Balonlar meme kanseri için havalandı

Meme Kanseri Farkındalık Ayı etkinlikleri için kanser hastaları doktorları ve sağlık çalışanları ile birlikte Kapadokya’da balona bindi.

GİRİŞ 02.10.2014 09:08 GÜNCELLEME 02.10.2014 09:12

Sabahın erken saatlerinde havalanan sıcak hava balonlarının sepetlerine ise meme kanserine dikkat çekmek için afişler asıldı.

Sağlık Bakanlığı Kanser Savaş Daire Başkanlığı tarafından Meme Kanserine dikkat çekmek için düzenlenen ve bu yıl Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu’nun da katılımıyla Nevşehir’de gerçekleştirilecek olan ’Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı’ etkinlikleri çerçevesinde kanser hastaları ve Kanser Savaş Daire Başkanlığı çalışanları balon turuna katıldı.

Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde sabahın erken saatlerinde düzenlenen balon turu öncesinde sıcak hava balonlarının sepetlerine meme kanserine dikkat çekmek için çeşitlipankartlar asıldı. Daha sonra pembe önlükleri ile balonlara binen ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen kanser hastaları burada açtıkları pankartlar ile hastalığa meydan okudu. Ardından havalanan balonlar yaklaşık 1 saat süre ile Kapadokya semalarında kaldı. Balonlardaki kanser hastaları Kapadokya’daki peribacalarını gökyüzünden görme imkanı bulurken bol bol fotoğraf çektiler.

Kanser Savaş Daire Başkanı Doç. Dr. Murat Gültekin yaptığı açıklamada: "Bildiğiniz gibi Ekim ayı ’Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ olarak belirlendi. Bu yıl çok daha farklı bir etkinlik yapmak istedik. Meme Kanseri alanında çalışan sivil toplum örgütleri ve hastalarımızla birlikte Kapadokya’da balon turu düzenledik. Buradaki amacımız; hastalarımızla el ele verebilmek, güneşin doğuşunu beraber izleyebilmek, sohbet edebilmek, onların yaşadığı sorunları dinleyip empati yapabilmek, bu sorunlara çözüm bulabilmek. Sloganımız ise ’Hastalarımızla el ele kanser sana güle güle’" dedi.

Etkinliğe katılan kanser hastaları ise, bu gibi etkinliklerin kendileri açısından büyük bir moral kaynağı olduğunu belirterek aynı zamanda bu sayede meme kanserine dikkat çekildiğini kaydetti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu