Organlarıyla hayat verdi

BODRUM'da spor salonunda egzersiz yaparken kalp krizi geçiren ve hastanede beyin ölümü gerçekleşen Nurten Tükenmez'in organları bağışlandı.

Organlarıyla hayat verdi
Organlarıyla hayat verdi
GİRİŞ 29.04.2016 14:07 GÜNCELLEME 29.04.2016 14:07

Bodrum'da yaşayan evli 2 çocuk annesi Nurten Tükenmez, geçen salı günü bir spor salonunda egzersiz yaparken kalp krizi geçirdi. Ambulansla Acıbadem Bodrum Hastanesi'ne kaldırılan Tükenmez'in, aynı gün beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi organlarını bağışlayınca harekete geçildi. Bir gün sonra Aydın ve İzmir'den gelen ekipler, Tükenmez'in kalp kapakçıkları, kornealarını, böbreklerini, pankreas ve karaciğerini aldı. Alınan organlar İzmir ve Aydın'da uygun organ bekleyen hastalara nakledilmek üzere bu kentlere götürüldü. Nurten Tükenmez'in cenazesi ise dün eşi Uğur Tükenmez, iki çocuğu ve Bodrumlu dostlarının katılımıyla Adliye Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından  Gümbet Karaburgaz Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

'ACIMIZI HAFİFLETECEK'

Eşinin herhangibir sağlık sorunu bulunmadığını belirten Uğur Tükenmez, "Ani ölümü bizleri şok etti. Zaman kazan kendisiyle konuşurduk. 'Öldüğümüzde organlarımızın eğer bir başka insana can olacağını biliyorsak', hiç tereddüt etmeden bağışlama kararı vermiştik. Bu nedenle eşimin organlarının başka insanlara can vermesi acımızı az da olsa hafifletecek" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor