Güneşlenirken sakın bunu tüketmeyin

Uzmanlar, güneşlenirken çay, kahve gibi sıcak içecekler tüketilmemesi konusunda da uyarıda bulundu.

Güneşlenirken sakın bunu tüketmeyin
Güneşlenirken sakın bunu tüketmeyin
GİRİŞ 16.07.2015 12:00 GÜNCELLEME 16.07.2015 12:00

Dahiliye Uzmanı Dr. Gökhan Akgül yaz aylarında sıvı alımı ile ilgili uyarılarda bulundu.
Yaşlıların ve alzheimer hastalarının yaz aylarında sıvı alımı açısından dikkatli bir şekilde takip edilmesi gerektiğini anlatan Dr. Akgül sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaşlılıkta susama hissi azalır. Yaşlıların görebilecekleri yerlere su şişesi koyarak onların su içmelerini sağlamalıyız. Demans ve alzheimerlı hastalar susadığını hissedemeyebiliyor.

Yakınlarının sıvı alımı konusunda onları uyarmaları, gerekiyorsa su içirmeleri gerekiyor."
Öğle saatlerinde güneş çarpmalarına karşı dikkatli olunması gerektiğini de açıklayan Dr. Akgül, hem güneş çarpmasından hem de güneşin zararlı ışınlarından korunmak amacıyla sabah saatlerinde ya da saat 17.00'den sonra denize girmeyi önerdiklerini söyledi.

İshal vakalarında artış

Temmuz ve Ağustos aylarında ishal vakalarında artış yaşandığını kaydeden Dr. Gökhan Akgül, ishalden korunmak için hijyen konusuna dikkat çekti.

Ege Bölgesi'nde sebze ve meyvenin bol tüketildiğini anlatan Dr. Akgül, “Sebze, meyve su tüketirken hijyene dikkat edilmeli. İyi yıkanmayan sebze ve meyveler ishale davetiye çıkartıyor. Sebze ve meyveleri bol su ile yıkamalı, el hijyenine de dikkat etmeliyiz. Ellerimizi en az 20-30 saniye sabunlamalı ve ishalken çocuk ve yaşlılarda sıvı ve tuz alımını artırmalıyız" dedi.

"Sıcak çarpması vakalarında artış"

İçerisinde bulunduğumuz yaz aylarında sıcaklık ve nem oranlarında artış yaşandığına dikkat çeken Dr. Akgül, bu durumun özellikle kalp ve tansiyon hastaları ile yaşlılar açısından risk oluşturduğunu söyledi.

Hastanelerinin kliniklerine gelen hastalarda sıcak çarpması şikayetiyle gelenlerde bir artış olduğunu vurgulayan Dr. Akgül, “Kalp, tansiyon ve şeker hastalarının sabah 10.00 ile 17.00 arasında dışarı çıkmalarını önermiyoruz. Mümkünse sıcak günlerde evde, klimalı veya serin bir ortamda oturup, bol sıvı tüketsinler" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İzmir'de deprem!
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü