Kış hastalıklarına kış çayı

Kış aylarına özel olarak hazırlanan kış çayı karışımının, vücudun direncini arttırarak, hastalıklara karşı kalkan görevi gördüğü belirtildi.

Kış hastalıklarına kış çayı
Kış hastalıklarına kış çayı
GİRİŞ 25.10.2014 17:24 GÜNCELLEME 25.10.2014 17:24

Eskişehir'de uzun yıllardır aktarlık yapan Ali Atılkan, havaların soğumasıyla birlikte hastalıklara yakalanmanın tam zamanı olduğunu ve buna karşı vatandaşların kendilerini korumaları gerektiğini söyledi.

Atılkan, "Şimdi tam hasta olmanın zamanı. Havalar bir sıcak bir soğuk. İnsanların kendilerini korumaları gerekmektedir. Bunun için aktarlarda kış çayları var. Bunu hasta olmadan önce kullanırsak vücuda daha iyi işler. Hasta olduktan sonra bunun değerleri kayboluyor. Mühim olan bunu hasta olmadan önce içmek.

Kış çayı; öksürük, halsizlik, yorgunluk, grip, boğaz ağrısı gibi birçok hastalığa vücut direnci için iyi gelir. İçinde zencefil, zerdeçal, adaçayı, tarçın, papatya, kuşburnu gibi 15'e yakın bitkiden oluşuyor. Karışımın içine isteğe göre başka bitki çayları da ekleyebiliyoruz" dedi. İnsanların kış çayına talebinin olduğunu ifade eden Atılkan şöyle devam etti.

"Vatandaşımızın kış çayına oldukça yoğun bir talebi var. Kendileri bilerek gelip alıyorlar. İnternetten, televizyonlardan duyup gelenler var. Doktorlardan dinledikleri şeyleri listeleyip bize getirip, bu bitkilerden istiyorlar"

İNSAN KENDİ KENDİNİN DOKTORU OLMALI

Havaların soğumasıyla vücut direncinin azaldığını aktaran Atılkan, vatandaşın kendilerine bakmaları gerektiğini söyledi ve "İnsanlar bu sezonda kendilerine çok dikkat etmeleri lazım. Havalardan dolayı bir ince bir kalın giyiniyoruz, terliyoruz. Bu da hastalılara davet çıkarıyor. İnsan kendi kendinin doktoru olmalı, sağlığına kendisi dikkat etmeli. Maalesef bunu biz çok fazla yapamıyoruz"

Yapımının çok kolay olduğunu ve hiçbir zararının olmadığın söyleyen Atılkan, "Bunları normal çay yapar gibi sıcak suyun içine atıyoruz, 5 dakika demlenmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Kış çayının 100 gramı 4 liradan satılıyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı