Çok yemek reflüye davetiye çıkarır

Yoğun stres altında çalışan, hazır gıda tüketen, çok ilaç kullanan günümüz toplumunun en sık yakalandığı rahatsızlıklardan biri de reflü...

Çok yemek reflüye davetiye çıkarır
Çok yemek reflüye davetiye çıkarır
GİRİŞ 23.07.2014 12:46 GÜNCELLEME 23.07.2014 12:46

Reflü hakkında vatandaşları uyaran Dr. Sinan Akkurt,  özellikle bir aylık orucun ardından bayram ziyafetleri ile mideye aşırı yüklenilmemesi gerektiğini hatırlattı.

Çok yemek yemenin, mideyi aniden yormanın yanı sıra asit miktarını da artıracağını ve reflüye zemin hazırlayacağını kaydeden Dr. Sinan Akkurt, özellikle çikolata, turşu, alkol, baharatlı ve yağlı yiyecekler ile kafeinli ve gazlı içeceklerden kaçınılması gerektiğini söyledi.

Mide ile yemek borusu arasındaki kapağın hasar görmesi sonucu mide suyunun yemek borusuna geri kaçışı olarak tanımlanan reflü, mide rahatsızlıkları arasında en sık rastlananlar arasında geliyor.

Dr. Sinan Akkurt bayram ziyafetlerinde aşırı yenen yemeklerin, üst üste yenen tatlıların ve alkol tüketiminin reflüyü tetiklediğini belirtti. Bayramda aşırı yenmemesi ve dolu mide ile yatılmaması konusunda vatandaşları uyaran Dr. Sinan Akkurt; alkol, asitli içecekler, fast food, sigara, yağlı ve baharatlı yiyeceklerden uzak durulmasını önerdi.

Sık sık az yenilmesi ve spor yapılmasını da önerilerine ekleyen Dr. Akkurt, kekik suyunun mide rahatsızlıklarına yararı olduğunu açıkladı.

Besin alerjilerinin de reflüyü artıran bir neden olduğuna dikkat çeken Dr. Sinan Akkurt, reflü, ülser, gastrid gibi şikayetlerle kendilerine başvuran hastaları öncelikle gıda intöleransı için biorezonans testine tabi tuttuklarını kaydetti.

Biorezonans Uzmanı Dr. Sinan Akkurt, tedavinin rejim, gıda alerjilerinin anti-frekanslar yoluyla giderilmesi şeklinde sürdüğünü, aynı zamanda mide asidini ve anksiyeteyi azaltıcı program uygulandığını kaydetti. 10-12 hafta içinde hastanın sağlığına kavuşabildiğini açıklayan Dr. Akkurt, kişinin yaşam şekli ve alışkanlıklarının da yeniden planlandığını ifade etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar