En sağlıklı kahvaltılık belli oldu

Yazın mevsiminde yetişen domateslerden, kışın afiyetle tüketebileceğiniz konserve menemen hazırlayabilirsiniz. Üstelik konserve menemen yapımı oldukça kolay ve pratik bir tarif…

En sağlıklı kahvaltılık belli oldu
En sağlıklı kahvaltılık belli oldu
GİRİŞ 22.09.2017 11:02 GÜNCELLEME 22.09.2017 11:02

Konserve menemen tarifini hazırlayarak kışın taze ve lezzetli menemen tüketebileceksiniz. Böylelikle menemeni sadece yazın değil kışın da ağız tadıyla afiyetle tüketebileceksiniz.

Tabii kışın menemeni ağız tadıyla yiyebilmek için, ilk önce konserve menemen tarifini ve konserve menemen nasıl yapılır sorusunun cevabını almanız gerekir. Sizler için araştırmış olduğumuz yöntemleri birebir uygulayarak konserve menemen hazırlayabilirsiniz.

İşte sizler için araştırmış olduğumuz konserve menemen tarifi…

Malzemeler
1 kilo domates 
500 gr biber 
1 çorba kaşığı tuz 
1 çay bardağı zeytinyağı

Konserve menemen nasıl yapılır? 
Yazın dalından kopmuş olan domateslerden kışın ağız tadıyla menemen yiyebileceksiniz. Ancak bunu gerçekleştirebilmek için ilk olarak menemen konservesinin nasıl yapıldığını öğrenmeniz gerekir. Bizde sizler için konserve menemen nasıl yapılır sorusunun cevaplarını bulduk ve sizler için araştırdık. 

Konserve menemeni hazırlamak için ilk olarak biberleri ve domatesleri iyice yıkayın. Daha sonra domatesleri ve biberleri ince ince doğrayın. Doğramış olduğunuz biberleri ve domatesleri derin bir tencerenin içerisine koyarak yaklaşık 40 veya 45 dk pişirin. Daha sonra pişen konserve menemen karışımını cam kavanozların içerisine ilk sıcağını aldıktan sonra boşaltın. Bu şekilde cam kavanozların üzerini bir bez yardımıyla örtün. Bu şekilde kavanozlar soğuyuncaya kadar bekletin. Daha sonra serin bir yere alıp muhafaza edebilirsiniz.

Konserve menemen yaparken dikkat edilmesi gerekenler 

Konserve menemen yaparken küçük ipuçlarına dikkat etmek gerekmektedir. Konserve menemeni, tepesi aşağı getirip bekletebilirsiniz. Bu şekilde ters koyduğunuz konserve menemen kendi kendini vakumlayacak ve daha uzun süre muhafaza edilecektir.

Aynı zamanda konserve menemeni tepesi aşağı getirip bir bezin üzerine de koyabilirsiniz. bu şekilde koyduğunuzda konserve menemenin kavanoz kapağından sızdırıp sızdırmadığını görebileceksiniz. 
Bu kadar hazırlayıp uğraştığınız menemen sağlığınıza da faydalar sağlıyor. Menemenin besin değerleri hakkında bilgi sahibi değilseniz aşağıda vermiş olduğumuz bilgileri inceleyebilirsiniz.

Menemen besin değerleri tablosu
•    1 küçük porsiyon menemen, 4, 9 gr. karbonhidrat içerir.
•    1 küçük porsiyon menemen, 5, 8 gr. protein içerir.
•    1 küçük porsiyon menemen, 7, 6 gr. yağ içerir.

Menemenin faydaları var mıdır?
Her yiyeceğin aşırıya kaçılması sağlığa zarar verebilir. Menemen sağlık açısından herhangi bir tehtit oluşturmaz. Aksine menemen içerisinde bol miktarda A ve C vitamini, folik asit, potasyum, sodyum ve demir bulundurur.  Bu vitaminlerde vücudun ihtiyaç duyduğu vitaminlerdir. Kısacası gönül rahatlığıyla menemen tüketebilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi