Alternatif tıppı artık hekimler uygulayacak

Sağlık Bakanlığı, geleneksel, tamamlayıcı ve alternatif tıp uygulamalarının kanıta dayalı yapılabilmesi için yeni düzenlemeye gidiyor.

Alternatif tıppı artık hekimler uygulayacak
Alternatif tıppı artık hekimler uygulayacak
GİRİŞ 24.10.2014 17:18 GÜNCELLEME 24.10.2014 17:18

Sağlık Bakanlığı, hazırladığı "Geleneksel, Tamamlayıcı, Alternatif Tıp Uygulamaları" yönetmelik taslağı ile geleneksel, tamamlayıcı ve alternatif tıp uygulamalarının kanıta dayalı olarak yapılabilmesi için yeni düzenlemeye gidiyor.

Sadece alana ilişkin sertifikası bulunan hekimlerin yapabileceği uygulamalar, geri ödeme kapsamında bulunmayacak.

Uygulama yetkisi hekimlere veriliyor

Birkaç gün içerisinde Resmi Gazete'de yayımlanması öngörülen yönetmeliğe göre, yıllardır çeşitli sağlık kuruluşlarında yapılan akupunktur, hipnoz ve refleksolojiyi de içine alan 15 geleneksel, alternatif ve tamamlayıcı yöntemi içeriyor.

Uygulayıcılar "hekim" olacak

 

 

"Anadolu halk tıbbı" olarak bilinen tedavi yöntemlerinin kanıta dayalı olanların ülkeye kazandırılmasının ve bilinçsizce yapılan uygulamaların önüne geçilmesi amaçlanan yönetmelik taslağında, uygulayıcıların kimler ve uygulama yapılacak yerlerin nereler olacağı da belirlendi.

Uygulayan kişilerin kesinlikle "hekim" olması zorunlu kılınan yönetmelik taslağına göre, işlem eğitim araştırma hastaneleri ile üniversitelerden alınan sertifikası bulunan uzman, pratisyen, diş hekimlerince yapılabilecek. Diğer sağlık mensupları da eğitimlerini tamamladıktan sonra hekim gözetimi altında uygulama yapabilecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti