Öğlen yemeğini atlamayın!

Sağlıklı beslenmek ve ideal bedene dönmek için özellikle öğlen yemeğinin mutlaka yapılması gerektiği söylendi.

Öğlen yemeğini atlamayın!
Öğlen yemeğini atlamayın!
GİRİŞ 22.01.2015 15:17 GÜNCELLEME 22.01.2015 15:29

Bir süre önce çıkardığı 'Beden Aklıyla Zayıfla' adlı kitabıyla bütün dikkatleri üzerine çeken Obezite doktoru Dr.Fevzi Özgönül, Beden aklını kullanarak ideal bedene nasıl dönüleceğini 'belirtti.

'Kesinlikle kahvaltıyı atlamayın. Kahvaltınızı mutlaka evde yapın' diyen Dr.Fevzi Özgönül, 'Evde yapılan kahvaltı dahabereketlidir. En önemlisi işe gidene kadar yaptığınız hareketler onun sindirimine yardımcı olur. İş yerinde kahvaltı gecikebilir, atlanabilir veya kahvaltı sonrası hareket imk'nı olmadığı için öğlen saatine acıkmamış olabilirsiniz. Normalin dışında bir vakitte açlık hissettiğinizde 10-12 saat önce ne yaptığınıza bakın (ya öğlen iyi yememişsinizdir ya da aralarda bir şeyler atıştırmışsınızdır.) Çantanızda çerez taşıyın ama sadece öğünlerde yiyin,arada asla yemeyin. Lütfen,öğlen yemeğini atlamayın en önemli öğün öğlen yemeğidir. Bu saatlerde yediğiniz et sebze ve yağlar gece hormon üretimi ile birlikte bedeninizin yapılanmasında kullanılacaktır.

Öğlen yemeğinde tam doymaya özen gösterin ama lütfen akşam acıkmayayım mantığı ile değil, vücudum ne istiyor ve ne kadar istiyor mantığı ile yiyin. Özellikle gece meyve ve salata yemeyin. Çiğ sebze ve çiğ meyve hazmı en zor olan yiyeceklerdir.

Gece uykunuzda sizi rahatsız eder ve kaliteli uyuyamadığınız için gece hormon üretip sizi küçültemez. Sabah yorgun ve tok kalkarsınız. Bir gün tatlı yemekle bir şey olmaz. Yeter ki o tatlıyı yedim diye normal yemeğinizi azaltmayın ve ertesi gün kaliteli beslenin.9-Kilo verip vermediğinizi kontrol etmek için kesinlikle tartılmayın.İyi yolda olduğunuzu anlamanın en kolay yolu, ne hissettiğinizi düşünmektir.'

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar