Yoğun bakımda hastaya kötü muamele iddiası

Denizli'de bir kişi, yoğun bakım ünitesinde yatan annesine hemşire tarafından kötü muamele yapıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Yoğun bakımda hastaya kötü muamele iddiası
Yoğun bakımda hastaya kötü muamele iddiası
GİRİŞ 06.11.2014 17:54 GÜNCELLEME 06.11.2014 17:54
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ökten, görevli hemşirenin annesinin başını kaldırıp, iki kez sert bir şekilde yastığına vurduğu canlı şekilde izlediği öne sürerek ve şoka girdiğini söyledi. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Osman Acar, hemşirenin hakkındaki iddiaları kabul etmediğini belirtip, konunun açıklığa çıkması için olayla ilgili idari soruşturma başlattıklarını söyledi.

Bozkurt İlçesi'nin Alikurt Mahallesi'nde yaşayan 79 yaşındaki Fadime Çelik, bir hafta önce böbrek yetmezliği nedeniyle Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Cerrahi Yoğun Bakıma alınan Çelik'in kızı Cennet Ökten, dün (Çarşamba) annesini görmek üzere Denizli Devlet Hastanesi'ne giti. Yoğun bakım ziyaretçi bekleme odasına giren Ökten, buradaki yakınlarının yoğun bakımdaki hastalarını canlı şekilde izleyebilmeleri için konulan ekranı takip etmeye başladı.

Bu sırada annesine görevli hemşire tarafından kötü muamele yapıldığını canlı şekilde izlediğini ileri süren Ökten, soluğu savcılıkta aldı.

Cennet Ökten, "Annemi ekrandan izliyordum. O sırada hemşirenin iki eliyle annemin başını kaldırıp, sert bir şekilde yastığa iki kez çarptığı gördüm. Yapılan kötü muameleyi canlı canlı izledim. Hemen telefona sarılıp, yoğun bakımı aradım. Hemşireyi sordum oda bana uyandırma şekli olduğunu, vurmadığını söyledi. Ben zaten olayı canlı şekilde izledim. Sadece ben değil, başka hasta yakınları da gördü. Suç duyurusunda bulundum. Tanıklar da ifade verdi. Hastane yönetimi açıklama yapmıyor" dedi.

"YAPILANIN İNSANLIKLA ALAKASI YOK"

Torunu Dilek Çil ise, anneannesini yapılan kötü muameleden dolayı şok olduklarını belirterek, "Yapılanın insanlıkla alakası yok. Biz oraya hastamızı emanet ettik. 79 yaşında kadın canıyla uğraşıyor, kıpırdayacak hali yok. Tepki bile vermiyor. Hemşirenin yaptığı canilikten başka bir şey değil. Bu olay bizi çok üzdü. O bunu hak etmedi. Bu duruma düşecek kadın değildi. Yetkililer bu olayı kapatmasın örtbas edilmesin. Hiçbir hasta bu muameleyi hak etmiyor" dedi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Osman Acar ise, hasta yakının kötü muamele iddiası olduğunu, hemşirenin ise yapmadığını söylediğini, ancak konunun açıklığa çıkması için olayla ilgili idari soruşturma başlattıklarını söyledi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • alı gunveren 7 yıl önce Şikayet Et
    evet denılı devlet hastanesı curcuna hemsıreler lakayt zamanında mudahale yok kendını suclu goren hemsıreler olen kısının yakınınıgordumu kacıyor
    Cevapla
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    malesef herkes aynı karakterde değil bu ışın ılacı her açıdan ses ve görüntü kaydının odada alınmasıdır ve hergün sabah yada uygun saatte vıdeo kayıtları odanın ıncelenmesi gerekir ve bu da mesailerinin bir parçası olması gerekir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor