Yatak odası egzersizleri ve yatak oyunları

Ev işi yapmanın kilo vermenin en iyi yollarından olduğuna dair kitap yazan Anne Marie Millard, eserinde yatak odasında yapılacak egzersizlerle hatırı sayılır enerji yakılarak kilo verilebileceğini savundu.

Yatak odası egzersizleri ve yatak oyunları
Yatak odası egzersizleri ve yatak oyunları
GİRİŞ 02.11.2010 11:14 GÜNCELLEME 02.11.2010 11:14
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Evin hemen her mekanında nasıl kilo yakılabileceğini anlatan Anne Marie Millard, Ev İşi Yaparak Zayıfla adlı kitabında, yatak odasında bile egzersiz yapılabileceğini belirtiyor.

İşte yatak odasında yapılabilecek egzersizler ve yatak oyunları:

Yatak: dinlenmek, yenilenmek ve kalp hızlandırıcı çalışmalarda yararlanabileceğiniz gibi, şilteyi ters çevirme, kol arkası kasları için çömelme ve kalça köprüsü hareketlerinde de kullanabilirsiniz.

---> 121 Kalori yaktıracak Kalça Köprüsü Hareketini yapmak için yatakta uzanın. Bacaklarınızı kalça hizasında olacak şekilde açın ve dizlerinizi kırın. Omuzlarınız yerde kalacak şekilde kalçanızı havaya kaldırın. Omuzlardan dizlere kadar dümdüz bir çizgi olun. Karın kaslarınızı içeri çekin. Bu şekilde 10 saniye havada kalmaya çalışın. Kolunuzun biri kaldırıp yumruk yaparak tişörtünüzü çekin. Sonra diğeri ile aynı davranışı yapıp, harekeli birkaç kez tekrarlayın. Kalçanızı yavaşça yatağa geri indirin. Bunu yaparken omurganızdaki her bir omuru teker teker serbest bırakmaya özen gösterin. Hareketi bir kez daha denemeden önce dinlenin.

---> Çömelme, (yatağı düzeltmek de dahil) size 121 kalori yaktırabilir. Kollarınızın arkası ve göğüs kaslarınızı geliştirmeye yaran hareket için, yatağın üzerine atlayıp birkaç zıplamadan sonra yatağın kenarına oturun. Bacaklarınız kalça hizasında açık, dizleriniz doğru açıyla bükülmüş ve ayaklarınız yere düz basacak şekilde pozisyon alın.  Ellerinizi, parmaklarınız öne bakacak şekilde yanlara yerleştirin. Dirseklerinizi kırarak aşağıya doğru kayın ve kalçanızı yere kadar indirin. Sırtınız "daima yatağa yakın olsun. Tekrar yukarı çıkın ve kollarınız acıyana kadar bu pozisyonda aşağıya inip, yukarı kalkmaya devam edin.

Yastık: Yastıklarınızı kabartın ve yatağın üzerinde zıplamaya başlayın. Siz bir aşağıya bir yukarıya zıplarken heyecanın tüm vücudunuza yayılmasına izin verin. Ve şimdi sizi gerçekten coşturacak egzersizlere hazır olun.

....> Yastık yumruklamak da hayli eğlenceli ve hayli kalori yaktırıcı bir oyundur. Omuzlar, pazılar ve kol arkası kaslarınızı çalıştıracak bu hareket size 163 kalori yaktırabilecektir.  Hareket çok basit, yastığınızı yatağın ayakucuna doğru çekin, ellerinizi yumruk yapın ve canızı sıkan birinden intikam aldığınızı düşünerek yumruklayın...

Komodin ve tuvalet masası: Fiziksel değişim sürecinizi tamamlamanın yanı sıra gizli aşk mektuplarınızı ve diyet günlüğünüzü saklamaya yardımcı olur.

Gardırop: Spor dışındaki kıyafetlerin ve pijemalarınızın kaldırılması ve yerdeki giyeceklerin aslında asılı olmaları gereken yerdir. Odaya saçılmış eşyaları dolaba tek tek yerleştirmeniz neşeli ve zayıflatıcı oyuna dönüşebilir...

Kişisel gelişim kitapları: Yeni egzersiz programınıza başlamadan önce nasıl biri olduğunuzu hatırlamak için de okuyabilirsiniz. Uzanıp almak ve yerine koymak suretiyle de beden egzersizleri yapmanıza yardımcı olarak kullanabilirsiniz..

Ayna: Temizleyerek kolları güçlendirmekve kalça bölgenizdeki gelişimleri takip etmek için kullanılabilirsiz. Aynayı her iki elinizde tuttuğunuz bezi sağa sola hareket ettirmek suretiyle silerseniz 90 , iki kol yukarıdan aşağı, aşağıdan yukarı silmek suretiyle temizlerseniz bir o kadar kalori daha yakabilirsiniz,

Çarşaflar: Kirli olanları, yerde mekik çekerken kullanılabilirsiniz. Yere serdiğiniz çarşafın uçlarını tutarak vücudunuzu yerde sağa sola hareket ettirmek suretiyle her 5 dakikada 20 kalori yakabilir ve karın kaslarınızın gelişip, güçlenmesi suretiyle yağların eritilmesini de sağlayabilirsiniz...

Kapı: Kapı kucaklama hareketi ile her 5 dakikada 38 kalori yakabilir aynı zamanda sırt kaslarınız ve pazılarınızı güçlendirebilirsiniz... Kapıyı açın ve ayaklarınızı yan yana getirip, çerçevenin iç kısmında durun. Göğüs seviyenizden avuç içleriniz dışarıya, bilek kemikleriniz yukarı bakacak şekilde çerçeveye tutunun. Daha sonra kollarınızdan güç alarak geriye doğru esneyin. Fakat sakın kendinizini bırakmayın. Hareket boyunca karın kaslarınızın içeride ve sırtınızın dik olmasına gayret edin. Kendizi yavaşça içeri çekin ve duygusal bir kucaklaya doğru ilerlediğinizi hayal edin. Sonra da tekrar geri çekilerek hareketi devam ettirin. Evin her kapısında 10'ar kez kucaklama oynamak size gün boyu hatırı sayılır miktarda kalori yaktıracaktır.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 5
  • asım kasım 13 yıl önce Şikayet Et
    Ben bir şey demiyorum. Bazen susmak n güzel cevap olur.Tıp.....
    Cevapla
  • Mehmet TUNÇER 13 yıl önce Şikayet Et
    Allah İyiliğinizi versin emi. abahtan akşma kadar Haber 7 masamda açık sürekli takipteyim.Ama böylesini de ilk defa gördüm.Yuh artık.Yayınlamadan bi gözden geçirir insan .Daha güzel bi başlık bulamadınız mı.Yakışmadııııııııııııııııııııııııı.
    Cevapla
  • servet üstünkaya 13 yıl önce Şikayet Et
    Doğan kaçmaz kardeşime. hahahaah kardeşim Allah iyliğini verisn vallahi hiç ama hiç neşem yoktu bugun butun sıkıcı olaylar ust uste geldı bunalım yasıyorudum ama yorumuna hem gulmek hemde katılmamak elde değil helal olsun Rabbe emanetsin )
    Cevapla
  • DOĞAN KAÇMAZ 13 yıl önce Şikayet Et
    yaak odasına da girdiniz yani helal size. Gelelim egzersizlere, öyle yok gardıroptu, yok komidindi, yok çekyattı, hiç birine gerek yok hepsi için helalinden bi eş yeter, uğraştırmayın milleti vesselam.
    Cevapla
  • adem kuşcu 13 yıl önce Şikayet Et
    pop up zannettim. Haberin başlığının son iki kelimesini haber7 ye yakıştıramadım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı