Dünyada ilk karaciğer nakli hastanesi Malatya'ya

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, 2013 yılında, dünyada ilk kez karaciğer nakli hastanesini inşa etmeye başlayacaklarını bildirdi.

Dünyada ilk karaciğer nakli hastanesi Malatya'ya
Dünyada ilk karaciğer nakli hastanesi Malatya'ya
GİRİŞ 05.10.2012 14:42 GÜNCELLEME 05.10.2012 14:42
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İnönü Üniversitesi'nin 2012-2013 akademik yılı açılış töreni TBMM Başkanı Cemil Çicek'in katılımıyla gerçekleşti. Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, bin 400 öğretim elemanı, 5 enstitü, 14 fakülte, 3 yüksekokul, bir konservatuar, Turgut Özal Tıp Merkezi'nin de aralarında yer aldığı 20'ye yakın araştırma ve uygulama merkezi ve 12 meslek yüksekokul ile 30 bine yakın öğrenciye eğitim verdiklerini söyledi. Türkiye'nin en köklü ve gelişmiş üniversitelerinden biri olmanın haklı gururunu yaşadıklarını anlatan Çelik, kent merkezi ile ilçelerdeki yerleşkelere ek olarak Hekimhan ve Kale ilçelerinde yapımı süren kampüslerin gelecek yıl açılmasıyla yerleşke sayısını 7'ye çıkaracaklarını belirtti.

Öz kaynaklar kullanılarak inşa edilen alışveriş merkezi ile Kale ilçesindeki 4 yıldızlı uygulama otelinin yıl sonuna kadar tamamlanacağını aktaran Çelik, sözlerine şöyle devam etti: "Eczacılık ve mühendislik fakültesi laboratuar blokları, Hekimhan ve Kale meslek yüksekokulları, Hekimhan öğrenci yurdu ile TOKİ konut inşaatları 2013 yılı içinde bitirilecek. 2008 yılı bütçesindeki öz gelirlerinin payı yüzde 39 olan üniversitemiz, 2011 yılı sonunda bu payı yüzde 50'lere yükseltme başarısını göstermiştir. Bu yılın sonunda ise öz gelirlerimiz devletimizin verdiği desteğin önüne geçmiş olacak. Gelecek beş yılda da öz gelirlerimizin bütçe içindeki oranını yüzde 70'lere çıkartmayı hedefliyoruz." 

Üniversite bünyesinde bulunan Turgut Özal Tıp Merkezi'nin hastane işletmeciliği açısından Türkiye'ye model hale geldiğini vurgulayan Çelik, hasta yakınlarına hizmet veren otelin de bir sosyal sorumluluk projesi olarak ülkede bir ilki temsil ettiğini ifade etti. Gelecek yıl dünyada örneği bulunmayan karaciğer nakli hastanesinin inşaatına başlayacaklarını dile getiren Çelik, şöyle devam etti: "2013 yılı içinde 'Karaciğer Nakli Hastanesi'nin inşaatına başlayacağız. Bu da dünyada bir ilk olacaktır.

2015 yılında, 500 karaciğer nakli ile bu alanda dünya lideri olmayı planlıyoruz. Artık Amerika ve Avrupa ülkelerinden eğitim alan değil, başka ülkelerin bilim insanlarına eğitim veren bir üniversite konumuna yükselmiş bulunuyoruz. Önümüzdeki yıllarda üniversitemizin sağlık turizminde de ülkemizin önemli merkezlerinden biri olacağı konusunda kimsenin şüphesi olmasın. Bu konuda farklı ülkelerle görüşmelerimiz ve işbirliğimiz devam ediyor."

Yeni anayasa ile uyumlu, özgür, bilimsel ve daha işlevsel, yeni bir YÖK yasası çıkarılmasını beklediklerinin altını çizen Çelik, üniversitelerin kendinden bekleneni tam olarak yerine getirebilmesi ve yapmakta olduğu işlerde daha fazla başarı gösterebilmesi için, söz konusu yasal değişikliklerin bir an önce gerçekleştirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • MED 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu hastane faliyette mi?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı