Yaralı yakınlarına psikososyal destek

FETÖ'nün darbe girişimine karşı koyarken yaralananların yakınları, hastanelerde verilen psikososyal destekle ayakta durmaya çalışıyor.

Yaralı yakınlarına psikososyal destek
Yaralı yakınlarına psikososyal destek
GİRİŞ 21.07.2016 11:57 GÜNCELLEME 21.07.2016 11:57

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında yaralanan vatandaşlardan, tedavileri Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılanların yakınları, Manevi Destek Birimi'nde iyi bir haber almak umuduyla bekliyor. 

Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Nurullah Zengin,  "Saat 10.30-11.00'e kadar bir yaralı intikali olmadı. Çünkü, ambulanslar olay yerine gitmekte güçlük çekiyordu. Saat 11.00'den itibaren hasta intikali başladı. Biz gece boyunca farklı derecelerde yaralanan 261 hastayı kabul ettik." diye konuştu.

Hastanede şu anda 68 hastanın tedavisinin sürdüğünü ifade eden Nurullah Zengin, bunlardan 11'inin yoğun bakımda olduğunu ve bazılarının hayati tehlikesinin bulunduğunu söyledi.

Prof. Dr. Zengin, hastanede bir taraftan yaralıların tedavileri sürdürülürken diğer taraftan da hasta yakınlarına yönelik psikososyal destek verildiğine işaret ederek, "Öncelikle hastalara tıbbi olarak gerekli müdahaleyi etkin ve hızlı bir şekilde yapma sorumluluğumuz var. Erken dönem geçtikten sonra hasta yakınlarımızın tıbbi durumuna ilişkin bilgilendirme süreci başlıyor. Bu bilgilendirme süreciyle birlikte, hasta yakınlarının hem psikolojik hem de sosyal yönden desteklenmesi gerekiyor. Bu da verilen tıbbi hizmetin bir parçası. Bu konuda biz de bu tür olaylarda, psikososyal uzmanlarımızın yer aldığı Manevi Destek Birimi'nde hizmet vermeyi sorumluluk olarak kabul ediyoruz." şeklinde konuştu.

Yaralı yakınları ayakta durmaya çalışıyor

Hastanenin psikososyal destek biriminde olan yaralı yakınlarından Samet Topçu da olay gecesi babası Fehmi Topçu ile birlikte Genelkurmay Başkanlığı önüne gittiklerini söyledi.

Burada çok sayıda ölü ve yaralı gördüklerini ifade eden Topçu, "Sürekli helikopterler ateş ediyordu. Asker miydi, onun bir üst rütbelisi miydi bilmiyorum, sürekli ateş ediyorlardı. İki polis vardı ve 'İçeri girin, yardım edin.' dedi." şeklinde konuştu.

Babasıyla Genelkurmay Başkanlığı yakınındaki alt geçitte sıkıştıklarını dile getiren Samet Topçu, "Sürekli ateş edildi. Genelkurmay Başkanlığı tarafından ateş edildi. Helikopterden ateş edildi. Babam yanımdaydı, öne çıktı. Bağırdı karşı tarafa. Ben çektim ama vuruldu. Şimdi ameliyata girecek." diyerek yaşadıklarını paylaştı.

Topçu, babasının tedavisinin yapıldığını, kendilerinin de yaşadıkları travmayı atlatmaya çalıştıklarını söyledi.

Fehmi Topçu'nun eşi Neriman Topçu da yaralıların sağlık durumlarının düzelmesi için umutla beklediklerini, bu süreçte psikososyal destek alarak ayakta durmaya çalıştıklarını kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri
Memleket Partili Belediye Başkanı'nın aracına silahlı saldırı