Her gün 5 km yürüyüş ile formda kalın

Her gün 5 km yürüyüş yaparak ya da 10.000 adım atarak hem sağlıklı bir hayata kavuşun hem de formda kalın.

Her gün 5 km yürüyüş ile formda kalın
Her gün 5 km yürüyüş ile formda kalın
GİRİŞ 25.11.2014 18:06 GÜNCELLEME 25.11.2014 18:20

Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşe Tuğba Şengel sağlıklı bir yaşam için yürüyüş yapmanın önemine değindi.

Sağlıklı beslenme, bireylerin en çok önem verdiği ve yavaş yavaş bilinç kazanmaya başladığı konuların başında geliyor. Artık çoğu kişiden sağlığımı önemsiyorum ve bazı zararlı besinleri hayatımdan çıkarıyorum cümlesini fazlaca duymaya başladık. İşte bu noktada yapmamız gereken sağlıklı beslenme ve spor arasındaki dengeyi kurmak, hayatımızın her döneminde uygulamak. Spor yaparken nelere dikkat etmek gerektiği, hangi saatlerde egzersiz yapılacağı, hangi bölgeler için hangi spor hareketlerinin uygulanacağı, egzersiz sırasında aç veya tok hangi koşullarda spor yapılması gerektiği çok önemlidir.

Eğer kişi BKİ değeri (kilonun boya) göre oranı 25 kg/m2 üzerinde ise obez bireydir. Daha çok yağ yakımı sağlayan sporları tercih etmelidir. Koşu, yürüyüş, yüzme ve step-aerobik gibi daha fazla kalori yaktıran sporlar yapılırsa kilo vermesi hızlı ve kolay olacaktır.

Hem kilo ver hem formda kal
Yürüyüş hem kilo vermek için hem de formda kalmak için yapılabilecek en güzel spor türü. Yürüyüşün, kilo verdirme etkisinin yanında ruh sağlığına iyi geldiği yönünde birçok makale vardır ve psikologlar tarafından da önerilmektedir. Özellikle sabah yürüyüşleri kişinin gün içindeki enerjisini artırır ve ruh halini iyileştirir. Yürüyüş metabolizma hızlandırır, kan dolaşımının hızlanmasını sağlar ve barsak hareketlerini düzenler.

Yürüyüş yaparken bunlara dikkat edin
Eğer sabah yürüyüş yapmak istiyorsanız, kişinin şeker veya insülin direnci gibi bir problemi yoksa sabah aç karnına veya 1 porsiyon meyve tüketerek yürüyüş yapılabilir. Yağ yakımı için herhangi bir engel oluşmayacaktır. Eğer insülin direnci veya şeker hastalığınız varsa kesinlikle aç karnına spor yapılmamalı, eğer yapılıyorsa bu durum tehlikeli olabilir veya kişi faydasını göremez. Eğer ki sabah değil gün içinde yürüyüş yapıyorsanız kesinlikle aç olmamalı ve hafif bir öğün yapmış olmalısınız.

Kilo problemi yoksa ve sağlıklı yaşamı benimsemiş ise formda kalmak için pilates, squat  ve yürüyüş yapılabilir. Kas oranınızı artırıp fit bir duruşa sahip olmak için pilates ve squat çalışmak büyük ölçüde yardımcı olacaktır. (kadınvekadın)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız