Sağlık Bakanlığı'ndan mucize ilaç uyarısı

Son yaşanan ilaca bağlık ölüm olayının ardından Sağlık Bakanlığı yetkilileri, yasak olmasına rağmen ilaçmış gibi sağlık beyanıyla satılan "mucize ürünler"e karşı uyardı.

Sağlık Bakanlığı'ndan mucize ilaç uyarısı
Sağlık Bakanlığı'ndan mucize ilaç uyarısı
GİRİŞ 14.08.2012 16:32 GÜNCELLEME 14.08.2012 16:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Saim Kerman, Balıkesir'de bir kadının zayıflama hapı kullandıktan sonra hayatını kaybettiği iddiaları üzerine yürütülen çalışmalar ve bitkisel ürünlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

İçeriği tam olarak bilinmediği için internet üzerinden kesinlikle tıbbi ürün alınmaması uyarısında bulunan Kerman, şu bilgiyi aktardı:

''Tüm ince ayrıntılar ve detaylar düşünülerek bakanlığımızca hazırlanan Geleneksel Bitkisel Tıbbi Ürünler Yönetmeliği'ni vatandaşlarımızın sağlığını koruyacak çerçevede uyguluyoruz. Ancak buna rağmen, bazı fırsatçıların Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan üretim yeri bildirimiyle ruhsat alıp bazı ürünleri piyasaya sürdüklerini biliyoruz. Denetimlerimizde 'besin desteği' ya da 'takviye edici gıda' adı altında izin alınan bu ürünlerin tedavi edici, mucize gibi tanıtılarak internet üzerinden piyasaya sürüldüğünü tespit etmiş durumdayız.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • kaos77 11 yıl önce Şikayet Et
    tamammen doğal hiçbir katkı maddesi yok organik hiçbir yan etkisi yok............. tütün ve tütün mamulleride tamamen doğal organik malzeme ama etkisi ortada. doğal olan herşeyi zararsız sanıyoruz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti