Canan Karatay uyardı! Patatesi sakın böyle yemeyin

İç hastalıkları Uzmanı Canan Karatay, patates kızartması ve yanında kullanılan soslar hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Canan Karatay uyardı! Patatesi sakın böyle yemeyin
Canan Karatay uyardı! Patatesi sakın böyle yemeyin
GİRİŞ 08.08.2017 08:52 GÜNCELLEME 08.08.2017 09:16
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Prof. Canan Karatay, aileleri çocukların patates kızartması alışkanlığı için uyardı: "Çocuklar elinde kızartmayla doğmadı. O kızartmaya siz alıştırdınız. Alıştırmayın. " dedi.

Karatay, ketçabın ise bağımlılık yaptığını söyledi. "Patatesi sevmiyorlar, ketçaptaki bağımlılık maddesini seviyorlar, farkında değiller. Eğer patates lezzetliyse neden ketçap döküyorlar, oturup patatesi yesinler. " ifadelerini kullandı.

Patatesin yalnızca kızartma şeklinde yenildiği zaman tehlike arz ettiğini vurgulayan Karatay, patates severlere haşlama patates salatasını tavsiye etti.

Prof. Karatay, Patatesin içerisindeki guluten ve nişastadan dolayı şeker hastaları ve guluten hassasiyeti olanların tüketmemeleri gerektiğini vurguladı.

YORUMLAR 11
  • hale 6 yıl önce Şikayet Et
    ben cocuguma seker sakiz cikolata karamelli yiyecek yedirmiyorum.kizartma ketcap yedirmiyorum.evimde baklava tulumba tatliso gibi serbetli tatli asla pismez.hamurisi yapmiyorum.arada borek haric.cok sukur kimse ölmedi.meyve sebze haslama az yagli sulu yemekler salata benzeri yiyecekler tuketiyoruz.tatli olarak hafif tatlilar tuketiyoruz.meyve yiyoruz.meyvesuyunu hosaf komposto yapiyorum.haslama yumurtaya tuz atmiyorum.ekmek cok az tuketiyoruz.cocugum nerdeyse hic tuketmiyor.cay yerine su iciyorum.kola asitli icecek kahve icmiyorum.gayet saglikliyim.uc senedir doktora gitmiyorum.
    Cevapla
  • dogru soyluyor 6 yıl önce Şikayet Et
    ayrica ketcapi da hic sevmiyorum.yegenlerim su gibi sanki iciyorlar.sabah kahvaltida ketcapli kizartma.ogle ketcapli makarna.aksam tekrar ketcapli kizartma veya kofte.herseyde ketcap ve yag var.insanlar neden canan hanima itiraz ediyor ben cok uzuluyorum.kadin bizim icin kendini paraliyor ama anlatamiyor.
    Cevapla
  • cok hakli 6 yıl önce Şikayet Et
    canan hanim dogru soyluyor.helal olsun.ben cocuguma yedirmiyorum.dogdugundan beri belki iki ayda bir patates kizartiyorum.ayrica patatesi tavada az yagda pisirip uzerine yumurta kiriyorum enfes oluyo.cocugum cok begeniyo.kizartma yemeden buyuyor ve hicbir eksikligi hissedilmiyor.ayrica bir yakinim kizartmayla buyuttu ve suan kizi obez oldu.
    Cevapla
  • Kevser 6 yıl önce Şikayet Et
    Meyvalı ağaç taşlanır. Aliskanliklarimizin yanlişlığını görūnce agresileşebiliyoruz .gıda sanayinin de hedefindesiniz bu kadar mert olabildiğiniz için teşekkūrler
    Cevapla
  • Fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    Birisi bu kadına patateste gluten bulunmadığını, gluten in sadece buğdayda buLunan protein verilen isim olduğunu soylesin. Bu temel bir gıda kimyası bilgisidir. Bu kadın ya bilmeyecek kadar cahil ya da bunamis. Ya da yalan söylüyor.
    Cevapla
  • Fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    Ayrıca patatesin içinde gluten ve nişasta var diyor. Boşuna bu kadının cehaletini bana tevil etmeyin.
    Cevapla
  • Fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    Iz miktarda Gluten içerebilir hemen hemen her gıdanin etiketinde yazar. Bu ifade sadece Gluten alerjisi olanlar için konulur. Madem onu ifade ediyor da niye diğerlerini söylemiyor bu kadın. Biz nankör olmayalım da siz de cahil olmayın. Bala hurmaya ekmeğe herşeye karşı olan bu kadın asla her zaman haklı olamaz.
    Cevapla
  • nankorluk etmeyelim 6 yıl önce Şikayet Et
    patates kizartirken onu bir sosa buluyorlar.hatta markette o sosun kuru hali de satiliyor.o sosa bulandiktan sonra bile normal patates kizartmasi gibi gorunuyor.gluten o sosta olabilir.ayrica bu kadin dediginiz kisi her soylediginde hakli.ben onun hayrani degilim.onun soylediklerine hak veriyorum.kadin bizim icin soyluyo.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı