimiz çocuklar ve gençler ağırlıklı. Hasta grubunuz çeşitli ve hayati öneme sahip rahatsızlıklar olabiliyor. Burun ve sinüs hastalıkları, yüz plastik cerrahisi, baş ve boyun kanserleri ve kulak mikrocerrahisi önemli çalışma alanlarımız. Elbette uyku bozukluklarını, uykuda solunum durması (uyku apnesi) ve horlamayı unutmamak lazım.” dedi.

Genel hastaneler, KBB alanında pek fazla derinleşemiyorlar. Mesela baş dönmesi yani Vertigo, aslında son derece ciddi altyapı gerektiren bir hastalıktır. Genel hastanelerde bu hastalığın teşhis ve tedavisinde yetersizlikler olabilmektedir. Hastanemizde en küçük rahatsızlıktan en kapsamlı hastalığa kadar her tür KBB ve baş boyun cerrahisi vakaları güvenle tedavi olabilecekler.

Biz, KBB Hospital olarak, İstanbul’da gerek ayaktan, gerekse ileri tetkik düzeyinde olsun, her türlü ihtiyaca cevap verecek düzeydeyiz. 6 KBB uzmanı hekim, plastik cerrahi uzmanımız, iç hastalıkları ve çocuk hekimleri, mikrobiyoloji ve kimya laboratuvarlarımız var. İki yatağa sahip uyku ünitemiz, hasta kabul etmeye başladı. Uyku birimimiz randevulu çalışacak. Kendimizi sadece İstanbul’un değil, tüm Türkiye’nin hastanesi olarak görüyoruz. Hatta komşu ülkelerden gelen hasta potansiyelimiz itibariyle uluslararası bir hastane olma yolundayız. Azerbaycan, Libya, Kosova ve diğer komşu ülkelerden hastalarımız var”.

KBB HOSPİTAL’DE HANGİ HASTALIKLARA BAKILACAK?

Rinoloji (Burun fonksiyon ve estetik cerrahisi)
Larengoloji (Ses sorunları ve gırtlak hastalıkları)
Otoloji (Kulak hastalıkları ve Mikrocerrahisi)
Alerji
Baş boyun kanser cerrahisi
Uyku apnesi horlama
Tiroit hastalıkları
Yüz travma cerrahisi
Endoskopik sinüs cerrahisi

HANGİ TESTLER YAPILACAK?

Kulak testleri
Denge (Baş dönmesi testleri)
Ses analizi
Uyku analizi (Polisomnografi)
Solunum ve alerji testleri
Görüntüleme (Renkli doppler, BT ve MR)
Mikrobiyoloji- biyokimya- endokrinoloji ve Hematoloji

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İzmir'de peş peşe yangınlar
ABD'nin sır gibi sakladığı projesi 'C4ISRNET'