Robotla ameliyat olmak için Türkiye'ye geldi

Ülkesinde prostat kanseri tanısı konulan Vasili Khatskevich, robotik cerrahi ile ameliyat olmak için Belarus'tan Türkiye'ye geldi.

Robotla ameliyat olmak için Türkiye'ye geldi
Robotla ameliyat olmak için Türkiye'ye geldi
GİRİŞ 28.05.2016 12:24 GÜNCELLEME 28.05.2016 12:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği İdari Sorumlusu Dr. Eyüp Veli Küçük, Rus hastanın geçirdiği operasyonla ilgili bilgi vererek, “Bu ameliyatta devlette en çok tecrübesi olan Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği’ne başvurdu” dedi.

Devlet Hastaneleri de artık sağlık turizmi kapsamında hasta kabul etmeye başladı. Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ilk hastası Belarus’tan geldi. 2007 yılında kamu hastanelerinde bir ilki gerçekleştirerek robotik cerrahi ameliyatlarına başlayan hastanenin bu anlamda önemli bir tecrübesi bulunuyor. Özellikle Üroloji, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Kulak Burun Boğaz, Genel Cerrahi alanında robotik cerrahi ile önemli ameliyatlara imza atan hastane, artık yabancı hastalara da hizmet verecek.
65 yaşındaki Rus hasta Vasili Khatskevich de o hastalardan biri. Ülkesinde prostat kanseri tanısı konulan Khatskevich ameliyat olmak için Türkiye’yi, tercih etti.

"TÜRKİYE'Yİ TERCİH ETTİM"

Vasili Khatskevich, ‘‘Hastalığım 2009 yılında başladı, ülkemde açık ameliyat olmak istemedim, Türkiye’yi tercih ettim. Burada robotik cerrahi ile kapalı ameliyat oldum. İyi ki gelmişim, kapalı ameliyat olduğu için kısa sürede sağlığıma kavuştum" dedi.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği İdari Sorumlusu Dr. Eyüp Veli Küçük, Belarus’lu hastanın prostatında tümör tespit edildiğinde ameliyat olacağı hastaneleri araştırdığını ifade ederek, ‘‘Hastanın Belarus’da Beyaz Rusya’da Minsk’te PSA tetkiklerinde yükseklik bulunmuş, kendisine biyopsi önerilmiş, prostatında adeno karsenoma rastlanınca kendisine prostatı çıkartma ameliyatı önerilmiş. Bu ameliyatta devlette en çok tecrübesi olan Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği’ne başvurdu" ifadelerini kullandı.

Dr. Eyüp Veli Küçük hastanın sağlık turizmi kapsamında gelen ilk kişi olduğunu belirterek, ‘‘Kendisi bu ameliyatı Belarus’ta açık yaptıracaktı İstanbul’a gelerek robotik yaptırmayı tercih etti. Biz de büyük bir memnuniyetle kliniğimize kabul ettik. Sağlık turizmine başladığımız bu dönemde ilk hastamız. Başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu. Robotik cerrahinin avantajlarından en büyüğü hastanede kalış süresi kısa, daha çabuk ayağa kalkabiliyor, yarası daha küçük dolayısıyla iyileşme çabuk oluyor" diye konuştu.

“DEVLET HASTANELERİNDE YABANCI HASTALARA VERİLEN SAĞLIK HİZMETİ CAZİP FİYATLARDA OLACAK”

Küçük, Sağlık Bakanlığı Uygulama Tebliği’nde belirlenen tarifeye göre bu hastalardan ücret alacaklarını kaydederek, ‘‘Bilindiği gibi ülkemizin vatandaşlarına bu ameliyatı ücretsiz yapıyoruz. Yabancı hastalardan sağlık turizmi boyutunda ücretli hasta olarak kabul edip ,Sağlık Bakanlığı’nın uygulama tebliğinde kabul edildiği üzere bir ücret alınacak, fakat bu ücret özel hastanede yaptıracağı ücrete göre cazip oluyor. Hastalar fiyat farkını biliyorlar ona göre geliyorlar” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • Ali Erener 7 yıl önce Şikayet Et
    Beni Türk Hekimlerine emanet edin ! Sözün hakkını veriyor (:
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu