Sabahları soğuk su içmeyin

Metabolizmayı hızlandırmak ve kilo vermek adına sabahları içilen soğuk su vücuda yarardan çok zarar getiriyor.

Sabahları soğuk su içmeyin
Sabahları soğuk su içmeyin
GİRİŞ 26.08.2016 16:08 GÜNCELLEME 26.08.2016 16:08

Dr. Fevzi Özgönül kahvaltıda çok soğuk veya sıcak içecekler içerek zayıflamayı düşünenlere önemli uyarılarda bulundu. Dr. Özgönül, "Normal bir insanın vücut ısısı 36-37 derecedir. İç organlarımız 10 -12 derece farka kadar sorun yaratmaz fakat fark daha çok olursa zarar görmeye başlayabilir. Siz eğer bedeninizi seviyorsanız onu sıcacık yatağından buz gibi bir kova su dökerek uyandırmayın" dedi.

Sindirimi yavaşlatıyor

Sindirim sistemini anne şefkati ile uyandırmak yerine, üzerine bir kova soğuk su dökerek uyandırmanın ne derece sağlıklı olduğunu bir düşünün. Soğuk su içerseniz vücut ısısı ile içtiğiniz suyun ısısındaki aşırı fark nedeni ile mideniz kasılır ve mideniz içtiğiniz suyu daha fazla travma yaratmasın diye bağırsağa geçirmez.

Soğuk veya sıcak su mide içerisinde kaldığı için buradaki asit salgısını da kötü etkileyerek sindirimi yavaşlatır. Böyle olunca da rahat bir kahvaltı yapmak yerine yaptığınız kahvaltı size rahatsızlık verir. Siz yediklerinizi suçlamaya devam edebilirsiniz fakat asıl suçlu hiç düşünmeden sadece kilo verebilmek için bedenine kötü davranan sizsiniz.

Aç kalarak zayıflayamazsınız

Özgönül, "Şunu aklınızdan hiç çıkartmayın. Bedeninizin kilo almasına neden olan göbek, kalça ve basendeki yağ halkası sizi korumak için oluştu. Aynı ayak bileğiniz burkulduğunda şiştiği gibi. Eğer siz sindirim sisteminizi güçlendirir, sağlıklı beslerseniz, bağ dokunuz yeniden eski sıkılığına ve sağlamlığına kavuşur.

Siz de ideal bedeninize ve kilonuza kavuşursunuz. Bu nedenle bedeninize kötü davranmak aç bırakmak yerine ona şefkatli yaklaşıp bir bebeğe bakar gibi onu ihtiyaçlarını karşılarsanız bu hedefinize daha çabuk kavuşursunuz." şeklinde konuştu.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...