Vakfıkebir'e 20 milyon liralık sağlık yatırımı

Yapımına 2 yıl önce başlanan Vakfıkebir Devlet Hastanesi, Eylül ayında hizmete başlıyor. 120 yatak kapasiteli hastane için 20 milyon lira harcandı.

Vakfıkebir'e 20 milyon liralık sağlık yatırımı
Vakfıkebir'e 20 milyon liralık sağlık yatırımı
GİRİŞ 24.08.2012 16:41 GÜNCELLEME 24.08.2012 16:41

Ak Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu, Vakfıkebir Devlet Hastanesi'nin Eylül ayı içinde yeni bina hizmete başlayacağını söyledi. İskenderoğlu, "2010 yılında başladığımız hastane inşaatının ilk bölümünü bugün itibariyle sonuçlandırmış bulunuyoruz. Geçici kabul heyetinin bayramdan önce yaptığı incelemelerdeki eksikleri müteahhit firma, 15 gün içinde tamamlayarak hazır hale getirdi. Bu gün itibariyle hastanenin teslimatı yapıldı. Bugünden sonra bize düşen hastaneyi hızlı bir şekilde yeni binasına taşımak. Vatandaşlarımızı uzun süre beklettik. Artık rahata kavuşma zamanları geldi.” dedi.

“TOMOGRAFİ ÇEKMEK İÇİN TRABZON’A GİTMEYE GEREK KALMADI”

Hastane için çok büyük mücadele verdiklerini anlatan Başkan İskenderoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "'Sabrın sonu selamettir.' derler. Bizlerde sabrın sonunu güzel ve modern bir tesis olarak göreceğiz. Bugün tomografi cihazımız geldi. Vakfıkebir tarihinde ilk kez tomografi cihazına sahip olduk. Vatandaşlarımız Tomografi çektirmek için Trabzon’a gitmeyecek.15-20 gün içerisinde eski binayı boşaltacağız. Eski binanın boşaltılmasıyla beraber müteahhit hemen inşaata başlayacak. Normalde 6 ay ile aylık bir süresi var ama 4-5 aylık bir zamanda binayı bize teslim edecek." diye konuştu.

Hastanenin 120 yatak kapasitesine sahip olacağını, 12 yoğun bakım ünitesi, 10 diyaliz ünitesi ve 900 metrekare acil servisiyle Vakfıkebir'e hizmet vereceğini anlatan Başkan İskenderoğlu şu bilgileri verdi: " Mevcut haliyle bölge hastanesi konumundaki hastanemiz yeterli. Fakat ileriye dönük olarak ihtiyaç olabilir diye önündeki 4 dönümlük arsayı da satın alacağız. Böylece hastanenin geleceğe dönük olarak büyümesine de imkan sağlamış olacağız."

Vakfıkebir Devlet Hastanesi için 14 milyon lira harcandığını, bu rakamın 5 milyon lirasının sadece tıbbi cihazlar için ödendiğini anlatan İskenderoğlu, "Bu yatırımın toplam değeri 20 milyon lira. Başta Sağlık Bakanımız olmak üzere emeği geçen herkese minnettarız.” şeklinde konuştu.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi