Birkaç kaşık turşu suyu içerseniz..

Turşu suyu ülkemizde oldukça sevilir. Ancak turşu suyunun sağlıktan zayıflamaya, temizlikten çiçek bakımına kadar birçok faydası olduğunu biliyor musunuz?

Birkaç kaşık turşu suyu içerseniz..
Birkaç kaşık turşu suyu içerseniz..
GİRİŞ 17.01.2017 11:23 GÜNCELLEME 17.01.2017 11:23
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Mideye iyi gelir
 
Turşu suyunda bulunan asidik sirkeyi düşününce kulağa oldukça tuhaf gelebilir ancak sirke, midenizdeki pH dengesini sağlamaya yardımcı olur ve midenizdeki guruldamayı azaltır.
 
Tuzlu turşu suyu, kusmadan sonra vücudun kaybettiği sıvıyı geri kazanmasını sağlar. Hamilelerin turşu aşermesine şaşırmamak lazım.

Yiyecekleri daha uzun süre korur
 
Lahana ve havuç gibi sebzeler arttığında çöpe gitmesini önlemek için turşu suyuna koyabilirsiniz. Turşu suyu sebzelerin ömrünü uzatır.

Ciltteki kaşıntıyı alır
 

Böcek ısırığından veya tahrişten dolayı cildinizde kaşıntı varsa kaşıntıyı azaltmak için bir miktar turşu suyu sürün. Tuzlu su ciltte kuruluğa neden olacağı için sonrasında nemlendirici uygulamayı ihmal etmeyin.

Kas ağrılarını rahatlatır
 
Kas ağrılarınızı önlemek için birkaç kaşık turşu suyu içmeniz yeterli. Turşu suyunda bulunan potasyum kasları ve elektrolitleri rahatlatır, sıvı kaybını kontrol altına alır. 

Saksı bitkilerini güçlendirir
 
Saksı bitkileriniz sağlıksız görünüyorsa onlara bir miktar turşu suyu verin. Bitkilerin sağlıklı büyümesi için ihtiyaç duyduğu potasyum turşu suyunda vardır. 

Bakır gereçleri temizler
 
Bakır tencere ve tavalarınız yeşile dönmeye başladığında sodyum-asit solüsyonuyla bu durumu çözebilirsiniz. Sodyum ve asit, ya da başka bir deyişle tuz ve sirke birlikte turşu suyunda bulunur. Yani, bakır gereçlerinizi turşu suyuyla silebilirsiniz.

KAYNAK: LİTTLE THİNGS
YORUMLAR 1
  • zıpır 7 yıl önce Şikayet Et
    olsa da içsek.. acılısı da iyi gelirdi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor