Okul sütü öğretmenlere yoğurt ve sütlaç oldu

Adana'da bir ilköğretim okulunda öğrenciler için dağıtılan sütlerin bir tencereye doldurulup yoğurt ve sütlaç yapıldığı iddia edildi.

Okul sütü öğretmenlere yoğurt ve sütlaç oldu
Okul sütü öğretmenlere yoğurt ve sütlaç oldu
GİRİŞ 19.06.2016 15:55 GÜNCELLEME 19.06.2016 16:57
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Adana'da bir ilköğretim okulunda öğrenciler için dağıtılan sütlerin öğretmenler odasında bir tencereye doldurulup, yoğurt yapıldığı iddia edildi. Milli Eğitim Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma açtı.

"KALAN SÜTLER DEĞERLENDİRİLİYOR"

Okul Müdürü, suçlamaları kabul etmeyerek soruşturmanın devam ettiğini söyledi. Coşkun, yoğurtların öğrencilerin içmediği sütlerden yapıldığını, kalan sütlerin hizmetliler tarafından sınıflarda alınıp değerlendirildiğini söyledi.

Merkez Sarıçam İlçesi'ndeki bir okulda çocukları okuyan bazı veliler, iddiaya göre çocuklarına ücretsiz verilen okul sütünün dağıtılmadığını fark etti.

OKUL MÜDÜRÜ VE YARDIMCILARINA YOĞURT VE SÜTLAÇ YAPILDIĞI İDDİASI

Veliler yaptıkları araştırmada günlük dağıtımı yapılması gereken sütlerin koliler halinde öğretmenler odasına götürülerek, hizmetliler tarafından okul müdürü ve yardımcılarına yoğurt ve sütlaç yapıldığını öğrendiklerini iddia etti.

Bunun üzerine bir veli, sütlerin hizmetliler tarafından öğretmenler odasına götürülmesi, kutularından tencerenin içine boşaltmasını ve yoğurt mayalanmasını cep telefonuyla görüntüleyerek okul yönetiminden şikayetçi oldu.

Bazı sınıflara neredeyse hiç süt dağıtımı yapılmadığı iddia edilirken, 19 Mayıs günü okulda yapılan kermeste, parayla satılan sıkma ve böreklerin içine konan peynirlerin de bu sütlerden yapıldığı öne sürüldü.

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 15
  • Hüsn-ü Zan 7 yıl önce Şikayet Et
    Şuan bütün ilkokulların depoları artan sütle dolu. Niye derseniz:Dönem başında süt icecem diyen öğrenci çoğu zaman süt içmez, tatillerde yakın öğrenci gelmez,sut kalır. Sütün iadesi yok. Ya çöpe ya da....
    Cevapla
  • kenan 7 yıl önce Şikayet Et
    haber7 okurlar Allah'tan korkarak yorum yapin. sene basinda tum veliler sut izni icin yazi imzalar. nasil olsa beles sut vardir. Cocuklarin bir kismi dagitilan sutu icmez. cocugu icmesi icin zorlayamazsin. eger kusarsa ogretmenin basi yanar. sutu eve gonderemezsin yasak. veliye veremezsin yasak. geri iadesi yoktur. tek cozum artan sutu dokunmadan cope atmak. eger iyi niyetli degerlendirmek istersen adin hirsiza cikar. bu memleket duzelmez.
    Cevapla
  • Muallim 7 yıl önce Şikayet Et
    Bilip bilmeden bütün öğretmenlere sallayanları Allaha havale ediyorum. Hakkımız zehir zikkim olsun bilmeden cahilce yorum yapanlara.
    Cevapla
  • şahin avcı 7 yıl önce Şikayet Et
    ee ne var bunda , çöpemi atılsın tabii ki değerlendirsinler bari birilerine faydası olsun zaten çocukların çoğu onları içmiyor.
    Cevapla
  • müdürün kaynı 7 yıl önce Şikayet Et
    herkes öğretmeni gözüne kestirmiş bakıyorumda. okullarda asıl sahipler hademelerdir.kantincilerdir. sonra müdürlerdir. az da müd. yardımcılarıdır. öğretmeni sallayan yok. boşuna adamların günahını almayın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi