İlk organ naklinde acı sonuç

Konya'da ilk kez yapılan bir canlıdan başka bir canlıya organ naklinde, kardeşinin karaciğerini verdiği hasta yoğun bakımda hayatını kaybetti.

İlk organ naklinde acı sonuç
İlk organ naklinde acı sonuç
GİRİŞ 04.11.2012 11:30 GÜNCELLEME 04.11.2012 11:30

Konya'da yaşayan ve bir süredir karaciğer yetmezliği çeken 3 çocuk babası Jeoloji Mühendisi Hasan Bekdik'e (45) sağlık durumu ağırlaşınca getirildiği Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde acilen organ nakli yapılması gerektiği söylendi. Bunun üzerine kardeşi Metin Bekdik (41) ağabeyine karaciğerinden parça verebileceğini belirtince hemen ameliyat hazırlıkları yapıldı.

Daha önce hastanede yapılmayan bir canlıdan başka bir canlıya organ nakli ilk kez kardeşin ağabeyine verdiği karaciğerinin yarısı alınarak yapıldı. 8 kişilik ekibin 9 saatte tamamladığı ameliyatın ardından yoğun bakım servisine alınan Hasan Bekdik, 11 gün sonra hayatını kaybetti. Yakınlarının taburcu olmasını beklediği Bekdik'in ölümü ailesini şok etti. Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şubesi Yazman Üyesi de olan Hasan Bekdik, 30 Ekim Salı günü Üçler Mezarlığında sevenlerinin gözyaşları ve duaları arasında toprağa verildi.

Konya'da ilk kez yapılan ameliyatta ihmal iddialarını Meram Tıp Fakültesi Hastanesi yetkilileri reddetti. Ameliyat sonrası karaciğer fonksiyonları düzelen hastanın karın zarı enfeksiyonunun direnç kazandığı ve bu nedenle yaşamını yitirdiği bildirildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!
Kassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılar