Presbymax ile yakını gözlüksüz görmek

Fiyat etiketleri bulanık görünüyor, bir menüye bakmak veya gazete okumak giderek daha da zorlaşıyor mu?

Presbymax ile yakını gözlüksüz görmek
Presbymax ile yakını gözlüksüz görmek
GİRİŞ 07.01.2013 09:50 GÜNCELLEME 27.02.2013 17:05

Ortalama olarak 45 yaştan itibaren yakın görüşün belirgin biçimde bozulması son derece normaldir. Bunun nedeni görsel bir kusur değil, göz lensinin esnekliğini kaybettiği tamamen doğal ve yaşla ilgili bir süreçtir. Bunun sonucunda göz; farklı mesafelere net bir şekilde adapte olamamaya başlar.

Sonuç, özellikle kısa mesafelerde bulanık görüştür.

Presbiyopinin (bu olgunun tıptaki adı) tedavisinde okumak için alternatifler veya varifokal camlar söz konusudur. Hem multifokal kontak lensler hem de yapay lenslerin (göz içi) uygulanması değerlendirilen alternatifler arasındadır. Ancak herkes kontak lensleri tolere edemeyebilir veya kompleks göz operasyonu geçirmek istemeyebilir.

Tedavinin tamamı yalnızca birkaç dakika sürer, ablasyon ise sadece birkaç saniyede tamamlanır. Gözün hassas lensine dokunulmaz veya değiştirilmez. Bunun yerine; kornea yüzeyini son derece hassas bir şekilde biçimlendirmek için hızlı lazer palsları kullanılır.

Konvansiyonel LASIK tedavisinin aksine, göz içi lensler veya multifokal kontak lensler ilkesine benzer olarak, gözde tüm mesafeler için hassas bir şekilde hesaplanmış birçok fokal nokta oluşturulur.

Bunun yanı sıra PresbyMAX  prosedürü, mesafede dominant göze biraz daha fazla odaklanır ve dominant olmayan gözü yakın görüşe doğru hafifçe daha fazla yönlendirir. Tüm mesafelerde görsel alan derinliği sağlanır.

Presbiyopinin düzeltilmesi için kullanılan lazer tekniği, kapsamlı bir tedavi çeşitliliği sunmaktadır. Elde edilen sonuçlar, tüm mesafelerdeki görsel alan derinliğini sağlayarak ağlıklı görüş sağlar.

SIK SORULAN SORULAR - Sorularınızın cevaplarını burada bulun.

Tedavi sonrasında gözlüğe ihtiyaç tamamen ortadan kalkar mı ?

PresbyMAX tedavisinin amacı, günlük yaşamınızda gözlük kullanmaya gerek duyulmamasıdır. PresbyMAX tedavisinden sonra gazetenizi gözlüksüz okuyabilirsiniz, cep telefonunuzdan mesaj yazıp okuyabilirsiniz, kol saatinizi gözlüksüz görebilirsiniz, bilgisayarınızı rahatlıkla gözlüksüz olarak kullanabilirsiniz. Ama, örneğin bir saat tamircisiyseniz, böylesine ince bir iş için küçük numaralı bir gözlüğe ihtiyaç duyabilirsiniz.

Yakın görme sorunumla beraber astigmat veya miyop da düzeliyor mu ?

Evet, elbette. PresbyMAX, sadece yakın görmeyi değil, aynı zamanda miyopi, astigmatizma ve hipermetropiyi de düzelten bir laser yöntemidir.

Herkes PresbyMAX için uygun mudur ?

40 yaş üzerindeki tüm insanların % 85'i PresbyMAX için uygundur. Muayeneniz sırasında yapılacak olan Reftest isimli incelemeyle bir kişinin PresbyMAX için uygun olup olmadığı kesin biçimde anlaşılabilir. 

Tam görüş yeteneğime ne zaman kavuşurum ?

Tedaviden sadece birkaç dakika sonra gazetenizi gözlükleriniz olmadan okumaya başlayabilirsiniz.

Hangi durumlarda yeniden tedavi gerekir ?

Yakın görme etkisi uzun seneler sonra yavaşça ve az miktarda gerilemeye başlayabilir. Bu durumda,   bir rötuş tedavisi yapılabilir. Hastaların büyük bir çoğunluğunda buna gerek olmaz. İstatistiksel veriler, hastaların % 7'sinde, ilerideki senelerde rötuş ihtiyacı duyulacağını göstermektedir. Bu, aynı zamanda, hastaların % 93'ünde tedavi tekrarına gerek duyulmadığını ifade etmektedir.

PresbyMAX'in bilimsel zemini nedir?

PresbyMAX, Alicante Üniversitesi ve SCHWIND eye-tech solutions GMBH tarafından geliştirildi. Yöntem, Avrupa Birliği tarafından 2009 yılında onaylandı ve CE belgesini aldı. PresbyMAX, bir laser işlemidir ve Amaris laser cihazı ile yapılabilmektedir.

Klinik sonuçlar nasıl ?

PresbyMAX, bugüne kadar binlerce kişiye uygulandı, alınan sonuçlar senelerce izlendi. Alınan sonuçlar, önde gelen ve ciddi bilimsel dergilerde yayınlandı ve tüm dünyadaki göz hekimlerinin büyük ilgisini çekti. Yüzlerce hekim, kendi ülkelerinde bu yöntemi uygulamaya başladılar. PresbyMAX şu anda aşağıdaki ülkelerde uygulanmaktadır: Almanya, Avusturya, Belçika, İngiltere, Fransa, İtalya, İspanya, İsviçre, İsveç, Türkiye, Brezilya, Küba, Japonya, Kore, Hong Kong, Singapur, Çin, Rusya, Fransız Guya1nası, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman.

Diyelim ki, tedaviden memnun kalmadım. O zaman ne yaparız ?

PresbyMAX'in büyük güven veren bir özelliği de şudur: Tedaviyle elde edilen tüm etki, Amaris cihazıyla tekrar geriye alınabilir ! Bu opsiyon, SCHWIND eye-tech solutions tarafından yapılan ileri teknoloji çalışmaları sonrasında geliştirilmiştir.

Detaylı bilgi için http://venividigoz.com/landing/presbymax/

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!