Kanser tedavisinde fark ücreti kalkıyor

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, özel hastanelerdeki kanser hastalarından alınan bazı paraların alınmayacağını açıkladı.

Kanser tedavisinde fark ücreti kalkıyor
Kanser tedavisinde fark ücreti kalkıyor
GİRİŞ 01.06.2016 11:29 GÜNCELLEME 01.06.2016 13:51

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın konuşmasından satır başları ise şöyle;

Röntgen cihazı olan, ultrasonografisi olan, fizyoterapist ve psikoloğu olan bir aile merkezi planlıyoruz. Hastane hizmetleri açısında geldiğimiz nokta oldukça iyi.

MÜKEMMEL HASTANELER DÖNEMİ GELİYOR

Şehir hastaneleri projemiz var, 41 bin yeni yataktan bahsediyoruz. Mükemmel hastaneler, yeşillik alanı olan, valelerin size destek olduğu, randevu ile gidip hiç beklemeden hizmet aldığınız, yattığınız zaman rahat bir mekan olacak, her açıdan iyi imkanlar sağlanmış hastaneler. 18 inin  ihalesi yapıldı, 9 unun inşası bitirildi. Gelecek sene Ankara ve Kayseri’de başlayacağız.

Biz her zaman şunu hedefliyoruz, Türkiye sağlık hizmetlerini alma konusunda dünyada ilk olsun istiyoruz. Vatandaşın sağlık için cebinden yaptığı harcamayı çok azalttık. Vatandaşlar kendi güçlerini aşan bir harcama yapmasın istedik. Bir aile yıkıcı bir sağlık harcamasına maruz kalmamalı.

KANSER HASTALARIYLA İLGİLİ ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Kanser hastalarının cerrahi müdahale masrafları kaldırılacak. Kanser hastaları devlete sağlık bakanlığına ait hastanelerde her türlü hizmetleri ücretsiz yapılıyor: Özel hastanelerle yapılan anlaşmalarda sosyal güvenlik kurulunun sözleşmeleri bu şekilde. Kalp ameliyatı ya da yoğun bakımda özel hastanelerde hiçbir ücret alınamaz, bütünü sosyal güvenlik kurulundan ödenir. Ama maalesef cerrahi alan bunun dışında kalmış durumda. Kanser hastalarının cerrahisinden fark alınmayacağını söyleriz. Ödeme fiyat listesi açısından bir takım çalışmalar yapılabilir.

NÜFUS PLANLAMASI BASKICI DÖNEMLERDE KALDI

Nüfus planlaması yada doğum kontrolü lafı tarihe karışmış laflardır. Bunlar baskıcı dönemlerin, devletlerin toplum üzerinde nüfus etmek üzere baskıyla yapıldığı dönemler. Mesela Çin’de bu ağır bir şekilde yapıldı. Cumhurbaşkanımızın ifadeleri bizim toplumumuza, dinimize değerlerimize uygun tavsiyelerdir. Zorla kimseye çocuğu doğur veya doğurma denilemez.

SEZARYEN BİR ÇILGINLIK HALİNE GELDİ

Sezaryen gerekmeyen bir sezaryen yapılması anne ve çocuk üzerine bir risk olur. Bunun önüne geçmek zorundayız. Bir çılgınlık şeklinde yürüyüp gidiyor bu… Hamile kaldığınızda bir sağlık kuruluşu sizi sezaryenin daha doğru olduğuna inandırsa siz müdahale etmezsiniz. Normal doğumda sigorta açısından biz ödeme yapacağız, normal doğuma teşvik için normal doğumda daha fazla ödeme yapacağız. 

Gençlerde sigara içme oranı azalmadı, demek ki yapacak çok iş var. Hemen bir sigarayla ilgili ikinci bir dönem başlatıyoruz. Ama, şişmanlıkla ve sağlıkla ilgili de yeni adımlar atacağız.

Mesela ben de kilo vermesi gereken kişilerdenim, kampanyayı başlattığımızda ben de vereceğim kilo miktarını açıklayacağım. Ben kendim de taahhütte bulunacağım. 

Yaşam için spor hareketlerine katılacağız, daha çok bisiklet kullanacağız.

 Başkanlık sisteminde sağlık hizmetleri daha iyi olacak.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!