Et ve süt ürünleri alırken dikkatli olun!

Migreninizi beslenme alışkanlıklarınızın tetiklediğini biliyor musunuz?

Et ve süt ürünleri alırken dikkatli olun!
Et ve süt ürünleri alırken dikkatli olun!
GİRİŞ 17.02.2017 11:09 GÜNCELLEME 17.02.2017 12:23

Hormonlu gıdalara dikkat!
 
Özellikle et ve süt ürünleri alırken dikkatli olun. Mümkün olabildiğince organik ürünleri tercih edin. Sütte bulunan kasein adı verilen fosfoproteinler, sütteki proteinin %80'ini içerir; migren ve diğer baş ağrısı türlerini tetikler. Doktorlar genellikle bütün kasein kaynaklarını hastaya yasaklar. 

Karbonhidrat ve işlenmiş şekerle dolu gıdalardan uzak durun
 
Yemekten sonra kan şekeri yükselmesi veya kan dolaşımındaki glikozun ani artışı migrenin en şaşırtıcı sebeplerinden bir tanesi. Beyaz şeker ve makarna gibi basit karbonhidratların aşırı tüketimi migrene neden olabilir. Basit karbonhidratları tükettiğinizde kan şekeriniz yükselir ve vücudunuz ekstra insülin üretir. Bu durumda kan şekeri seviyeniz büyük oranda düşer. Bu ani yükseliş ve düşüşler baş ağrısını tetikler.

Sıvı alın ancak tetikleyici içeceklerden kaçının
 
Sıvı kaybının baş ağrısını tetiklediği yaygın olarak bilinir. Migren ağrısı olanların durumunu ise ekstra kötü hale getirir. Uzmanlar bol bol sıvı, özellikle su tüketmeyi öneriyor. Ancak alkol, çay, kahve, soda, şekerli ve kafein içeren içecekler migreni azdırdığı için uzak durulması gerekiyor.

Sıcak ve soğuk içecekleri yavaş için
 
Dondurma baş ağrısını herkes mutlaka yaşamıştır. Sıcak veya soğuk içecekleri hızlı bir şekilde içtiğinizde alnın ortasında veya gözlerin arkasında ve burunda 5 dakikadan kısa süren ağrılara dondurma baş ağrısı denir. Araştırmalara göre bu tip ağrılar migreni tetikliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?