3-6 yaş arası çocuklar için egzersiz

Sağlık Bakanlığı, ''Yaşamın Her Alanında Fiziksel Aktivite Programı'' kapsamında, 3-6 yaş arası çocuklar için egzersiz CD'si hazırlattı.

3-6 yaş arası çocuklar için egzersiz
3-6 yaş arası çocuklar için egzersiz
GİRİŞ 03.03.2010 11:51 GÜNCELLEME 03.03.2010 11:51

CD'nin tanıtımı nedeniyle, Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığında düzenlenen toplantıda konuşan, CD'nin hazırlanmasına katkıda bulunan Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gül Baltacı, egzersizin çocukların hayatının bir parçası olması gerektiğini söyledi.

Egzersizi yaşam biçimi haline getiren çocukların ileride kalp-damar hastalıkları, tansiyon, obezite gibi sağlık sorunlarıyla karşılaşmadıklarını ve okul yaşamlarında başarılı olduklarını ifade eden Baltacı, ''Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur'' sözünün unutulmaması gerektiğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hasan Irmak da obezitenin tüm dünyada salgın gibi yayıldığını, teknolojik gelişmeler nedeniyle toplumların daha da hareketsiz hale geldiklerini anlattı.

Irmak, çocukların yetişkinliklerinde kronik hastalıklarla karşılaşmamaları için bu tür programlara önem verdiklerini kaydetti.

Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanı Doç. Dr. Mustafa Ertek ise koruyucu sağlık hizmetlerinin önemine işaret ederek bu sistemi oturtmuş toplumlarda hastalık yükünün daha da azaldığını belirtti.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Beslenme ve Fiziksel Aktiviteler Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan ve okul öncesi eğitim kurumlarına dağıtılacak CD'de, 3-6 arasındaki çocukların anlayabileceği dilde, bu yaş grubunun bedensel gelişimine uygun egzersizler müzik ve palyaçolar eşliğinde anlatılıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”