Sakarya

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu:

22:27 31 Ağustos 2015
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu:

"Milli tankı Sakarya üretiyor. Milli treni Sakarya üretiyor. Allah'ın izniyle milli otomobili Sakarya'da üreteceğiz"

 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, dünyanın en gelişmiş, en zengin ülkelerine Sakarya'da üretilen ürünlerin gittiğini belirterek, "Milli tankı Sakarya üretiyor. Milli treni Sakarya üretiyor. Allah'ın izniyle milli otomobili Sakarya'da üreteceğiz" dedi.

Serdivan ilçesinde inşa edilen 24 derslikli TOBB Sakarya Kız Endüstri Meslek Lisesinin temeli töreninde konuşan Hisarcıklıoğlu, 16 yılda Türkiye'nin en gelişmiş 10 şehri arasında yer alan Sakarya'da, kanaat önderi konumundaki olan kişilerin birlik ve beraberlik içerisinde olmasının, kente büyük katkı sağladığını söyledi.

Sakarya'nın 17 Ağustos 1999 depreminden sonra hızla kalkınan ve gelişen şehrinden birisi olma başarısının altında bu birlik ve beraberliğin yattığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, gelişmişliğin iyi bir eğitimle sağlanabileceğini belirterek, şöyle devam etti:

"Zaman zaman 'başkan eğitimle ne işin var, bu işe kafayı taktın' gibi sözlerle karşılaşıyorum. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesini kurarken de bu tür sözlerle karşılaştım. Bu üniversitemiz 170 üniversite içinde Türkiye'nin en yenilikçi en girişimci üniversitesi oldu. Ben bir iş adamıyım. Türk özel sektörünün de başkanıyım. Onun için her yatırıma kar zarar gözüyle bakarım. İllaki kar edeceksiniz diye bir şey olmaz. Ama bir yatırım var ki, onu yaptığınız zaman asla ve asla zarar etmezsiniz. O da eğitime yapılan yatırımdır. Eğitime yatırım yaptığınız zaman siz kazanırsınız, şehriniz kazanır, ülkeniz kazanır. Bu nedenle benim için en önemli yatırım aslında eğitime yapılan yatırımdır."

- Yerli otomobil Sakarya'ya yakışır

TOBB Yönetim Kurulu olarak 81 ilde eğitim yatırımını öncelik haline getirdiklerini aktaran Hisarcıklıoğlu, TOBB Sakarya Kız Endüstri Meslek Lisesinin Sakarya'da yapılmasının, kendisi açısından ayrı bir önemi olduğunu vurguladı.

Sakarya'nın 27 ülke içerisinde sıfır üretim hatasıyla otomobil üreten şehir olduğunu, o nedenle yerli otomobilin Sakarya'ya yakışacağını anlatan Hisarcıklıoğlu, "En iyisini de Sakarya yapar. Bugün Sakarya Türkiye'nin gururu. 7 Organize Sanayi Bölgesi harıl harıl çalışıyor. 2,5 milyar dolar ihracat yapıyor. Sakarya'nın ihracatına baktığınız zaman, yüzde 97'si sanayi malı olan bir şehrimiz ve ürettiği malları dünyanın en rekabetçi piyasalarına satıyor" şeklinde konuştu.

Dünyanın en gelişmiş, en zengin ülkelerine Sakarya'da üretilen ürünlerin gittiğini kaydeden Hisarcıklıoğlu, "Milli tankı Sakarya üretiyor. Milli treni Sakarya üretiyor. Allah'ın izniyle milli otomobili Sakarya'da üreteceğiz. Sakarya daha çok kadın istihdamı yapacak. Türkiye'de bir yılda kadın istihdamı sağlamadaki artış oranı yüzde 9 iken Sakarya'da bu oran yüzde 14 olarak gerçekleşti. Bu kapsamda bu okulu Sakarya fazlasıyla hak ediyor. Sakaryalı kızlarımız okuyacak" ifadelerini kullandı.

- Sakarya Valisi Coş

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ise eğitime destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek, inşaatın daha hızlı tamamlanmasını istediklerini dile getirdi.

"Dersliğin tamamlanmasını Nisan 2016 tarihini yıl sonuna çekebilirsek, biz de bu okulun bir an evvel eğitim ve öğretime başlayabilmesi, hatta bu sene öğrenci alınması, okul tamamlandıktan sonra da burada eğitim görmeleri için gerekli çalışmayı yapabiliriz" diyen Coş, eğitimde kalite standardının yükseltilmesi için çalışma içerisinde olduklarını belirtti.

Akyazı'da temelini attıkları ilkokulun da ihtiyaca cevap vereceğini belirten Coş, "Daha iyi noktaya ulaşmak için bütün paydaşlarımızın katkı ve destekleriyle gayret göstereceğiz ve Sakarya eğitim konusunda layık olduğu yere ulaşacaktır. Hedeflerimizden birisi de budur" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Hisarcıklıoğlu, Coş ve protokol üyeleri 24 derslikli TOBB Sakarya Kız Endüstri Meslek Lisesinin temelini attı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.