Yürüyüş yapmak meme kanseri riskini azaltıyor

Yapılan yeni bir araştırmaya göre yapılan yürüyüş yapmak da dahil olmak üzere fiziksel aktiviteler meme kanseri riskini azaltıyor.

Yürüyüş yapmak meme kanseri riskini azaltıyor
Yürüyüş yapmak meme kanseri riskini azaltıyor
GİRİŞ 21.09.2015 17:31 GÜNCELLEME 21.09.2015 17:31

Canser Epidemiology, Biomarkers & Prevention'da geçen haftalarda yayımlanan bu geniş kapsamlı araştırmada, Amerikan Kanser Derneği'nden araştırmacılar, dernekte toplanan büyük veri hazinesini ele alarak işe koyuldular. Veritabanında, çalışmaya 90ların başlarında kaydolan 50- 73 yaş arası menopoz sonrası dönemde bulunan 73.600'den fazla kadının detaylı tıbbi bilgileri bulunuyor. Neredeyse 20 yıl boyunca, her iki yılda bir tamamlayıcı anketlere katıldılar.

Yürüyüş yapan kadınlarda daha az görülüyor

Araştırmacılar, egzersiz düzenleri ile tıbbi kayıtları çapraz tabloladıklarında, genelde günde bir saate denk gelecek şekilde, haftada en az 7 saat yürüyen kadınlarda meme kanseri riskinin haftada 3 saatten az yürüyen kadınlara kıyasla %14 daha düşük olduğu görüldü.

En aktif şekilde, haftada 10 saate kadar dinamik bir şekilde egzersiz yapan kadınlar ise daha da büyük faydalar edindiler. En az egzersiz yapan kadınlara kıyasla meme kanseri riskinde %25'lik bir düşüş.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek