Ünlülerin makyajcısından sahte kozmetik uyarısı

''Corci'' lakabıyla tanınan ünlülerin makyajcısı Yavuz Birsel, bayanların cilt rahatsızlıklarından korunmak için pazarlarda ucuza satılan sahte kozmetiklerden almamalarını istedi.

Ünlülerin makyajcısından sahte kozmetik uyarısı
Ünlülerin makyajcısından sahte kozmetik uyarısı
GİRİŞ 28.08.2012 17:24 GÜNCELLEME 28.08.2012 17:24

Eskişehir Berberler ve Kuaförler Odası'nda basın toplantısı düzenleyen Birsel, planladıkları makyaj eğitimi için kente geldiğini söyledi. 10 Eylül'de başlayıp 4 gün ve toplam 24 saat sürecek eğitimin, profesyonel, salon, gece, gelin ve spesifik makyaj tekniklerini kapsadığını kaydeden Birsel, uygulamalı eğitim sonunda bu işi öğrenmek isteyen katılımcılara uluslararası sertifika vereceğini bildirdi.  Birsel, meslekte 43. yılına girdiğini ifade ederek, ''Ünlülerin hepsiyle çalıştım. Bülent Ersoy, Ajda Pekkan, Kadir İnanır, Tarık Akan, Muhterem Nur... Çoğu da hayatını kaybetti zaten. Devlerle çalıştık, halen onlarla çalışıyorum. Dünkü çıkan klipteki kızlarla da uğraşmıyorum. Ayrıca 6,5 ayda bu işi öğretmek için Eskişehir hariç 56 il ve 38 ilçeyi dolaştım. Mutluyum, gururluyum. Gideceğim 3 il daha kaldı, daha sonra mesleğime kendi okulumda, atölyemde devam edeceğim. Eğitim almak isteyen bana gelecek'' dedi.    

''Lütfen çakma malzeme kullanmayın''-    

Bayanlara ''Pazardan mal almayın, her markanın çakması var'' diye uyarıda bulunan Birsel, şöyle konuştu:  ''İl Sağlık Müdürleri'nin ekip kurup, pazarlar ve buna benzer yerlerde ucuz satılan kozmetikleri toplatmaları gerekiyor. Çakma markaları toplamaları gerekir. Cilt en hassas yerdir. Kimse kimsenin ekmeğini kesip, milyonlar yatıran markaları batırma şansına sahip değildir. Buradan bütün hanımlara sesleniyorum. Kozmetiği pazardan ve buna benzer yerlerden değil, markanın kendi, isim olmuş mağazasından alın. Pazardan aldığınız malzemeyle hiçbir hak talep edemezsiniz. Suratınızda yanık, leke olabilir, cildiniz dökülebilir, alerji olabilirsiniz. Her şey olabilir. Cilt çok önemli. O yüzden lütfen çakma malzeme kullanmayın.''  Birsel, bayanlara, sonbaharda ciltteki kurumalar için bir litre suya 5 kuru defne yaprağını kaynatıp, bununla buhar banyosu yapmalarını önererek, ''Böylece ciltteki yorgunluk ifadeleri gidecek, pırıl pırıl olacak, rahat hava alacaktır. O yüzden bitkilerle arkadaşlık etsinler. En güzeli budur'' ifadelerini kullandı.  Eskişehir Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Fethi Özkara da, ünlü makyör Birsel'e katkılarından dolayı teşekkür ederek, Oda'da gerçekleştirilecek eğitime katılmak isteyenlerden 500'er lira ücret talep edeceklerini açıkladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı