Sabah saatlerinde kahve içenler dikkat!

‘Ne yersen osundur’ deyimi herkes tarafından bilinir. Yemekten önce yaptıklarımızın sağlığımıza etkisi büyüktür. Şimdi size aç karnına yapılmaması gerekenleri söyleyeceğiz...

Sabah saatlerinde kahve içenler dikkat!
Sabah saatlerinde kahve içenler dikkat!
GİRİŞ 06.09.2017 10:11 GÜNCELLEME 06.09.2017 10:11

İltihap sökücü kullanmak

Kan sulandırıcı, paracetamol ve benzeri steroid içermeyen antibiyotikler aç karnına kullanılmamalıdır. Bu tür ilaçların aç karna kullanımı ilacın etkisini azaltmanıın yanında mide kanaması gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açmakta.

Tavsiye:  Bu ilaçların süt ve ya bol su ile alımı, ilaçların olası rahatsız edici etkisini azaltmaya yardımcı olur.

Kahve tüketmek

Aç karnına tüketildiği zaman kafeinsiz kahve bile içeriğindeki asit nedeniyle mide ekşimesine ve bazı sindirim sorunlarına yol açabilir. Kahvaltıyı kahve ile geçiştirmek ise serotonin eksikliğine ve gün boyu etkisini sürdürecek bir karamsarlığa neden olabiliyor.

Tavsiye:  Sabahları kalkar kalkmaz kahve içmeden yapamıyorsanız, kahvenizi süt ya da kahve kremasıyla yumuşatın. Soğukta kurutulmuş kahve yerine doğal kahve tüketebilirsiniz.

Sakız çiğnemek

Sakız çiğnerken üretilen sindirme asidi, boş mide duvarını zedeleyerek gastride yol açabilir.

Tavsiye: Doğal şeker içeren sakızları tercih edin ve mideniz dolu bile olsa 10 dakikadan fazla sakız çiğnemekten kaçınmanız önemli.

Uyumak

Açlık ve düşük glikoz seviyesi, derin uykuya dalmamızı zorlaştırdığından suni bir uyku geçirmemize ve erken uyanmamıza neden oluyor. Uykusuzluk da açlık hormonlarımızı tetikliyor. Akşam yemeğini atladığımız bir günün ertesi günü bu yüzden daha çok yemek yeriz.

Tavsiye: Uyumadan önce tıka basa yemek pek de iyi bir fikir değil. En iyi çözüm magnezyum ve kalsiyum içeren süt ürünleri tüketmek gibi görünüyor.

Yoğun egzersiz

Boş mideyle yapılan egzersizin daha çok kalori yaktığına dair bu iddiayı herkes bilir. Gerçekte ise bu yağ kaybını etkilememekle beraber diğer taraftan kas kaybı yaşanması bir gerçek. Vücutta enerji açığı olacağından yaptığınız egzersizin verimliliği azalacaktır.

Tavsiye: Ağır idman yerine aerobik egzersizler yapın. Sindirim sorunu yaşıyorsanız, herhangi bir egzersizden önce küçük atıştırmalıklar tüketin.

Alışveriş yapmak

Hepimiz bildiği gibi açken ihtiyacımızdan fazlasını alışveriş yaparız. Araştırmalara göre beynimizden geçen ‘yemek istiyorum.’ mesajı ‘istiyorum.’a dönüşüyor böylece kişiyi alışveriş yapmaya tetikliyor.

Tavsiye: Önceden bir alışveriş listesi yapmanın yanı sıra nakit ödemekte sizi fazla harcamaktan kurtarır.

Narenciye suyu içmek

Narenciye meyvelerinin içerisindeki asit ve yoğun lifler, boş mideyi rahatsız eder. Özellikle gastriti olan ya da gastrite yatkınlığı olanlar için tetikleyici bir etkisi olduğundan tehlikeli olabilir.

Tavsiye: Taze sıkılmış narenciye suyu seyreltildiği takdirde oldukça yararlıdır.

Tartışmak

Araştırmalar açlığın bizi daha sinirli yaptığını kanıtlıyor. Duygularımızı kontrol edebilmemiz için enerji sarf etmemiz gereklidir ve midemiz boş olduğunda bu enerji olmadığından sakin kalmak zorlaşıyor.

Tavsiye: Eğer bir tartışma öncesi yemek yemeye vaktiniz yoksa ılık bir şeyler için. Bu konuşmanızı daha barışçıl yönde etkileyecektir.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!